A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb dekopírfűrész 2024

Ha már meggyűlt a baja a tökéletestől elmaradó minőségű vágásokkal, akkor ön is tisztában van azzal, mire is jó egy dekopírfűrész. Ezzel a szerszámmal sokféle egyedi formájú vágást végezhetünk. Összegyűjtöttük önnek a legjobb dekopírfűrészeket, illetve készítettünk egy vásárlási útmutatót.

A legjobb kedvező áron
4.5 / 5

A Black & Decker szúrófűrész ívszabályozó funkciójával állítható a fűrész mozgásíve. Ez a fűrész percenként akár 3000 löketet is képes produkálni; 5 amperes motorja és változtatható vágósebessége van.

Előnyök

 • A fűrészmotor vágási sebessége változtatható
 • A szögben történő vágáshoz harántvezetője van
 • A precíz vágási technológia révén tökéletesen szabályozható a vágásív
 • A fűrészlap cseréje problémamentes

Hátrányok

 • A Black & Decker gépen bonyolult a vágási szög módosítása
A legjobb középkategóriás
4.3 / 5

A Ryobi dekopírfűrészek jellemzője a kedvező ár, illetve az egyenletes, könnyű, hatékony vágást segítő ONE+ opció. Az R18JS-0 különféle vágási lehetőségeket biztosít, változtatható sebessége van és rögzítőkapcsolója.

Előnyök

 • A szénkefe nélküli motor hatékonyabb teljesítményt nyújt, ami nem megy a tartósság rovására
 • Az RS18JS-0 LED-lámpája gyengén megvilágított munkaterületen jobb látási viszonyokat biztosít
 • Ár-érték aránya kiváló, vagyis tudásához képest olcsó dekopírfűrész
 • A markolat és a motorteljesítmény elsőrangú

Hátrányok

 • A Ryobi RS18JS-0-nak nem erőssége a poreltávolítás
A legjobb prémiumkategóriás
4.7 / 5

A Bosch profi dekopírfűrész 780 wattos motorja igen masszív fűrészlapot mozgat, amely a legnehezebb feladatokkal is megbirkózik. Ergonomikus markolata van, amelynek puha felületei gondoskodnak a nagyfokú kényelemről.

Előnyök

 • Nagy teljesítményű, strapabíró 780 wattos motor
 • Fűrészlapbefogó rendszere fokozza a pontosságot
 • A markolatrész hozzájárul a komfortos munkavégzéshez
 • A Bosch professzionális dekopírfűrész 4 pozícióba állítható
 • lengőpengéjével a durva felületeken is precíz vágás ejthető

Hátrányok

 • 3 kilós súlyával elég nehéznek mondható
A legjobb vasalófogantyús
4.4 / 5

A vezetékes DeWalt dekopírfűrész sokféle felületen biztosít folytonos vágást. Ez a fűrész azok számára igazán hatékony, akik akár órákon át végzik egyenes vagy íves felületek vágását.

Előnyök

 • A vasalófogantyúnak kedvező az ergonómiája
 • Ideális olyan felhasználóknak, akik sokat dolgoznak vele
 • A DW341K-QS szögvágáshoz is alkalmas
 • A vezetékes áramforrásnak köszönhetően állandó a fűrészlapsebesség

Hátrányok

 • Huzamosabb idejű használattól a fűrészlap rendkívül felforrósodik
 • A porelfúvó nem túl hatékony
A legjobb professzionális
4.2 / 5

A Bosch 150 CE erős, 780 wattos motorja kiváló teljesítményt nyújt akár kemény, vastag darabok vágásánál is. A fűrészlap vágási pontossága kiváló, a fűrészlapcsere pedig egyszerű.

Előnyök

 • Az erőteljes motor és a strapabíró fűrészlap a legvastagabb felületekkel is elboldogul
 • Igen magas, percenként 500-3100-es löketszáma révén a fűrészlap vastag rudakat is át tud vágni
 • Állítható lengőpengéje van
 • A sokoldalú porelszívórendszer tisztán tartja a vágási felületet

Hátrányok

 • A Bosch GST 150 CE nem rendelkezik beépített világítással

Dekopírfűrész vásárlási útmutató

Ha alaposabban megvizsgáljuk a piacon kapható elektromos kéziszerszámok egyre nagyobb választékát, felismerhetjük e szerszám széleskörű alkalmazhatóságát. A különféle dekopírfűrészek funkcionális tekintetben hasonlóak, a dekopírfűrész árak pedig széles tartományban szórnak, ezért hasznos egy átfogó vásárlási útmutató – ezt olvashatja el az alábbiakban.

Miért lehet szükség dekopírfűrészre?

A dekopírfűrész avagy szúrófűrész sokoldalú és szinte bárki által használható szerszám, ugyanis kezelése könnyen elsajátítható. Hasznossága azonban nem csupán gyorsan megtanulható kezelésében rejlik.

E szerszámot szakemberek és hobbisták egyaránt használják. Sokrétű a felhasználása: fát, fémet, műanyagot, kerámiát és követ is vághatunk vele akár egyenes vonalban, akár más alakban.

Kiemelt szempont, hogy e szerszám precíz munkavégzést tesz lehetővé. A dekopírfűrész ideális választás, ha fontos az alakra vágás során a pontosság, mivel ez az eszköz a vágás során alternáló mozgást végez.

Oda-vissza mozgó vagy előrezgéses fűrész

Mint neve utal rá, az oda-vissza mozgásos dekopírfűrész fűrészlapja fel-le mozogva vágja az anyagot.
Ha íves mintát szeretne fában vágni, akkor e feladatra az előrezgéses dekopírfűrész lesz igazán alkalmas. Az előrezgéses dekopírfűrésszel ugyanis nem csupán egyenes vágásokat tud majd végezni, hanem ívelt mintázatokat is készíthet, különösen fában.

jigsaw

Miként válasszuk ki a legjobb dekopírfűrészt

Lényeges, hogy olyan modellt válasszunk, amely a vágni kívánt felületek intenzitásával, frekvenciájával és komplexitásával összhangban van.

Áramforrás

A vezetékes dekopírfűrészt a kábelével konnektorba dughatjuk. Az ilyen típusú dekopírfűrész nagy teljesítményű: egyes modellek a 6-7 amperes tartományban elérhetnek akár 3.200 löket/percnél is nagyobb sebességet.
Ha nincs rendszeres áramvételezési lehetőség, akkor a vezeték nélküli dekopírfűrész lehet az ideális választás. Modelltől függően az ilyen fűrészek 18-20 voltos akkumulátorral működnek. A vezeték nélküli dekopírfűrész legnagyobb előnye kétségkívül a hordozhatóság, hiszen bárhol használható.

Vágási sebesség

A változtatható sebesség meglehetősen gyakori funkció, amellyel a sebességet a vágási munka szükségleteihez igazíthatjuk. A sebességmódosítás ideális esetben ravasszal vagy tekerőgombbal történik – egyes dekopírfűrészek a kettőt egy funkcióba integrálják.

Így a sebességet az aktuális munkadarabtól függően lehet kicsire, közepesre vagy nagyra állítani.

A fűrészlap fajtája

A T-alakú befogású fűrészlap becsúsztatva fixen a helyére kerül, így nem kell hozzá külön eszköz. Az U-alakú befogású lap rögzítőcsavarral kerül rögzítésre, ami egy kissé bonyolítja a fűrészlapcserét. Egyes dekopírfűrészek mindkét fűrészlaptípussal használhatóak.

A fűrészlap anyaga

A dekopírfűrészhez való fűrészlapok négy nagyobb kategóriába sorolhatóak. A sima vágás érdekében mindig ajánlott a megfelelő típust választani. A szénacél (HCS) a puhafához, lágyabb műanyagokhoz és farostlemezhez alkalmas. A merevebb anyagoknak – mint a fém, alumínium, réz – nagyobb a koptatóellenállása, így ezekhez a gyorsacél (HSS) fűrészlap ideális.

A bimetál (BIM) fűrészlap optimális olyan kemény felületekhez, mint a fémek. Ez drágább ugyan, de jóval tartósabb a szénacélnál. A karbid fűrészlap pedig gipszkarton, rozsdamentes acél és cementes bevonatú felületek vágásához ideális.

A fűrészlap kioldása

A fűrészlapkioldás azt mutatja, hogy milyen sebességgel oldja ki a fűrész a fűrészlapot. A drágább modellek jellemzően gyorsabban oldják ki a fűrészlapot, mint az olcsóbb modellek.

Szerszám nélküli fűrészlapcsere

A fűrészlap dekopírfűrészre történő rögzítésének technológiájából fakad, hogy kell-e szerszám a cseréjéhez vagy sem. A T-alakú befogatás esetében a fűrészlap becsúsztatva a helyére kattan, vagyis nem kell szerszám a cseréhez. Így ráadásul sokkal többféle fűrészlapból válogathatunk.

Az U-alakú fűrészlapot csavarok szorítják a fűrészhez. Az ilyen típusú fűrészlap cseréjéhez csavarhúzó kell, amivel ki lehet lazítani.

best jigsaw

Ferdeszögű vágóképesség

A legtöbb dekopírfűrész átvágja az anyagot, ha a szerszám merőleges a felületre. A ferdeszögű vágóképesség (szögvágás) jelzi azt, hogy a fűrész képes a merőlegestől eltérő szögben is átvágni az anyagot.
A fűrész vezetőszögének állíthatósága fontos funkció, amikor erre van szükség. Egyes dekopírfűrészek az átlagosnál jobban teljesítenek e téren, mivel akár 45°-ig állíthatóak mindkét irányban.

Markolat

Egyéni ízlés kérdése, hogy cső alakú vagy vasalófogantyút választunk. A két fogantyútípus hasonló jellemzőkkel bír, az egyetlen különbség abban nyilvánul meg, hogy miként tartjuk a dekopírfűrészt. A cső alakú markolattal jobban irányítható a fűrészlap, mivel a kéz lejjebb van, így közelebb a fűrészlaphoz.

Porelfúvó

A porelfúvó praktikus funkció, ami folyamatos légáramot fújva távolítja el a fűrészport. Némelyik dekopírfűrésznek nincs elfúvója, viszont a légkivezető-csatlakozójára porszívó köthető a zavaró törmelék elszívása érdekében.

Lézermutató

The jigsaws have a laser pointer to help you cut the selected line precisely. Because sawdust is a distraction that can cause you to deviate from the designated line, the laser pointer is a great feature when cutting under a variety of conditions. With a laser pointer, precise cutting is possible even if there is no dust blower on the tool.

Weight

The weight of the jigsaw is arguably in direct proportion to its rated power. In other words, the more powerful jigsaw bounces less, but is very difficult to move. Lightweight jigsaws, on the other hand, pull up and down more strongly, but are easier to handle. The 2-3 kg range is ideal for comfortable maneuvering.

Vibration level

The padded bottom of the jigsaw dampens the vibration of the saw blade. Vibration disturbs most users, but can be dampened with a well-designed handle and cutting plate.

Other features and accessories

Although many people believe that the LED lamp is for evening use only, we can actually use it even on a sunny day.

If the cordless jigsaw has a battery level indicator, it is easier to judge how long the device will remain operational. Cordless jigsaws are great for portability, but they are an essential accessory in which you can keep your tool.

The trigger lock (permanent operation switch) is a function that makes it easier to keep the tool stable and helps to avoid wrinkles on the hands and forearms. When locked, it locks the trigger, which means you don’t have to keep it pressed continuously for hours.

jigsaw

Safety first

A jigsaw is relatively safer than a circular saw, table saw, or chainsaw – primarily because it has a smaller saw blade. Because the jigsaw does not operate with the rotary motion used with other saws, it is unpredictable when kickback occurs, which can result in an accident hazard.

Familiarize yourself thoroughly with all components of the tool and use the appropriate saw blade for each cutting job. Be sure to hold the workpiece so that it does not move when cutting the surface. Although most jigsaws already have a dust gun, it is recommended to use goggles and ear protection against chips.

Closing remarks

The jigsaw is a practical tool with a wide range of accessories for all your cutting needs. Factors to consider when purchasing a jigsaw include frequency of use, durability and longevity, and wallet thickness.

'Fel a tetejéhez' gomb