A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A legjobb elektromos rollerek 2024

A legjobb középkategória
5.0 / 5

A Xiaomi Pro 2 egyesíti a megfizethetőséget a kiváló vezetési kényelemmel és intelligens funkciókkal. Nem dombos terepre készült, de nyugodt, városi túrákra tökéletes.

Előnyök

 • Megfizethető
 • Nagyobb távolságokra is alkalmas
 • Könnyű kormányozhatóság és jó manőverezőképesség
 • Kényelmes
 • Egyszerű, de könnyen használható alkalmazás

Hátrányok

 • Nem a legjobb a gyorsulása
 • Nem elég erőteljes a meredek dombokhoz
A legjobb hosszabb távolságokra
4.9 / 5

Nagyon biztonságos és kényelmes roller, mindenféle terepen; akár 20°-os emelkedőkön is képes felmenni. Nagy hatótávolsága miatt kiváló alternatívája a tömegközlekedésnek, de túl nehéz, amikor cipelni kell.

Előnyök

 • Nagyon kényelmes vezetni
 • Extra nagy hatótávolság
 • Kiváló kormányozhatóság és manőverezőképesség
 • Kiváló fékrendszer
 • 20°-os emelkedőkön is felmegy

Hátrányok

 • Nagyon drága
 • Közel 20 kg a súlya
A legjobb gyerekekne
4.3 / 5

A Razor Power Core E90 modern, könnyű és megfizethető, valamint hosszabb a menetideje is. Rendkívül jó kezdőknek is, akár már 8 év feletti gyerekek is használhatják egyszerű kezelhetősége miatt.

Előnyök

 • Egy elektromos roller olcsón
 • Nagyon könnyen használható és vezérelhető
 • Modern design, amit a gyerekek imádnak
 • Hosszú üzemidő a többi gyerekrollerhez képest
 • Nem igényel karbantartást

Hátrányok

 • Nem állítható a kormánymagasság (a gyerek gyorsan kinőheti)
 • A műanyag első keréknek köszönhetően döcögősebb vele az utazás
A legtöbb funkció
4.2 / 5

Az Inmotion L8F rendelkezik fényszóróval, irányjelzőkkel, szabályozható LED lámpákkal és egy praktikus alkalmazással is. Kiváló fékrendszerrel is fel van szerelve, és jól bírja az emelkedőket.

Előnyök

 • Magas fokú kényelem
 • Magas maximális sebesség (akár 30 km/h)
 • Kiváló kormányozhatóság és manőverezőképesség
 • Kiváló fékrendszer
 • 15°-os emelkedőket is jól bírja

Hátrányok

 • Nem egy olcsó elektromos roller
 • Az árhoz képest lehetne hosszabb az utazási távolság
Terjedelmesebb felhasználóknak
4.6 / 5

A City Boss RX5 prémium anyagokból készült, jó a vezetési kényelmet, és 120 kg-os a súlyhatára. Nagyon gyors és erős, de az egy töltéssel elérhető maximális távolság lehetne hosszabb is.

Előnyök

 • Kényelemes és könnyen kormányozható
 • Magas maximális sebesség
 • Magas maximális felhasználói súly
 • Könnyen összehajtható
 • Van USB csatlakozója telefon vagy táblagép töltéséhez

Hátrányok

 • Drága
 • Az árhoz képest lehetne hosszabb a hatótávolság
 • Több mint 17 kg a súlya

Elektromos roller vásárlási útmutató

Elektromos roller vásárlási útmutató

Az elektromos rollerek sok helyen ellepték a várost, mivel gyorsak, szórakoztatóak és könnyen irányíthatók. De költségesek is; ezért fontos, hogy nézz körül, és válassz egy olyan modellt, amely megbízható, biztonságos és az igényeidnek megfelelő funkciókkal rendelkezik.    

Az elektromos rollerek előnyei

Az elektromos rollerek lehetővé teszik, hogy élvezd a friss levegőt és a napsütést ahelyett, hogy a tömegközlekedésen vagy a közlekedési dugókban szenvednél. Jellemzően az utazási időt is csökkentik, így kiváló választás az elfoglalt emberek számára. Ugyanakkor jelenleg a különböző települések hivatalos szervezetei is vitatják, a KRESZ mely szabályai vonatkoznak az üzemeltetéséhez, így érdemes utána érdeklődni a helyi rendőrségen, hogy ők miként értelmezik a jogszabályokat, és hány éves kortól engedik vezetni. 

A környezetbarátok szeretik az elektromos rollereket, mert a hagyományos autókhoz képest alacsonyabb a környezetterhelésük. Ráadásul a rollerek nem szennyezik a levegőt, és zajszintjük is alacsony. Emellett megfizethetőbbek és hordozhatóbbak, mint más elektromos járművek (például az elektromos kerékpárok). 

Végül, de nem utolsósorban, az elektromos roller karbantartási költségei viszonylag alacsonyak, és soha nem kell aggódnod, hogy szabad parkolóhelyet találj.

Vezetési kényelem és biztonság

Nem minden roller teszi egyformán élvezetessé és kényelmessé az utazást. Rollerek között nagy különbségek lehetnek, hiszen egyes modelleket rövidebb és laposabb területekre terveztek, míg vannak olyanok, amelyek képesek nagy távolságokat megtenni és megbirkóznak az emelkedőkkel is. Az útvonal és biztonsági funkciók is befolyásolják, hogy milyen gyakran és milyen messzire tudsz majd ingázni.

Kerékméret

A műszaki adatokban szereplő kerékméret a gumiabroncs külső átmérőjére vonatkozik. A legtöbb modell esetében ez 15 és 25 cm között mozog. 

A nagyobb kerekek simább, kényelmesebb és gyorsabb utazást eredményeznek. Az ilyen rollerek általában nagyobb maximális terhelhetőséggel is rendelkeznek.

A kisebb kerekek döcögősebbé teszik az utazást, és nem optimálisak terepjáró utakhoz. Ugyanakkor a roller könnyebben kormányozható, ha éles kanyarokat kell bevenni. A kisebb kerekekkel rendelkező modellek gyakran kompaktabbak és könnyebbek is. 

Gumiabroncs típusa

Gumiabroncs típusa

Az elektromos rollereken két fő gumiabroncstípus létezik.

A tömör/levegőtlen gumiabroncsok teljes egészében keménygumiból vagy polimerrel töltött gumiburkolatból vannak. Ezek nagyon ellenállóak nem deformálódnak, és defekt miatt se kell aggódni, de a deformációval és a defekttel szemben, de döcögőbb és rázósabb velük az utazás. Emellett sokkal nehezebbek is a levegővel töltött gumiabroncsokhoz képest. A tömör gumiabroncsok egyik altípusa az úgynevezett méhsejt alakú abroncsok, ezeknek kedvezőbb az amortizációja, és nehezen lyukadnak ki. Ezek azonban a legdrágábbak, és meglehetősen nehezek is.  

A pneumatikus/levegővel töltött gumiabroncsok hasonlóak a kerékpárokon és autókon látottakhoz. Jobban elnyelik a lökéseket, sokkal nagyobb menetkomfortot nyújtanak, de több karbantartást igényelnek, mivel ellenőrizni kell a levegő nyomást és defekt esetén javítani kell őket. Egyes pneumatikus gumiabroncsok rendelkeznek egy belső csővel, amely, ha megsérül, könnyen kicserélhető. 

A közép- és felső kategóriás rollerek manapság többnyire pneumatikus gumiabroncsokkal vannak felszerelve. Akkor is, ha olcsó rollert keresel érdemes megfontolni ezt a típust, mert élvezetesebb a rollerezés, ha legalább az egyik, de lehetőleg mindkét gumiabroncs levegővel töltött.

Felfüggesztés

Az autókhoz hasonlóan az elektromos roller felfüggesztési rendszere is elsimítja az út egyenetlenségeit, elnyeli a lökéseket és javítja a menetminőséget. Így, ha terepen vagy durvább terepen tervezed az utazást, érdemes egy fejlettebb felfüggesztési rendszerrel rendelkező modellbe beruházni.

Az olcsóbb modelleknek általában csak hátsó vagy első felfüggesztése van (ha egyáltalán van). Ellenőrizd a leírásban, mivel a teljes felfüggesztés elengedhetetlen a göröngyös terepen való közlekedéshez. Még városi rollereseknek is azt javasoljuk, hogy olyan modellt keressenek, amelynek legalább az egyik kerekén van felfüggesztés. 

A felfüggesztés típusa is számít. A rugós felfüggesztés a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. A nagyméretű gumiabroncsok ugyanolyan (vagy jobb) lengéscsillapítást tudnak biztosítani, mint az olcsó rugós rendszerek. A szakértők szerint a legjobb rollerek a rugós felfüggesztést hidraulikával kombinálják

Fékek

A minőségi fékek létfontosságúak, mind a Te és mások biztonsága érdekében, mivel lehetővé teszik a roller sebességének szabályozását és szükség esetén a gyors fékezést. A fékrendszerek két fő kategóriába sorolhatók: mechanikus és elektronikus.

A mechanikus fékrendszerek fizikai mechanizmusra támaszkodnak a roller lelassításához. Ezek közé tartozik a láb-, dob- és tárcsafék. Ha 24 km/h sebességgel haladsz, a tipikus féktávolság a használt rendszertől függően 3 és 6 méter között változik.  

 • A lábfékek úgy működnek, hogy a lábadat a hátsó kerék fölött a sárvédőre nyomod. A sárvédő és a kerék közötti érintkezés ellenállást hoz létre, ami lelassítja az elektromos rollert. A lábfékek hasznosak lehetnek, de nagyobb sebességnél trükkös a használatuk.
 • A dobfékek a kerék belsejében helyezkednek el, és alacsony a karbantartási igényük. Nedves körülmények között is megbízhatóak, de hajlamosak a túlmelegedésre és drágább a javításuk.
 • A tárcsafékek rendelkeznek a legjobb fékerővel, és a legjobb középkategóriás rollerek, és a felső kategóriás modellek ezzel vannak felszerelve. A tárcsafékek lehetnek hidraulikusok, fél-hidraulikusok vagy mechanikusak. A teljesen hidraulikus a legjobb rendszer, stabil és egyenletes fékezést biztosít kiváló irányíthatósággal.

Az elektronikus/regeneratív fékrendszerek teljes mértékben a motort használják a fékezésre. Kevés karbantartást igényelnek, de nem képesek gyorsan megállítani a rollert. 24 km/h sebességnél a féktávolság az elektronikus fék kizárólagos használata esetén akár 9-12 méter lehet.

A legjobb elektromos rollereknek legalább két fékrendszere van (gyakran kombinálják az elektronikus és mechanikus fékrendszereket). Ez extra biztonságot nyújt arra az esetre, ha az egyik rendszer meghibásodna. 

Maximális sebesség

Elektromos maximális sebesség

Az elektromos rollerrel közlekedni teljesen más érzés, mint egy autóval vagy kerékpárral. Városi közlekedéshez elegendő egy olyan modell, amely 24 km/h sebesség elérésére képes. Biztonsági okokból, világszerte egyre több településen van betiltva az ennél gyorsabb haladás. 

Ha hosszabb távolságon tervezed a rollerezést, egyes ingázó modellek 30-35 km/h maximális sebességet is elérhetnek. Nem is beszélve a nagyobb teljesítményű rollerekről, amelyek akár a 80 km/h-t is elérhetik. Ne feledd, hogy a nagyobb sebességgel való közlekedés veszélyesebb; ezért tedd meg a szükséges biztonsági intézkedéseket, és viselj megfelelő felszerelést.

Távolság

A roller hatótávolsága azt a távolságot jelenti, amelyet az akkumulátor lemerülése előtt meg tud tenni. Ez számos tényezőtől függ, a motorteljesítménytől és a roller kialakításától a vezető súlyáig, az átlagsebességig és még az időjárási viszonyoktól is. 

A gyártók általában 30-50%-kal túlbecsülik a termékeik képességeit. Ezért a specifikációkban szereplő számadatot ne vedd készpénznek; oszd el kettővel, és így becsüld fel, hogy az fedezi-e az ingázási igényeidet. Azt is vedd figyelembe, hogy az akkumulátor kapacitása idővel csökkenni fog. 

Javasoljuk, hogy vigyél magaddal egy töltőt (vagy hagyj egy extra töltőt a célállomáson), ha a roller maximális hatótávolságához közeli távolságokat kell megtenned.

Egyéb fontos jellemzők

Miután leszűkítetted a szóba jöhető rollerek listáját, amelyek a szükséges kényelmet és biztonságot nyújtanák az utazásaidhoz, van még néhány szempont, amit át kell gondolni, mert ezektől függ, hogy mennyire lesz erős, hordozható és vízálló a rollered.

Motor teljesítmény

Az elektromos rollereket a teljesítményfogyasztásuk alapján értékelik, amelyet wattban mérnek. A magasabb érték erősebb motort jelent, és a különbséget a gyorsulás és a lejtőkön való átjutás során fogod észrevenni. Felnőttek számára legalább 250 wattos motorral rendelkező modelleket ajánlunk. Ez elegendő lesz sík felületeken és kisebb emelkedőkön is. 

A dombosabb területeken élő ingázóknak egy erősebb, körülbelül 500 wattos modellben érdemes gondolkodniuk. Azt is vedd figyelembe, hogy még a nagy teljesítményű rollerek is lelassulnak felfelé menet, és csak ezek a modellek képesek a meredek emelkedőkön felmenni. 

A roller súlya és összecsukhatósága

A roller súlya és összecsukhatósága

Ha rendszeresen kell majd cipelned a rollert, keress egy könnyebb, gyorsan összecsukható modellt. Gondold át, mekkora súlyt bírsz el kényelmesen (ha bizonytalan vagy, végezz egy kísérletet a helyi edzőteremben). Vannak olyan, tisztességes hatótávolságú ingázó rollerek, amelyek 11-13 kg-ot nyomnak. 

A hosszabb utakra és nehezebb terepre tervezett rollerek nehezebbek; némelyik akár 20 kg is lehet. Egyesek számára ezt túl nehéz beemelni az autóba vagy felcipelni az emeletre.  

A kényelmes fogantyúk, vállpántok és az összecsukható kialakítások további hasznos funkciók, amelyek segítenek a roller szállításában és cipelésében. 

Maximális felhasználói súly

A legtöbb roller legfeljebb 100 kg súlyú utast képes elbírni, de egyes modellek 120 kg vagy annál is több súly hordozására alkalmasak. Biztonsági okokból nagyon fontos, hogy ne lépd túl a gyártó által megadott határt, és ebbe beletartozik a ruházat, a lábbeli és a hátizsák súlya is. 

A felhasználó súlya befolyásolja a roller teljesítményét, beleértve a maximális sebességet, a lejtőn való viselkedést és a hatótávolságot. Ha a gyorsabb utazások híve vagy, keress olyan modellt, amelynek a tényleges súlyodnál jóval magasabb a határa.

Behatolásvédelmi besorolás

A behatolásvédelmi osztály (általában IP rövidítéssel) a porral és vízzel szembeni ellenállás mérésére szolgál. Az első szám a szilárd részecskék elleni védelmet jelzi, és 0-tól 6-ig terjed. A magasabb szám magasabb védelmi szintet jelent. Ha szám helyett egy x betű szerepel, az azt jelenti, hogy a szilárd részecskék elleni védelmet nem vizsgálták (ez általában az elektromos rollerek esetében is így van).

A második szám a nedvességvédelmet jelzi, és 0 és 9 között mérhető. Minél magasabb ez a szám, annál jobban védett a készülék. Nem mindegyik elektromos rollernek van IP-besorolás, és javasoljuk, hogy a felnőtt rollerezők kerüljék az ilyen modelleket. Még ha nem is tervezel a rollerezni rossz az időben, akkor is elkaphat egy váratlan zápor. 

Az időjárásálló rollereknek legalább IPx4-es minősítéssel kell rendelkezniük, de minél magasabb a minősítés annál jobb, különösen, ha esős vidéken élsz. 

Biztonsági jellemzők

A biztonság és védelem két másik kulcsfontosságú szempont elektromos roller vásárlásakor, egyes modellek lényegesen jobban fel vannak szerelve társaihoz képest. Ha figyelsz az alább felsorolt 5 szempontra, akkor lecsökkentheted a felesleges kockázatokat, függetlenül attól, hogy milyen roller mellett döntesz. 

Világítás

A kerékpárokhoz hasonlóan a rollereknek is van elöl fehér, hátul pedig piros lámpája. Ha sötétedés után akarsz rollerezni, akkor mindkettő elengedhetetlen. Azonban nem mindegyik modell van felszerelve gyárilag a világítással, és még ha van is világítása, előfordulhat, hogy nem elég jól látható. 

Bármely rollerre fel lehet szerelni egy külön megvásárolt világításkészlet. Vannak olyan speciális lámpák is, amelyeket a hátizsákodra, ruházatodra vagy a sisakodra rögzíthetsz. 

Sisak

Bukósisak viselése erősen ajánlott a rollerezéshez, és egyre több helyen kötelező is. Ez baleset esetén megelőzheti a súlyos fejsérüléseket. Ha aggódsz amiatt, hogy nem áll jól, ma már minden formában, stílusban és árkategóriában kaphatók különböző sisakmodellek. Léteznek összecsukható sisakok is, amelyek könnyebben tárolhatók, valamint könnyebb modellek, amelyek kényelmesebbek.

Zár

Miután beszerezted a neked megfelelő rollert, világítást és sisakot, valószínűleg nem szeretnéd, ha ellopnák. Előfordulhat azonban, hogy nincs rá lehetőséged, hogy összecsukd és cipeld magaddal a rollert. Egy jó minőségű zár vagy lakat beszerzése ebben tud segíteni; a választék óriási, beleértve a lánczárakat, a kábelzárakat és az U-lakatokat. A zár minősége is fontos. Olyat keress, amelyet nem lehet könnyen elvágni vagy eltörni, például egy jó minőségű U-lakatot.

Telefontartó

Ne kockáztasd, hogy a telefonod elterelje a figyelmedet, és balesetet szenvedj. Egy telefontartó kormányra való rögzítésével megvédheted magadat, és a telefonodat is. Ez akkor is nagyon kényelmes, amikor GPS segítségével szeretnél tájékozódni, és nem akarsz eltévedni. 

Defektjavító készlet

A legjobb tapadás és vezetési kényelem érdekében a légtöltésű gumikkal ellátott rollereket ajánljuk, de a defekt kockázata jelentős hátrányt jelent. A defektjavító készlet minimálisra csökkenti az ilyen váratlan meglepetéseket. A legjobb tömítőanyagok az új gumiabroncsok védelmére és a sérülések kijavítására egyaránt használhatók.

'Fel a tetejéhez' gomb