A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb akkus fúró-csavarozó 2024-ben

Rátalálni a megfelelő akkumulátoros csavarozó ebben a kategóriába nem könnyű, hiszen olyan sok lehetőség kínálkozik a piacon. Hogy megkönnyítsük életét, kiválasztottuk a 5 legjobb akkumulátoros csavarozók. Összehasonlítottuk az áraikat, paramétereiket és piaci keresletüket, hogy létrejöjjön ez az egyedülló lista.

A legjobb olcsó akkus fúró-csavarozó
4.6 / 5

E könnyű fúrógép ideális a háztartási munkák gyors, egyszerű elvégzéséhez, ráadásul olcsó választás. Led-lámpa és ergonomikus markolat tartozik hozzá.

Előnyök

 • Kedvező ár
 • Könnyű és kis méretű
 • Használata egyszerű
 • Hosszú üzemidejű akku

Hátrányok

 • Nem túl nagy teljesítményű
 • Csak 1 akkumulátor van hozzá
A legsokoldalúbb
4.7 / 5

Még a nagy munkák is könnyebbnek tűnnek ezzel az erős, nagy nyomatékú, ütvefúrós Makita fúróval, amelynek praktikus koffere van és többsebességes. E minőségi fúrógép garantáltan teszi majd a dolgát.

Előnyök

 • Kiváló minőség
 • Gyorsan tölthető akkumulátor
 • Koffer 2 akkuval

Hátrányok

 • Az akkumulátort nehézkes kivenni
 • A tokmány használata némileg nehézkes
 • A koffer kissé vékonyfalú
A legjobb felsőkategóriás akkus
5.0 / 5

A ház körüli munkákhoz profi teljesítményt biztosít ez a DeWalt fúró. Nagy forgatónyomaték jellemzi; 2 akkuval rendelkezik, szénkefe nélküli motorral és praktikus kofferel.

Előnyök

 • Nagy teljesítményű
 • Szinte bármilyen anyag fúrható vele
 • 2 akkumulátor jár hozzá
 • Gyorstöltés

Hátrányok

 • A fúrótokmány néha berezonál
 • Drága
A legjobb akkumulátor-üzemidő
4.8 / 5

E Metabo fúróhoz 2 nagy kapacitású akku jár, amelyek kitartanak a nehezebb munkák végéig is. Állítható forgatónyomaték, sokféle tartozék – ez ideális fúró bármilyen feladathoz.

Előnyök

 • A hozzá járó tartozékokkal idő és pénz spórolható
 • Nagy teljesítményű
 • Hosszú üzemidejű akku
 • Állítható forgatónyomaték

Hátrányok

 • A maximális bitátmérő csupán 10 mm
 • Nem ütvefúró
Nagyobb munkákhoz ideális
4.8 / 5

A segédmarkolattal ellátott, erős Einhell fúró nagy teljesítményt igénylő komolyabb munkákra való. A nagy sebességű szénkefe nélküli motor lenyűgözően teljesít és 2 akkumulátor jár hozzá.

Előnyök

 • Kifejezetten nagy teljesítmény
 • Ütvefúró a komolyabb feladatokhoz
 • Gyorsan tölthető akkuk
 • Hosszú élettartamú szénkefe nélküli motor

Hátrányok

 • A tokmány néha megszorul
 • Kisebb munkákhoz túl erős gép
 • Az ütőerő lehetne nagyobb

Vásárlási útmutató

Sokféle remek fúró-csavarozó kapható a boltokban, de akad számos ócskaság is. Vásárlási útmutatónk révén könnyebben megleli a megfelelő, jó minőségű fúrót az összes önnek szükséges funkcióval.

akkus fúró csavarozó bosch

Mi az az akkus fúró-csavarozó? 

Az akkus fúró-csavarozó lényegében a leghasznosabb elektromos kéziszerszám a ház körüli javításokhoz és felújításokhoz. Különféle feladatokra sokféle bitfejet fogathatunk bele – a legtöbb ilyen géphez jár hagyományos és keresztfejű (Phillips) bitfej a tipikus csavarozási munkákhoz.

Miért jó, ha akkus? 

Ha már használt vezetékes fúrógépet, akkor tudja jól, mi ezek hátulütője: nem mindig könnyű áramot biztosítani ott, ahol szükség van rá. A modern akkus fúró-csavarozó gépek fantasztikusan erős akkumulátorral rendelkeznek, amelynek üzemideje elegendő a legtöbb munkához – és ezek a kéziszerszámok sokkal praktikusabbak.

Az akkus fúró-csavarozók típusai

Mielőtt elhatározza, hogy melyik akkus fúró-csavarozót szerzi be, vegye szemügyre a rendelkezésre álló választási lehetőségeket és gondolja végig, hogy melyik lesz az ön számára optimális.

Fúró-csavarbehajtó 

Ezek a leggyakrabban kapható elektromos kéziszerszámok manapság. Egy kompakt fúró-csavarozó általában két sebességfokozattal és több különböző nyomatékfokozattal bír. A sebességfokozatok mellett e fúrógépek előre/hátra forgatási funkcióval, kuplungos állítással és folyamatosan változtatható sebességgel szintén rendelkeznek. A kuplunggal könnyen beállítható a forgatónyomaték különböző fúrási és csavarozási szükségletekhez.

Ütvefúró-csavarozó (kombinált fúró)

A kombinált fúrógépek nagyobb projektekhez ideálisak, ahol csavarozási és fúrási feladatok is adódnak. E gépek fába és fémbe egyaránt képesek gyorsan lyukat fúrni, és az ütvefúró-funkció révén beton és tégla szintén fúrható velük.

Ütvecsavarozó 

Az ütvecsavarozó kis sebességet és nagy forgatónyomatékot igénylő alkalmazási területekre való – vagyis amikor kis helyen nagy teljesítményre van szükség, például csavarok-anyák meghúzásakor. Ezek fúrási feladatokra nem igazán megfelelőek.

legjobb akkus fúró csavarozó

Mire érdemes odafigyelni?

Ha már tudja, milyen típusú akkus fúróra lesz szüksége, akkor van még néhány szempont, amit érdemes figyelembe vennie.

Magas feszültség 

Minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb teljesítményű a fúró. Ha kemény anyagokat is szeretne fúrni, akkor magasabb feszültségű fúróban érdemes gondolkodnia.

A fúrókat a feszültségük alapján kategorizálhatjuk az alábbiak szerint:

 • Kis igénybevételre tervezett fúrók

Ezek kisebb ház körüli munkákhoz valók. Akkumulátoruk általában 6-12V-os.

 • Közepes teljesítményű általános célú fúrók

A jelenleg kapható legnépszerűbb modellek 12-18V-osak. Ezek szinte bármilyen fúrási és csavarozási feladatra alkalmasak – az igen nagy igénybevételt jelentő munkák kivételével.

 • Nagy igénybevételre tervezett fúrók

A nagy igénybevételre tervezett fúrókat szakemberek használják például építkezéseken, mivel ezeknek nagyobb a teljesítménye és az akkumulátoruk üzemideje is. Névleges feszültségük jellemzően 18-24V, de előfordulnak akár 36V-os modellek is.

Motor 

E gépek kétféle hajtómotorral kaphatóak: szénkefe nélküli és szénkefés motorral.

 • Szénkefe nélküli motor

A szénkefe nélküli motor érzékeli az ellenállás mértékét és igazodik a feladathoz, így optimalizálja az akkumulátorhasználatot, vagyis tovább tud üzemelni. A szénkefe nélküli motort ráadásul a súrlódásból vagy a feszültségesésből fakadó problémák sem érintik. Ez a fúró élettartamát kedvezően befolyásolja. Az ilyen gépek általában drágábbak.

 • Szénkefés motor

A szénkefés (hagyományos) motorral ellátott szerszámok olcsóbbak a szénkefe nélkülieknél. A hagyományos motorok esetében jelenthet gondot a súrlódás és a feszültségesés, továbbá teljesítményük is kisebb, mint a szénkefe nélkülieknek. Gyorsabban merítik az akkumulátort, mint a szénkefe nélküli motorok és nem is olyan tartósak.

akkus fúró csavarozó teszt

Kulcs nélküli vagy kulcsos tokmány

A tokmány a fúrógépnek az a része, amelybe a fúrószárat vagy bitfejet be lehet fogatni – ez lehet kulcsos vagy kulcs nélküli.

Kulcsos: A kulcsos tokmány esetében a fúrószárak beszorításához és meglazításához szükség van egy célszerszámra. Régebbi modelleknél találkozhatunk ilyesmivel, illetve ez előnyösebb olyan nagyobb munkákhoz, ahol a fúrószárat vagy bitfejet ritkábban cserélik, ugyanis biztosabban tartja ezeket.

Kulcs nélküli:  Az otthoni felhasználásra szánt fúrók tokmánya többnyire kulcs nélküli, így kézzel is meg lehet szorítani és ki lehet lazítani a fúrószár vagy bitfej cseréjekor. Kevésbé stabilan tart, de a feladatok nagy részéhez megfelelő, ráadásul praktikusabb, gyorsabb és könnyebben használható.

Teljesítmény (UWO)

A fúró-csavarozók maximális teljesítményének újkeletű mértékegysége az UWO (Units Watts Out), ami a sebesség és a forgatónyomaték kombinációját mutatja. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb teljesítményű a fúró.

Találkozhatunk nyomatékban megadott teljesítményadattal is. Ilyen esetben minél magasabb a forgatónyomaték, annál erősebb a fúrógép.

Akkumulátor

A lítium-ion (Li-Ion) akkumulátor ma már általánosnak tekinthető a vezeték nélküli kéziszerszámok esetében. Az ilyen akkumulátor előnye, hogy újratölthető és a hagyományos akkumulátornál jóval nagyobb teljesítményt tud leadni. Üzemideje is hosszabb, ráadásul a töltést sokáig megtartja. Ha nagyobb munkákat tervez, akkor olyan fúrót válasszon, amelyhez több akku is jár – így az egyiket töltheti addig, amíg a másikat éppen használja.

Akkumulátor

Fordulatszám- és sebességtartomány

A percenkénti fordulatszám (angol rövidítésével RPM) az akkus fúró-csavarozó sebességének mérőszáma. Az akkus fúró-csavarozók változtatható sebesség funkcióval rendelkeznek, amelynek révén a szerszám működését teljes körűen szabályozhatjuk.

 • Kétsebességes

Bár az olcsóbb alapmodellek csak egysebességesek, sok más változat két sebességfokozattal bír: alacsonyabb fokozat a csavarbehajtáshoz és magasabb a fúráshoz.

 • Változtatható sebességű

A két sebességfokozaton túl a felső kategóriás modellek többnyire a ravasszal szabályozható változtatható sebességgel is üzemeltethetőek. Ez olyankor jön jól, amikor különböző anyagfajtákkal dolgozik az ember – összességében jobb irányíthatóságot biztosít.

Markolat 

Kétféle markolat található e gépeken: pisztolymarkolat és T-markolat. A mai modellek többsége T-markolatos; ez összességében jobb egyensúlyt biztosít és szűkebb helyekre is könnyebb befúrni velük. A nagyobb igénybevételt jelentő fúrási feladatokhoz vagy nagy csavarok behajtásához azonban kedvezőbb lehet a pisztolymarkolat, mivel így a szerszám használója feljebb tud nyomást kifejteni, vagyis nagyobb erőt fejthet ki a munkafelületre.

Kaphatóak olyan fúrók, amelyekhez segédmarkolat is tartozik a különösen nehéz, nagy erőkifejtést igénylő munkákhoz. Ezek a fúrógép egyensúlyban tartását is segítik.

Kényelem 

Egy jó akkus fúró-csavarozó könnyű és kompakt, mert így lehet könnyen hozzáférni a szűkebb helyekhez is. Legyen továbbá kézreálló, hogy ne hólyagosodjon fel tőle a kéz.

Egyszerű használat 

Bár aki még sosem használt fúrót azelőtt, annak számára vélhetően nem lesz túl könnyű az akkus fúró-csavarozó használata, a fúrógép használati utasítása és a fúrógépen lévő állítási lehetőségek legyenek jól érthetőek.

Garancia 

Az akkus fúró-csavarozókhoz többnyire három- vagy ötéves, sőt akár örök garancia jár. Figyeljünk oda arra, hogy a garancia a fúró-csavarozóra és az akkumulátorra is vonatkozzon, ugyanis sokszor ezek az elsőként meghibásodó részek.

Forgásirányváltó kapcsoló

Ez egy olyan tolókapcsoló, amellyel a csavarozás iránya az ellenkezőjére váltható, így nem csupán a csavarok behajtására, hanem kicsavarozására is alkalmas lesz az eszköz.

Tartozékok 

Érdemes végiggondolni, hogy milyen tartozékok kellenek majd az új fúró mellé a különböző munkák megfelelő elvégzéséhez.

akkus fúró csavarozó metabo

A készlethez járó tartozékok

Sok akkus fúró-csavarozóhoz jár tartozékkészlet és ebben megtalálható minden, ami általában kell a fúráshoz és csavarozáshoz. A készlet része: akkus fúró-csavarozó, akkumulátor, töltő, illetve egyéb szükséges eszközök, mint a bitfejek és csavarok.

Fúrószárak

A fúró-csavarhúzóhoz járó készletben többnyire van belőlük néhány, de ezek jellemzően általános célú, olcsó darabok. A speciális munkákhoz ajánlott beszerezni fúrószárat például fához, fémhez, betonhoz és téglához. Az elvégzendő feladat függvényében különféle méretekre is szükség lehet.

Sokféle fúrószár-típus van, így például:

 • Csigafúró: Lyukak fúrására ezeket használják leggyakrabban. Dugóhúzó-formájúak és a legtöbb anyag jól fúrható velük.
 • Csapos süllyesztő: Ezek végén egy kisebb bit van, mögötte pedig egy nagyobb. Ilyenekkel lehet rögzítőelemeket elrejteni.
 • Kúpos süllyesztő: A csapos süllyesztőhöz hasonlóan ezeknek is van egy kisebb fejük, és mögötte egy szélesebb rész. Viszont ezekkel ferde oldalú lyukakat lehet fúrni, hogy a süllyesztett fejű csavarok ne álljanak ki a síkból.
 • Lapos fúrószár: Ezekkel lapos aljú lyukakat lehet fúrni például pántoknak.
 • Speciális fúrószárak: Sok más speciális fúrószárból választhatunk attól függően, hogy mi az elvégzendő munka. Ezek többsége minden fúrógéptípussal kompatibilis.

Fúrószár-hosszabbító 

Főként olyan helyen használják, ahol a normál bitfej nem érné el a csavarokat. A hosszabbító rúd arra jó, hogy ezekhez a helyekhez is hozzáférjünk.

olcsó akkus fúró csavarozó

Dugókulcsok

Különböző méretű dugókulcsokat használnak csavaranyák meghúzására vagy hatlapfejű csavarok behajtására. Ha a dugókulcsot ütvecsavarozó-típusú géppel használja, akkor ütvecsavarozáshoz való dugókulcsokra lesz szüksége a szokványos krómozottak helyett.

Bitfejek

Annak idején nem nagyon botlott az ember másféle csavarba, mint a hagyományos egyhornyú és a keresztfejű változatba. Manapság viszont már tucatnyi különböző csavarfej adódhat a be- és kicsavarozáskor. Néhány a gyakoriabbak közül: torx, imbusz, négyszögfejű csavar stb.

A legjobb akkus fúró-csavarozó márkák

Az akkus fúrókat gyártó cégeknek nincs könnyű dolguk egy olyan piacon, ahol a minőségi terméket igénylő szakemberek jelentik a kereslet nagy részét. Van azonban 5 márka, amely kiemelkedik a mezőnyből és évről évre a legjobb minőséget produkálja fúrógépek terén.

Bosch 

E német vállalat hosszú ideje gyárt innovatív elektromos eszközöket. Akkus csavarozójuk révén ők tették mindenki számára elérhetővé a vezeték nélküli fúró-csavarozót.

Makita 

A jellegzetes világoskék színvilágú japán szerszámgyártó cég nagy teljesítményű kéziszerszámai legendásan kiváló minőséget képviselnek – sok más szerszámgyártó számára is egyfajta etalonként szolgálnak.

DeWalt 

Világszerte megannyi építkezésen találkozhatunk ezekkel az amerikai gyártmányú fúró-csavarozókkal, amelyek sárga-fekete színvilágukról könnyen felismerhetőek. A cég közel 100 éve gyárt minőségi szerszámokat.

Metabo 

Maga a “Metabo” név a vállalat által elsőként, 1923-ban megalkotott fémfúró nevéből származik. A cég azóta is professzionális kategóriába tartozó, elsőrangú minőségű elektromos kéziszerszámokat gyárt.

Einhell 

Az Einhell német vállalat, amely háztartási és hobbicélokra fejleszti korszerű kéziszerszámait. Fúrókból és egyéb elektromos kéziszerszámokból is széles választékot kínálnak.

legjobb akkus fúró csavarozó bosch

'Fel a tetejéhez' gomb