A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A legjobb autós porszívók 2024

Bár autót takarító robotok még nem kaphatók a boltokban, a jármű belsejének makulátlan állapotban tartása manapság már minden eddiginél könnyebb. Intsen búcsút a morzsáknak és a kiömlött italoknak, a sárnak és a homoknak vagy a hajnak és a négylábú kedvence szőrének. Ráadásul nem kell fizetnie a drága professzionális takarításért sem; egy jó autós porszívó egyedül is képes eltávolítani az összes szennyeződést. Lássuk, miről árulkodnak az autós porszívó vélemények.

BOSCH UniversalVac 18 set

BOSCH UniversalVac 18 set

Előnyök

 • az előszűrő minimálisra csökkenti a fő szűrőben előforduló eltömődést, amely könnyen tisztítható a rugalmas keretnek köszönhetően
 • nagy szívóerő
 • a töltöttségi szint kijelző megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét
 • A Bosch elektronikus cellavédelem (ECP) megakadályozza a lítium-ion akkumulátor túlterhelését és túlmelegedését
 • sok kiegészítő

Hátrányok

 • az akkumulátort és a töltőt külön kell megvásárolni
 • a padlófúvóka minősége jobb is lehetne

Értékelés

A piacon elérhető legjobb modell egy neves márkától, amely minden felületre alkalmas, a tartozékok széles választékának köszönhetően.


Concept VP4380 18.5 V Real Force

Concept VP4380 18.5 V Real Force

Előnyök

 • jó akkumulátor élettartam
 • nagy szívóerő
 • jó kiegészítők
 • a start gomb rendelkezik zárolt helyzettel
 • alkalmas állatszőrhöz

Hátrányok

 • a tartóba való behelyezése nem túl praktikus

Értékelés

Az egyik legnépszerűbb modell a felhasználók körében, amely segít megtisztítani autóját a kis kedvence szőrétől, és elegendő időt kínál az alapos tisztításhoz.


Bosch GAS 18V-1 Professional, without battery

Bosch GAS 18V-1 Professional, without battery

Előnyök

 • átlagon felüli teljesítményt nyújt az autóülések és a kanapépárnák közötti hely tisztításakor
 • lenyűgöző hatótávolság
 • HEPA szűrő

Hátrányok

 • küzd a nagyobb piszkokkal, törmelékekkel 
 • az akkumulátort és a töltőt külön kell megvásárolni

Értékelés

A német márka egy másik modellje, amely segít hatékonyan eltávolítani az összes piszkot az autóülések és a kanapépárnák között, és HEPA szűrővel rendelkezik.

Ár ellenőrzése


Black & Decker 12V Pivot

Black & Decker 12V Pivot

Előnyök

 • mosható HEPA szűrő
 • bedugható a sztenderd 12V-os autós konnektorba
 • nagyszerű szívóerő
 • hasznos tartozékok
 • 5 m-es tápkábel

Hátrányok

 • nem újratölthető, és nem tartalmaz hálózati csatlakozót

Értékelés

Akkumulátor nélküli porszívó, amely közvetlenül a sztenderd 12 voltos autós konnektorba csatlakozik, így bármikor használhatja. Mosható HEPA szűrővel rendelkezik, és gondoskodik az egészségéről.

Ár ellenőrzése


Black & Decker 12V + 5pcs accessories

Black & Decker 12V + 5pcs accessories

Előnyök

 • 5 m hosszú adapterkábel
 • a portartály folyó víz alatt kiöblíthető
 • hozzáfér a nehezebben elérhető területekhez
 • bedugható egy sztenderd 12V-os autós konnektorba
 • remek kiegészítők

 

Hátrányok

 • nem újratölthető, és nem tartalmaz hálózati csatlakozót

Értékelés

A black and decker autós porszívó egy remek, pénztárcabarát lehetőség, amely minden olyan funkcióval rendelkezik, amely egy autós porszívó esetében elvárható. Alkalmas kis és közepes méretű járművekhez.


Autós porszívó vásárlási útmutató

Sokunk számára az autó a második otthonunk, ezért tisztán tartása megváltoztathatja a mindennapi közérzetünket. És itt nem csak a kinézetről van szó, a rendetlen, piszkos autó súlyosbíthatja az allergiát, vagy akár vonzhatja a kártevőket is. Míg elméletileg a járművek tisztítása normál porszívóval is lehetséges, az autókhoz készült kialakítás és a fúvókák lehetővé teszik a kisebb és szabálytalan terek hatékonyabb elérését.

autós porszívó

Vezeték nélküli vs. vezetékes autós porszívó

Ahhoz, hogy ez a porszívó dilemma egyszerűbb legyen az Ön számára, gondoljon arra, hogy általában mennyire piszkos az autója, és hogy inkább a gyors, rendszeres tisztítást, vagy a nagyjából havonta egyszer esedékes mélytisztítást részesíti előnyben.

A vezeték nélküli kézi autós porszívó az utóbbi időben a legnépszerűbb megoldássá vált. Kiválóan eltávolítja a könnyű és közepes mértékű piszkot, kiváló manőverező képességgel büszkélkedik, és bárhol használható. Az autós porszívók többsége elég kompakt ahhoz, hogy a csomagtartóban tarthassa őket, és azonnal orvosolni tudja az esetleges rendetlenségeket. Az akkumulátor azonban korlátozza a használati időt és a maximális szívóerőt ezeknél a kis készülékeknél. Így ezek azonnali tisztításhoz megfelelő megoldást kínálnak, de nem optimálisak az utastér alapos tisztításához. Egyes modellek USB-porton keresztül tölthetők fel; mások töltőállványokkal rendelkeznek, amelyekhez konnektor szükséges.

A vezetékes autós porszívókat az autó 12 voltos konnektorából vagy a hálózatból működtetheti. Ez korlátlan tisztítási időt biztosít, de korlátozza a hatótávolságot és a manőverezhetőséget. Ha képes a konnektor közelében parkolni, és úgy tisztítani az autóját, akkor egy ilyen autós porszívó messze a legjobb szívóerőt biztosítja. Ezenkívül strapabíróbbak és évekig szolgálnak, ezzel szemben az elemek előbb vagy utóbb lemerülnek (és sok modellnél nem cserélhetők). A vezetékes tisztítás azonban körülményesebb. A kábel mindig elakadhat, vagy túl rövidnek bizonyulhat az összes szennyeződés eléréséhez.

autós porszívó teszt

Az autós porszívók típusai

A vezetékes és a vezeték nélküli autós porszívók rengeteg formában és méretben kaphatók. Az autós porszívó teszt eredményei alapján bemutatjuk, hogy melyek az egyes típusok előnyei és hátrányai.

12 voltos

A legtöbb autórajongó a kifejezetten az autó tisztítására tervezett kézi porszíót választja. Az olcsóbb modellek általában vezetékesek, és a 12 voltos autóaljzathoz csatlakoztathatók. A látszólag korlátlan tisztítási idő megnyugtató lehet; a zsinór azonban kicsit kényelmetlenné teszi a feladatot. És bár a 12 voltos porszívók általában minden szükséges kiegészítőt tartalmaznak, a legjobb akkumulátoros modellek jelenleg nagyobb szívóteljesítménnyel rendelkeznek, és sokkal gyorsabban befejezik a munkát. A 12 voltos csatlakozás egyben azt is jelenti, hogy az eszközt nem használhatja másra, csak az autója tisztítására.

Vezeték nélküli kézi porszívók

A vezeték nélküli kézi porszívók könnyűek, és úgy vannak kialakítva, hogy lehetővé tegyék a legbonyolultabb helyek elérését is. Az akkumulátorok minden eddiginél erősebbek, biztosítva, hogy az egész belső teret egyhuzamban ki tudja takarítani, és még az olyan kihívást jelentő szennyeződéseket is eltávolítsa, mint a homok vagy az ételdarabkák. A vezeték nélküli porszívó használatával gyorsabban elvégzi a munkát, és kevésbé fárasztó. Az akkumulátoros kézi porszívók rendkívül sokoldalúak, és rengeteg módon felhasználhatók az autókon kívül is. Fontos észben tartani, hogy a szívóerő nem versenyezhet a legjobb rúdporszívókkal vagy a hálózati tápellátással. Így a kézi autós porszívók nem ideálisak az alapos tisztításhoz, de kiváló manőverezhetőségük és könnyű használatuk miatt ritkábban lesz szükség alapos tisztításra.

Shop vac típusú vákuum porszívóra

Azok, akik teljesen pormentes autót szeretnék, azoknak egy shop vac típusú vákuum porszívóra lesz szükségük. Ezek megjelenése vaskos vödrökre hasonlít, amelyek nagy, manőverezhető kerekeken állnak, és gyakran megtalálhatók a garázsokban. A shop vac vákuum porszívók erős motorokkal és nagyon hosszú, megerősített tömlőkkel rendelkeznek, amelyek még a legmakacsabb szennyeződéseket is felszívják. A jó vákuum porszívók azonban nem olcsók, és csak akkor lesznek hasznosak, ha áramforrás is van a parkolóhelye közelében. Bár az ilyen fenevaddal való tisztítás meglehetősen kielégítő, a tömlő és a zsinór korlátozhatja a manőverezhetőséget és a kényelmet.

Száraz-nedves porszívó

Sok vákuum porszívó száraz-nedves porszívó, ami azt jelenti, hogy könnyen felszívják a sárt, a kiömlött italokat, a hóolvadékot és hasonló dolgokat. Ami a nyers tisztítóerőt illeti, semmihez sem hasonlítható. Ha a nedves piszok tisztítását tervezi, alaposan ellenőrizze a specifikációkat. A neves gyártóktól származó száraz-nedves porszívók a legsokoldalúbb tisztítóeszközök, és gyakorlatilag bármit fel lehet velük porszívózni.

black and decker autós porszívó

A specifikációk megértése

Ha már tudja, hogy melyik porszívó felelne meg leginkább az Ön igényeinek, a következő kihívás a számtalan hasonló modell összehasonlítása. Ezért most feltüntetjük a minimális követelményeket, amelyek alapján sikeres lesz a vásárlás, és a buktatókat, amelyeket el kell kerülni.

Vezetékek és akkumulátorok

Az elemekkel működő autós porszívók általában 10-15 perces üzemidőt biztosítanak, a legjobbak ~ 30 percig működnek. Ez általában elegendő ahhoz, hogy gyorsan kitakarítsa az egész belső teret, különösen akkor, ha kikapcsolja a készüléket, miközben egyik helyről a másikhoz megy. A töltés általában néhány órát vesz igénybe.

Erősen szennyezett vagy nagy járművek, például terepjárók vagy kisteherautók esetén több tisztítási időre lehet szüksége. Ebben az esetben a cserélhető akkumulátorral rendelkező modelleket válassza. Ezenkívül vegye figyelembe, hogy egyetlen akkumulátor sem tart örökké, és az energiája néhány év múlva csökkenni kezd. Így mindenképpen cserére lesz szüksége; a kérdés csak az, hogy elég-e az elem csere, vagy az egész porszívót ki kell majd cserélni.

Ha a vezetékes modellt részesíti előnyben, győződjön meg róla, hogy a vezeték elegendő hosszúságú. A távolság legalább 5 méter legyen, de minél hosszabb, annál jobb. Ellenőrizze a tömlő hosszát is. Ha maga a gép túl nagy ahhoz, hogy a kabinba tegye, akkor a tömlőnek legalább 2 méter hosszúnak kell lennie. Azok a porszívók, amelyeket tisztítás során a közelben el tud helyezni, rövidebb, akár ~ 1 méteres tömlőkkel is rendelkezhetnek.

Tartályok és szűrők

Ha az egész autót egyszerre szeretné kitisztítani, akkor átlagosan egy ~ 0,5 literes tartály elegendő. A crossoverek vagy SUV-k tulajdonosainak szükségük lehet egy kicsit nagyobb tartályra. Azonban vegye figyelembe, hogy az egész kialakítás mennyire kompakt és manőverezhető. A nagyobb tartály terjedelmesebbé teszi a készüléket; így lehet, hogy nem optimális a járművek porszívózásához. Az autós porszívókat és a szűrőket gyakran úgy tervezik, hogy minden használat után kiürítsék őket, ami azt jelenti, hogy nincs szükség nagy kapacitásra.

A könnyű karbantartás ugyanolyan fontos a kapacitás szempontjából. Mielőtt bármilyen modellt vásárolna, bizonyosodjon meg róla, hogy a tartály kényelmesen kiüríthető és tisztítható. Ugyanez vonatkozik a szűrőkre is; ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket, akkor a készülék eltömődhet, a szívás ereje pedig csökkenhet. Előzetesen ellenőrizze, hogy milyen gyakran kell cserélni a szűrőket, és ez mennyibe fog kerülni.

Súly

A vezeték nélküli autós porszívók sokkal könnyebbek, mint a standard modellek, súlyuk átlagosan kevesebb, mint 2 kilogramm. Nem hangzik túl soknak egy akár 10 percig is működő eszköz számára, ugye? Azonban még ez is túl nehéznek tűnhet, ha a porszívó rosszul van kiegyensúlyozva. Főként, mikor furcsa szögben kell felemelnie és tartania, hogy hozzáférjen az utastér egyes trükkös pontjaihoz. Az érzékeny csuklójú emberek jobban járnak, ha rugalmas tömlővel rendelkező modellt választanak. Néhány modell vállpánttal is rendelkezik; így mindkét kezét felszabadíthatja tisztítás közben.

autós porszívó vélemények

Szívóerő

A piszok gyors és könnyed feltakarításának képessége minden porszívó esetében elengedhetetlen. Ennek ellenére nehéz csak a specifikációk alapján értékelni egy porszívót. Ha lehetséges, mindig hasonlítsa össze az értékeléseket és a független tesztek eredményeit, hogy lássa, hogy egy adott porszívó elég erős-e az Ön elvárásaihoz képest. A legjobb autós porszívók egy-két menet alatt képesek eltávolítani a legbosszantóbb szennyeződéseket is.

Ami a specifikációkat illeti, a legtöbb gyártó a légszívási teljesítményt „levegő” wattban tünteti fel, ami az ipari szabvány. A kézi modellek nyilvánvalóan és indokoltan alacsonyabb számokkal rendelkeznek. Ennek ellenére nem javasoljuk a 15 watt alatti kézi porszívó vásárlását. Sajnos nem minden gyártó tünteti fel a szívóerőt. Néhányan pedig különböző módszereket használnak a tisztítási hatékonyság becslésére, például az áramlási sebességet (literben/percben mérve) vagy a szívási nyomást (kilopascalban mérve).

Ha vezeték nélküli készülékre vágyik, az összehasonlítás legegyszerűbb módja az akkumulátor feszültségének ellenőrzése. Javasoljuk, hogy legalább 16 voltos feszültséget keressen; a legjobb kézi modellek 18-20 voltos vagy még több volttal rendelkező elemet tartalmaznak. Az alacsonyabb feszültségű modellek jól működnek kisebb szennyeződések esetén; egyszerűen csak nem a leggyorsabb takarítóeszközök.

A porszívó és a tartozékainak kialakítása szintén döntő szerepet játszik a tisztítás hatékonyságában. Például a keskeny fúvókák koncentrálják a légáramlást, így erősebbek. A turbókefék jobban érintkeznek a felülettel, így a tapadó, ragadó anyagokat könnyebben felszedik. Másrészt a hosszú tömlők csökkentik a szívás erejét a hosszabb légáramlás miatt. Ami az autókat illeti, általában érdemes néhány levegő wattot áldozni a jobb elérhetőség és mobilitás érdekében.

Kiegészítők

Még ha nem is használja az összes tartozékot, amelyet a háztartási porszívójához kapott, a jármű porszívózása egy magasabb szintű kihívás. Az autó belsejében sok rejtett lyuk és rekesz található, ahol szinte elvesznek a szennyeződések; így pont a megfelelő tartozékkészlet az, ami egy autós porszívót nagyszerű autótisztítóvá varázsol.

Vannak kiváló kézi porszívók, amelyeket egyszerűen nem járművekhez terveztek. Az autós porszívókhoz legalább néhány tartozékot kell mellékelni:

 • A hosszú és keskeny résfúvóka az első, amivel muszáj rendelkeznie. Ez pótolhatatlan az ülések, az ajtók, a pohártartók, a szélek stb. közötti terek tisztításához. Minél hosszabb és keskenyebb ez a fúvóka, annál jobb.
 • A gépkocsitisztítás másik fontos eleme legalább egy portörlő kefe. A lágyabb sörtéjű kefék kiválóan alkalmasak a műszerfal kíméletes tisztítására és a por eltávolítására a szellőzőnyílásokból. A szögletes kefefejek segíthetnek a nehezebben elérhető helyek hozzáférésében. A kemény sörtéjű kefék pedig segítenek eltávolítani az autó szőnyegébe ragadt szennyeződéseket.
 • A gépjárművek porszívózásában jártas felhasználók a hosszú, rugalmas tömlővel rendelkező modellekre szavaznak. Ez az egyszerű rögzítés lehetővé teszi az ülések alatti vagy a magasabban fekvő pontok tisztítását, és kevésbé terheli meg a csuklót.
 • Az ülések tisztításához egy kárpittisztító fejre van szükség, amely segít hatékonyabban eltávolítani a földbe került szennyeződéseket. Ezek az eszközök széles, lapos fejjel rendelkeznek, amely erőteljes szívást biztosít. Néhány sörtékkel, szöszfogó anyaggal vagy bordákkal is rendelkezik, hogy hatékonyabban felszívja az állatszőrt.
 • A fúvó kiegészítők a legtöbb porszívó tartozékkal ellentétesen működnek. Ahelyett, hogy beszívnák a levegőt, erőteljes áramlást generálnak, amely eltávolítja a szennyeződéseket az olyan résekből is, amelyekhez még a tartozékkészlet legapróbb fúvókája sem fér hozzá.
 • Végezetül, ha kis kedvencei ugyanúgy szeretik az autózást, mint Ön, akkor elengedhetetlen egy motoros turbókefe. Míg más kiegészítők bizonyos mértékben képesek felszedni a szőrszálakat az ülésekről és a szőnyegekről, egyikük teljesítménye sem közelíti meg a motoros keféket.

autós porszívó 220v

Végső tippek és karbantartás

 • Tisztítás előtt nyissa ki az összes ajtót a jobb hozzáférés érdekében. Emellett vegye ki az összes szőnyeget, hogy hozzáférjen a csomagtartóhoz is.
 • Kézzel szedje össze a nagyobb piszkokat és szennyeződéseket, mert ezek eltömíthetik a porszívót.
 • Az autó elejének porszívózásához csúsztassa hátra az üléseket, amennyire csak lehetséges. Tegye az ellenkezőjét, amikor a hátsó részét tisztítja. Ha van ideje, teljesen ki veheti az üléseket, és utána visszahelyezheti őket.
 • Amikor a műszerfalat vagy más finomabb anyagok részleteit tisztítja, használja a készletben található leggyengébb porkefét. Ha nincs puha keféje, akkor jobb, ha mikroszálas kendőt használ a karcolások elkerülése érdekében.
 • Mindig kövesse a kézikönyvben leírt karbantartási útmutatót. A legtöbb autós porszívó esetében ajánlott minden takarítás után kiüríteni a tartályt, még akkor is, ha kevés szennyeződés van benne. Ha a tartály megtelik, a szívóerő csökken; ez gyorsabban eltömíti a szűrőt. Ha morzsát vagy egyéb ételmaradékot szív fel vele, a tartály tartalma vonzhatja a rovarokat és más kártevőket.
 • Szánjon néhány percet a használt tartozékok és tömlők ellenőrzésére is. Ügyeljen arra, hogy semmi ne ragadjon beléjük. A motoros kefék különösen hajlamosak több szennyeződés felszívására, mit amennyivel képesek elbánni; ezért rendszeresen vegye ki és tisztítsa meg a tekercset.
 • Cserélje ki és/vagy mossa ki a szűrőket az ajánlott módon; ez megvédi a motort. A legtöbb autós porszívó gyártó azt javasolja, hogy minden használat után rázza meg kicsit a szűrőt.

black decker autós porszívó

'Fel a tetejéhez' gomb