A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A legjobb bluetooth fejhallgató 2024

A teszt legjobbja
5.0 / 5

A Jabra mono egy mikrofonnal ellátott bluetooth fejhallgató, mely remek választás telefonos munkára a tiszta hangzásnak köszönhetően. Két eszközhöz is tud csatlakozni, hatótávolsága 30 m és akár 37 órán keresztül üzemel.

Előnyök

 • A vásárlói vélemények szerint az Evolve2 65 kényelmes, a hangzása tiszta
 • Rendkívül hosszú üzemidő
 • Két eszköz egyidejű csatlakozása

Hátrányok

 • Nincs zajcsökkentő funkciója, így egy nyüzsgő környezetben nem alkalmazható
 • A terméket manuálisan kell a bluetooth-hoz csatlakoztatni
A legkényelmesebb
4.7 / 5

A Voyager egy fülbe dugható bluetooth fejhallgató mikrofonnal ellátva. A termék kiválóan alkalmas munkára, ugyanis rendelkezik környezeti zajcsökkentő funkcióval. A hívásokat a telefonja elővétele nélkül is fogadhatja.

Előnyök

 • 7+14 óra beszélgetési idő
 • Nagyon magas színvonalú zajszűrés
 • Tökéletes hangzás mind a hívó és hívott fél oldalán
 • Tökéletes illeszkedés a fülhöz
 • Egyszerű alkalmazás

Hátrányok

 • Vásárlói vélemények szerint a fül mögötti rész kissé nehéz és kényelmetlen
 • Hívások lebonyolításán kívül másra nem nagyon alkalmas
 • A mikrofon zajszűrő funkciója nem tökéletes
A legjobb ár játékokhoz
4.5 / 5

A Trust Carus a fület teljesen takaró, mikrofonnal felszerelt gaming fülhallgató. A kívülről érkező hangokat szinte teljesen kizárja. A Carus nem bluetooth fejhallgató, viszont hosszú, 1 m-es kábellel rendelkezik.

Előnyök

 • Megbízhatóan működő termék
 • Megfizethető ár magas minőség mellett
 • Kényelmes fülpárna
 • PC, PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch platformhoz is használható
 • Némítható mikrofon

Hátrányok

 • A mikrofonnak nincs hangszűrő funkciója
 • Egyes használóknak túl szoros a fejpánt
 • A vezeték néhány használó számára nem elég hosszú
A legjobb pénztárcabarát
4.0 / 5

A fülre illeszkedő Sennheiser fülhallgató hatékonyan kizárja a külső zajokat, illetve beépített mikrofonnal is rendelkezik. Nem bluetooth fejhallgató, de 2 m hosszú kábellel, és 3,5 mm jack konnektorral rendelkezik.

Előnyök

 • Megfizethető
 • Hatékony zajszűrő funkció az irányjellemzős mikrofonnak köszönhetően
 • Tiszta hangzás
 • Gaming fülhallgatóként is használható

Hátrányok

 • A külvilág számára hangos lehet
 • Egyesek számára nem elég hangos
 • A magas és alacsony hangok nem kristálytisztán hallhatók
A legjobb hangszűrő funkció
4.3 / 5

A Jabra fülbedugós bluetooth mono fülhallgató mikrofonnal felszerelt termék, remek kiegészítője a telefonos munkáknak. A csúcsminőségű zajcsökkentő mikrofon a külső zajok kb. 80%-át kizárja.

Előnyök

 • Csúcsminőségű zajcsökkentő mikrofon
 • Könnyű, kisméretű, és kényelmes, így egész nap viselhető
 • 14 órás üzemidő egyetlen töltéssel
 • Nagyon tiszta hangzás
 • Vezetés és sport közben is kiválóan használható

Hátrányok

 • A két eszközzel való csatlakoztatáskor a hang nem tökéletes
 • Nagyon zajos környezetben a zajcsökkentő funkció nem működik tökéletesen
 • A mikrofon nem elég hangos

Bevezetés

Bluetooth Fejhallgató

A bluetooth fülhallgatók igazán egyszerűvé teszik bárki életét, akik fülhallgatót használnak – a vezeték nincs állandóan útban, sokkal messzebbre eltávolodhat a telefonjától, számítógépétől, illetve rendkívül tiszta hangzást biztosítanak. Az Ön számára legjobb bluetooth fejhallgató kiválasztása számos dologtól függ, beleértve azt, hogy milyen célra használja, illetve hogy mennyi pénzt hajlandó kifizetni érte. 

Mi az a Bluetooth Fejhallgató?

A Bluetooth fejhallgatók speciális, vezeték nélküli hálózaton keresztül működő eszközök, amelyeket kifejezetten abból a célból fejlesztettek, hogy a használónak ne legyen útban a vezeték. Lehetővé teszik, hogy miközben a telefonján beszél, zenét hallgat, filmet néz, vagy éppen játszik, a keze szabad legyen és messzebbre eltávolodhasson az eszköztől.

A fülhallgatók és fejhallgatók között lényeges különbségek vannak. A fülhallgatók kisebbek, közvetlenül a fülbe kell őket illeszteni, és a mikrofon általában látható. Ezzel szemben a fejhallgatók nagyobbak, beépített mikrofonnal rendelkeznek, mely nem látható, de külön is vásárolhat a tisztább hangzásért, ha telefonálásra használja. 

Fejhallgató stílusa

Fülre illeszkedő

Az ilyen típusú fülhallgatók a hangot közvetlenül a hallójáratba vezetik, így a sztereó hang kevésbé hallatszik természetesnek. A fejhallgatón kisebb fülpárnák vannak, amelyek a füle tetején ülnek, nem pedig lefedik a fület és a környező területet. Két típussal is találkozhat, mono és duo. 

 • Mono – 1 hangszóró

Ez az egyik leggyakoribb fülhallgató stílus, viszonylag csendes környezetben használható, ugyanis csak az egyik fület takarja. Megfelelő azoknak, akik pl. Telefonon dolgoznak, és figyelni akarnak a hívásra, de hallani is szeretnék, hogy mi történik körülöttük. Általában állítható fejpánttal és gyakran zajcsökkentő mikrofonnal is rendelkeznek, hogy a másik fél ne hallja a háttérzajt. 

 • Duo – 2 hangszóró 

Ez a típus ideális zajos környezetben és nyílt tereken, mivel a fülhallgató kizárja, minimalizálja a zajokat a környezetében. A fejhallgató mindkét fülét lefedi. A mono típushoz hasonlóan zajcsökkentő mikrofonnal és állítható fejpánttal is rendelkeznek.

Fül fölött 

Ezek hangzás és kényelem szempontjából inkább hasonlítanak a fejhallgatókra. A fül fölötti fejhallgató betakarja az egész fület, illetve a környező részeket is, így a sztereó hang a lehető legtermészetesebben hangzik, illetve nagyon hatékonyan kizárják a környező zajokat.

A legjobb bluetooth fülhallgatók is ebbe a kategóriába tartoznak. A számítógépes játékokhoz ajánlott fülhallgatók is általában ebbe a kategóriába tartoznak, mivel jobb minőségű hangzással, kényelmes kialakítással és minőségi mikrofonnal rendelkeznek.

Átalakítható

Az ebbe a típusba tartozó fülhallgatókat a használó képes „átalakítani” az egyik viselési stílusról a másikra. Átalakíthatja például fülön ülő vagy fület takaró, illetve mono vagy duo stílusra. Ezt a fejhallgató stílust érdemes megfontolni, mivel ez lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy eldöntse, milyen stílusúnak találja a legkényelmesebbet, illetve többféle célra is lehet őket használni. 

Főbb szempontok és jellemzők vásárláskor

Kényelem 

Ez az egyik legfontosabb szempont amelyet értékelni kell, különösen akkor, ha a fülhallgatót munkára tervezi és folyamatosan viseli. A kényelmetlen fejpánt például gondot tud okozni, csakúgy mint az izzasztó fülpárnák (erről részletesebben is írunk). Vásárlás előtt érdemes feltenni a terméket néhány percre – ha nagyon kényelmetlen, az rövid idő alatt kiderül.

Hangminőség 

Fontos a kifogástalan hangminőség Önnek? A hang jó minősége meghatározza, hogy Ön mennyire tisztán hallja a hangot, illetve, hogy Önt mennyire jól hallják. Fontos tehát, hogy a hangszórók és a mikrofon is magas minőségűek legyenek, hogyha a lehető legjobb hangzás akarja elérni. Vásárlás előtt érdemes kipróbálni a modellt, ne bízza magát kizárólag a vásárlók véleményére.

Súly 

A nehéz fejhallgató fej- vagy nyakfájást okozhat. Fontos kiemelni azonban, hogy kutatások szerint a könnyebb, főleg egy fület takaró változatok általában nem okoznak problémát azoknál sem, akik folyamatosan használják ezeket a termékeket a munkájuk során.  A súlyt különösen akkor kell figyelembe venni, ha a potenciális vásárló gyakran használja a fejhallgatót.

Méret és állíthatóság

A fülkagylók mérete (ha a fogyasztó fülön keresztüli fejhallgató vásárlását tervezi) és az állíthatóság lehetőségei fontos szempontok. A tökéletes hangzás korántsem lesz annyira tökéletes, ha nem fedi a fület rendesen. Ha viszont a méret túl nagy, kényelmetlen lesz a fejhallgató. Továbbá, ha a potenciális vásárló szemüveget visel, vagy kicsi/nagy feje van, az állítható fejpánt az egyik legfontosabb jellemző. 

Anyagok

A fogyasztónak figyelnie kell arra, hogy miből készült a fülhallgató váza és a fülpárna (a fület takaró fejhallgatók esetében). Fontos például a fejhallgató párna minősége. Számos modellen találhat műbőrt, ami annyira felmelegszik, hogy már rövid idő alatt ömlik majd az izzadtság a fül körül. A párnák általában cserélhetők – a velúr vagy velúr utánzatok jó alternatívát jelentenek. Fontos továbbá, hogy a párnát milyen anyag tölti ki. A leggyakoribb a szivacs, mely jó választás, ha az vastag és puha. 

Tervezés 

A fülhallgató vizuális megjelenését is figyelembe kell venni – tetszik-e a fülhallgató kinézete? Praktikus a tervezés? Megfelel a színe, stílusa? Ez a szempont nem életbevágó, de jobban esik viselni a fülhallgatót, ha elégedett a megjelenésével. 

Bluetooth -kompatibilitás 

A Bluetooth-nak több verziója létezik, és nem minden Bluetooth-specifikáció azonos, ezért a fogyasztónak meg kell győződnie arról, hogy a két kiválasztott eszköz működik-e egymással. A legtöbb újabb Bluetooth verzió úgy van kialakítva, hogy visszafelé kompatibilis a régebbi telefonokkal is, így ez jellemzően nem okoz problémát. Ha biztosra akar menni, itt találhat részletesebb információt, angol nyelven.  

Zajcsökkentés 

A zajcsökkentésről két értelemben lehet beszélni. Ha nem akarja hallani, hogy mi történik Ön körül, válasszon olyan modellt, mely kizárja a zajokat, a legtisztább hangzás érdekében. Amennyiben a fejhallgatót telefonálásra használja, a zajszűrő mikrofon fontos, hogy a másik félt ne zavarják a beszűrődő háttérzajok. A zajszűrő mikrofonok akár a háttérzaj 90%-át ki tudják szűrni, ami segít a hívás másik oldalán lévő személynek világosan megérteni a fogyasztó mondanivalóját.

Ultra zajszűrés

Bár nem olyan gyakori, mint a zajszűrő mikrofon, az ultrazaj-csillapító is nagyon hasznos. Ez a mikrofon további zajcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek még nagyobb fokú zajcsökkentést biztosítanak. A hívott fél szinte kizárólag az Ön hangját hallja majd, habár érdemes hozzátenni, valójában nincs nagy különbség az ultra és a standard zajszűrő funkció között, főleg, ha csak az irodai zajok kiszűrése a cél.

Egyéb jellemzők, melyek fontosak lehetnek

Egyéb jellemzők, melyek fontosak lehetnek

Kettős mikrofon

Sok mai prémium fejhallgató kettős mikrofonnal rendelkezik az aktív zajszűrés, például a szél- és utcai zajok csökkentése érdekében. A technológia viszonylag bonyolult – röviden, a két mikrofon közül az egyik csak a hangját rögzíti, míg a másik alig hallja a hangot, és a háttérzajt érzékeli. A két mikrofonból érkező jel kiiktatja egymást, és a mikrofon szinte csak a hangot továbbítja. Néhány fejhallgató még hármas mikrofonnal is rendelkezik.

HD hang 

Jó néhány Bluetooth fejhallgató támogatja a HD audio/HD minőségű hangot. Ez azt jelenti, hogy egy HD eszköz képes fogadni, továbbítani és reprodukálni a hangot 16 kHz-es frekvencián, ami kétszer akkora, mint a tipikus 8 kHz-es fejhallgató jelsávszélessége. Ideális körülmények között a HD minőségű hang sokkal tisztább és tisztább hangot eredményez. A HD hangminőség annak köszönhető, hogy veszteségmentes tömörítést használnak, így az eredeti felvételből több információ marad meg.

Többpontos párosítás

A többpontos párosítás olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy a fejhallgató egyszerre két telefonhoz csatlakozzon, egyidejűleg tartsa fenn a kapcsolatot, és hívásokat kezdeményezzen bármelyik eszközön. A többpontos párosításhoz a fejhallgatót párosítási módba kell kapcsolni, melyet követően mindkét eszközt csatlakoztatni tudja. Remek választás például azok számára, akik egyszerre használnak céges és személyes telefont, így mindkét készülékről érkező értesítést hallani fogja.

Hangutasítások és parancsok

Ha maximálisan szabad kezeket szeretne, válasszon olyan fülhallgatót, melyet hangparancsokkal tud irányítani. Például, beszéddel tudja fogadni vagy elutasítani a bejövő hívásokat. A hangparancsok funkció arra utal, hogy a bluetooth fejhallgató információkat, visszajelzéseket közöl Önnel, többek között az akkumulátor állapotáról, hívás hosszáról, vagy a fejhallgató csatlakozásáról az eszközéhez. A hangutasítás alapértelmezett gyári beállításként engedélyezett. Ezeket a funkciókat külön-külön ki is kapcsolathatja, ha nincs rá szüksége.

Testreszabás

A fül és fej mérete, alakja nagymértékben változik személyenként, ezért a jól megtervezett Bluetooth-fejhallgatók személyre szabásához széles választékot találhat, hogy sokféle formájú és méretű fülbe vagy fülre, illetve fejre kényelmesen illeszkedjen. Ha például a fejhallgató túl kis méretű, vagy kényelmetlen, érdemes vastagabb fülpárnát venni, ami megoldhatja a problémát. A fejpántra is találhat cipzározható párnát, ha túl kemény vagy esetleg túl nagy.

Rövid hatótávú kommunikáció

A rövid hatótávú kommunikáció (angolul NFC, Near-Field Communication) egy olyan vezetéknélküli technológia, mely rádióhullámokat használva lehetővé teszi az eszközök kis mennyiségű adatcseréjét nagyon rövid távolságon keresztül (maximum 10 cm). Ennek köszönhetően az NFC szinte azonnal létrehozza a kapcsolatot, a bluetooth-al szemben. Csak érintse össze a két eszközt és az máris csatlakozik. Továbbá sokkal kevesebb energiára van szüksége, mint a Bluetooth-nak. Fontos, hogy a párosítandó eszköz is képes egyen NFC-n keresztül csatlakozni.

A legjobb Bluetooth fejhallgató márkák

A számos minőségi fejhallgató márka közül mi néggyel foglalkozunk, illetve bemutatjuk a márka legjobb fülhallgatóját is. A négy márka a következő: Jabra, Plantronics, Trust, Sennheiser. 

Jabra

A Jabra egy dán márka, mely sokféle vezeték nélküli, valódi vezeték nélküli és vezetékes fejhallgatókat tervez, gyárt és forgalmaz mindennapi használatra és az üzleti ügyfelek számára. A márka továbbá a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot is szem előtt tartja a gyártás, csomagolás és szállítás során. A cég szem előtt tartja a dolgozók jólétét és emberi jogait. 

Plantronics

A Plantronics egy amerikai elektronikai vállalat, mely számos audio kommunikációs terméket gyárt a fogyasztók és az üzleti élet résztvevői számára. Termékeik alkalmasak kommunikációra, játékra, és zenehallgatásra is. Újabban a Plantronics és a Polycom egyesült és Poly néven fut a márka. A cég talán arról a legismertebb, hogy ők gyártották a fejhallgatókat, melyet Neil Armstrong, Buzz Aldrin, illetve a földi NASA személyzet használt a Holdra szálláskor.

Trust

A Trust egy Hollandiában megalapított cég. Céljuk, hogy a legjobb ár-érték arányú digitális kiegészítőket kínálják a potenciális vásárlók számára, így számos olcsó bluetooth fejhallgató megtalálható náluk. A rendkívül széles választékban nem csak fejhallgatókat, fülhallgatókat talál, hanem termékeket táblagéphez, asztali számítógéphez, laptophoz, játékkészülékhez, TV-hez, és okostelefonhoz is. A cég a nap 24 órájában elérhető online, illetve telefonos ügyfélszolgálatuk is van.  

Sennheiser

A Sennheiser electronic egy német cég, amely magas minőségű termékek széles választékát kínálja a vásárlóknak, beleértve mikrofonokat, fejhallgatókat, telefontartozékokat és repülőgép -fejhallgatókat személyes, szakmai és üzleti célokra. A cég könnyen kezelhető, telefonokkal kompatibilis és megbízható Bluetooth®-al felszerelt modelleket kínál vásárlóinak. A cég a vevők széles választékát célozza meg, a rendkívül megfizethető modellektől kezdve egészen a luxus termékekig.

'Fel a tetejéhez' gomb