A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A legjobb kávédaráló 2024

Szeretnél szemes kávét vásárolni az őrölt helyett, vagy csak lecserélni a régi kávédarálót? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz. Tudjuk, milyen nehéz rossz minőségű kávédarálóval hatékonyan őrölni a kávébabot. Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk neked az öt legjobb kávédarálót besorolások és kategóriák szerint, előnyeikkel és hátrányaikkal együtt. Így tudni fogod, hogy pontosan mire figyelj a következő kávédaráló megvásárlásakor. Lássunk tehát hozzá!

A legkönnyebben használható
4.4 / 5

A De'Longhi KG89 a legjobb ergonomikus kávédaráló. Teljesítménye 110 W, csészekapacitása 120 g, amely 12 csésze kávé elkészítéséhez ideális. Súlya 1,7 kg és három év garancia is jár vele.

Előnyök

 • Könnyen használható
 • Ár-érték arányos 
 • Tartós 
 • Könnyen tisztítható

Hátrányok

 • Nincs rajta őrlési finomság eszpresszóhoz
A legjobb olcsó kávédaráló
4.6 / 5

A BOSCH TSM6A011W a legjobb olcsó kávédaráló. Teljesítménye 180 W, csészekapacitása pedig 75 g. Rendelkezik bekapcsolás elleni védelemmel, csak akkor indul be, ha le van zárva a fedővel.

Előnyök

 • Könnyen tisztítható 
 • Könnyen használható
 • Hatékonyan darál
 • Jó kialakítású 

Hátrányok

 • Hangos
A legcsendesebb kávédaráló
4.6 / 5

A Klarstein Triest a választásunk a legcsendesebb kávédarálóra. Teljesítménye 150 W, csészekapacitása pedig 300 g. Rozsdamentes acélból készült, és 15 őrlési finomságot lehet rajta beállítani.

Előnyök

 • Könnyen használható 
 • Könnyen tisztítható  
 • Nagy daráló tállal rendelkezik (300g)
 • Nem zajos 
 • 3 év garanciával rendelkezik

Hátrányok

 • Elég sok helyet foglal el
Legjobb tulajdonságok
4.1 / 5

A SENCOR SCG 5050BK a legjobb tulajdonságokkal rendelkező kávédaráló. Teljesítménye 110W, csészekapacitása pedig 180g. Az őrlőkorong levehető, így könnyű tisztítani.

Előnyök

 • Könnyen használható
 • Könnyen tisztítható 
 • Sokoldalúság 
 • Akár 17 őrlési finomság

Hátrányok

 • Kicsit zajos
A legjobb prémium
4.7 / 5

A Sage BCG820BTR a legjobb prémium kategóriás kávédaráló. Teljesítménye 165W, csészekapacitása pedig 450g. Van rajta 60 őrlési fokozat, és rozsdamentes acélból készült. Három év garanciával rendelkezik.

Előnyök

 • Könnyen használható 
 • Könnyen tisztítható 
 • Sokoldalúság
 • Tartós

Hátrányok

 • Drága

VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ 

Most, hogy bemutattuk a legjobb kávédarálók választékát, az is fontos, hogy minőségi ismeretekkel rendelkezz arról, hogy mitől lesz minőségi a kávédaráló. Ebben a részben felsoroljuk, mit kell tudnod, egy kávédaráló megvásárlása előtt. Vágjunk bele.

darálós kávéfőző olcsón

Mi az a kávédaráló

A kávédaráló egy kiváló eszköz, amellyel ki tudod vonni azt az aromát és ízt, ami lehetővé teszi a minőségi kávé elkészítését. 

A kávédaráló birtoklásának előnyei

Vannak, akik úgy vélik, hogy nincs értelme kávédarálót venni. Mi azonban másképp gondoljuk. Az alábbiakban röviden ismertetjük a kávédaráló néhány előnyét.

 • Egy kávédaráló teljesen átalakítja a kávézás élményét.
 • A kávédaráló ízletesebbé és finomabbá teszi a kávét.
 • A kávédaráló lehetővé teszi, hogy szabályozza a kávé erősségét és ízét.
 • Képes leszel olyan kávét főzni, amely felveszi a versenyt a hagyományos kávézókkal.
 • A frissen őrölt kávé egészségesebb. 

A kávédarálók típusai

Különböző típusú kávédarálók léteznek, és fontos ismerni mindegyiknek a célját. Az alábbiakban a kávédarálók főbb típusait tárgyaljuk.

Késes kávédarálók 

A késes darálók a leggyakoribb típusú kávédarálók. Ez annak köszönhető, hogy nem drágák. Van azonban egy nagy hátránya: ha túl sokáig darálsz vele könnyen megégetheted a kávét, ami befolyásolja a kávé minőségét. A pozitívum, hogy ideálisak fűszerek, valamint dió és mák daráláshoz is. 

Őrlőtestes kávédarálók

Az őrlőtestes készülékekkel lehet a legfinomabb kávét készíteni, mert a kávé minden részecskéjét azonos méretűre és állagúra darálja.  A kávészakértők szerint a darált kávé konzisztenciája egy meghatározó tényezője annak, hogy mennyire lesz jó a kávé íze. Kétféle őrlőtestes darálótípust lehet kapni.

 • Lapostárcsás darálók

A síktárcsás darálóval egyenletesebb finomságúra őrölhetjük a kávét, viszont jelentősen drágábbak. 

 • Kúptestes darálók

A kúptestes darálók olcsóbbak, mint lapostárcsás társai, és lényegesen csendesebbek is. Ezen különbségek ellenére a két készülék típus meglehetősen hasonló.

darálós kávéfőző teszt

Mit kell keresni egy kávédarálóban?

Egy minőségi kávédaráló vásárlásakor figyelmet kell szentelni néhány fontos szempontra, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

A gép mérete és súlya

Bár a kávédarálók nem hatalmas méreteikről ismertek; ettől függetlenül egy fontos szempont a készülék kiválasztásakor, és figyelembe kell venni mennyi helyet fog elfoglalni, illetve mennyit fogod rakosgatni használat után. Ha nincs a konyhapultodon állandó hely rá, akkor érdemes egy kisebb modellben gondolkodni.  

Kapacitás 

Ha átnézted az általunk kiemelt öt legjobb kávédaráló paramétereit, láthattad, hogy mindegyik darálónak más-más csészekapacitása van. Ha rendszeresen sok kávét iszol, akkor érdemes egy nagyobb kapacitású kávédarálót beszerezned. Egy 300g-os kapacitású kávédaráló ideális lehet neked. Ha azonban ritkán kávézol, akkor egy 120g-os csészeméret is megteszi.

Sebesség

Mi alacsonyabb fordulatszámú kávédarálót javaslunk. Miért? Azért, mert a nagy sebességű motorral rendelkező kávédarálók jelentős mennyiségű hőt termelnek. Ez a hő megégetheti a kávét, ami viszont rontja a kávé ízét és aromáját. A nagy sebességű motorral rendelkező kávédarálók emellett nem is tartanak ki sokáig, hacsak nem rendelkeznek egy fogaskerékrendszerrel, amely megoldhatja ezt a problémát. Jobban jársz, ha alacsony fordulatszámú motorral rendelkező kávédarálót veszel. Az alábbiakban bővebben írunk az alacsony és a nagy sebességű őrlők néhány előnyeiről és hátrányairól.

Részecskeméret és konzisztencia 

Egy olyan kávédaráló, amely képes jó szemcseméretet és konzisztenciát előállítani, tökéletes. A szemcseméret és az állag befolyásolja a kávé aromáját és ízét. Az őrlőtestes darálók ideálisak erre, mivel azonos méretű és konzisztenciájú részecskéket állítanak elő. Ha szereted az eszpresszót, akkor ezt nem szabad figyelmen kívül hagynod, mert ez elengedhetetlen az eszpresszó készítéséhez.

Hőmérséklet

Nem csak a szemcseméretre és a konzisztenciára kell figyelned. A kávédaráló hőfoka is meghatározó tényezője annak, hogy mennyire lesz jó ízű a kávé. Ha a kávébabok darálás közben felforrósodnak, a kávédaráló megégeti a kávészemeket, és negatívan megváltoztathatja az ízt. Mint korábban említettük, a gép hőfokát befolyásoló fő tényező a daráló motorjának fordulatszáma (a hőmérséklet függ a fordulatszámtól). Néhány drágább kávédarálónak van egy vezérlőrendszere, ami csökkenti a gép által termelt hő mennyiségét.

darálós kávéfőző

Adagolás 

Az adagolás az egy olyan funkció, amely segít pontosan lemérni a kívánt mennyiséget. Ha nem vagy egy képzett barista, vagy csak nem szeretnél méregetéssel bíbelődni, akkor érdemes egy adagolóval rendelkező darálót venned. Az adagolóval rendelkező darálókkal a konyhapultot is könnyebb tisztán tartani. Ha viszont többféle kávét szeretsz inni hangulatodtól függően, akkor a különböző típusú kávészemek könnyen összekeveredhetnek benne, illetve a kávédarálóban maradt őrölt kávé elveszíti a frissességét. 

Könnyű használat 

Gondolkodj el azon is, hogy hajlandó vagy-e extra erőfeszítést tenni egy csésze kávéért. A kávékészítés nem lehet túl stresszes, különösen reggel, amikor még nem ébredtél fel kávé nélkül. Egy bonyolultabb kávédaráló macerás lehet, és a tisztításuk sem olyan egyszerű. 

Anyaga

A megvásárolni kívánt kávédaráló anyaga döntő fontosságú. A legtöbb daráló rozsdamentes acélból vagy kerámiából készült.

 • Kerámia darálók

A kerámia őrlővel ellátott kávédarálókról köztudott, hogy hosszabb ideig tartanak, és állaguknak köszönhetően ideálisak eszpresszó készítéséhez. A hőt sem vezetik, és a rozsdásodástól sem kell őket félteni. Kevésbé élesek, mint az acélból készült darálók, ugyanakkor ezt az élességet a végtelenségig megőrzik. Van azonban egy hátrányuk is, nem annyira strapabíróak, így fontos, hogy ne ejtsd el.

 • Rozsdamentes acélból készült darálók

A rozsdamentes acélból készült darálók a legelterjedtebbek és szintén jók. A rozsdamentes acélból készült darálók azonban hamarabb veszítenek az élességükből.

Őrlési finomság beállítása

Ha szereted váltogatni a cappuccino-t az amerikai hosszúkávéval, nem rossz ötlet egy ilyen daráló beszerzése, mivel elegendő beállítási lehetőséget kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy az általad választott konzisztenciára őrölje a kávét, akár egy erős feketére, vagy valami gyengébbre vágysz. Kétféle daráló létezik, a fokozatos és a fokozatmentes.

 • Fokozatos darálók

A fokozatos darálóknak számos beállítással rendelkeznek, amelyek közül ízlésednek és kávétípus függően választhatsz a kávészemek őrlésekor. A kiskereskedelmi üzletekben főképp ilyen készülékekkel fogsz találkozni, és ha nem szeretnél babrálni és kísérletezni a beállításokkal, akkor mi ezt ajánljuk. 

 • Fokozatmentes darálók

Ha igazi kávé ínyenc vagy, és szeretnél a kávészemek darálásával kísérletezni, akkor egy fokozatmentes kávédaráló beszerzését javasoljuk. Nincs előre beállított őrlési szintjük, így neked kell pontosan beállítani a finomságot. Nem leszel megkötve, viszont tedd fel magadnak a kérdést, hogy mennyire lesz neked ehhez türelmed, illetve tapasztalatod, amikor épp kávét szeretnél inni. Ezek a modellek drágábbak, mint fokozatos társaik, és sokukat szakboltokban kell keresni. 

kávé

Zaj 

Senki sem szereti a hangos háztartási eszközöket, és ha te érzékeny a zajra, mindenképpen fontold meg egy olyan kávédaráló beszerzését, amely a csendesebb, különösen, ha a kora reggeli órákban fogod használni. Ahogy korábban említettük, a kúpos darálók a lapostárcsás társaikhoz képest lényegesen halkabbak. A késes darálók pedig hangosabbak az őrlőtesteseknél. 

Tartósság 

Bármely termék tartósságát érdemes tesztelni. Természetesen senki se akar olyan kávédarálót, amelyik kikapcsol és soha többé nem kapcsol be. Vásárlás előtt böngészd át a felhasználói véleményeket, hogy megtudd, mi mások tapasztalata. Korábban már említettük, hogy a kerámia anyagúak tovább bírják, mint a rozsdamentes acélból készültek, míg az alacsony fordulatszámú motorral rendelkező kávédarálók tovább bírják, mint a nagy fordulatszámú motorral rendelkezők. Ránézésre is meg tudod ítélni, mennyire tűnik strapabírónak, minőségi terméknek tűnik, vagy nem.

Design és esztétika

Fontos neked az esztétika híve? Ha igen, akkor nem kell elmondanunk, hogy a daráló kiválasztásakor azt is gondold át, mennyire illik a konyhádba, vagy oda, ahol tartani fogod. Ez egy fontos kérdés, mert ha nem passzol a berendezéshez, ez lesz az első dolog, ami mindenkinek fel fog tűnni, amikor beteszi a lábát a konyhába. Persze ettől még nem dől össze a világ, de van, akit ez zavar.

Hogyan kell gondját viselni a kávédarálónak? 

Mint minden konyhai eszközzel, ezzel is törődni kell, különben nem tart majd sokáig. Adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan ápold a kávédarálódat.

Rendszeresen tisztítsd: 

 • A kávédaráló tisztításához először ki kell kapcsolnod, majd ki kell húznod a csatlakozót.
 • Az darált kávé tartályát távolítsd el.
 • Vedd le a külső őrlőtestet. Óvatosan addig csavard, amíg le nem jön a darálóról.
 • Távolítsd el a kávészemcséket és a port egy kis kefével
 • Rakd össze megint a darálót. 

Nem csak a tisztítás fontos, de az is, hogy hol tárolod. Kerüld a nedves, párás helyeket, tiszta és száraz helyen keress neki helyet. 

legjobb kávédaráló

A legjobb kávédaráló márkák 

A legjobb kávédaráló márkák: DeLonghi, Bosch, Klarstein, Sencor és Sage. Ezek a márkák leginkább termékeik tartósságáról és hatékonyságáról ismertek. Íme egy rövid ismertető róluk. 

DeLonghi

A DeLonghi egy olasz márka, amely olyan kisgépeket gyárt, mint a kávédarálók, kávéfőzők, fűtőberendezések és légkondicionálók. A céget 1902-ben alapították, székhelye az olaszországi Travesco városában található. A DeLonghi márka 6554 alkalmazottat foglalkoztat.

Bosch

Ez a márka egy multinacionális technológiai vállalat, amelyet Robert Bosch alapított. Ezt a márkát 1886-ban alapították, és székhelye a németországi Gerlingenben található. Anyavállalata Robert Bosch Stiftung GmbH néven működött, és több leányvállalata van.

Klarstein

A Klarstein a Berlin márkacsoporthoz tartozó, konyhai eszközökre szakosodott márka. A Berlin márkacsoport egy olyan vállalat, amely márkákat hoz létre, épít, vásárol és méretez világszerte. A Klarstein márka minden termékét Berlinben, Németországban gyártja.

Sencor 

A Sencor márka egy elektronikai márka, amelyet az 1960-as évek végén alapítottak Japánban. Miután a márka néhány terméke nagy sikert aratott, a Sencor európai márkává vált, amely ma már több mint 1000 féle terméket szállít világszerte.

Sage

A Breville Group Ltd. Sage termékeket gyárt. Ez egy ausztrál márka, amely háztartási kisgépekre specializálódott. A céget 1932-ben alapították, székhelye Sydneyben, Ausztráliában található. Termékeiket világszerte forgalmazzák.

kávéfőző

'Fel a tetejéhez' gomb