A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 4 legjobb hajvágó 2024

Összességében legjobb
4.9 / 5

A Philips Series 5000 MG5740 / 15 az összességében legjobb hajvágógép kategóriába tartozik. Kettős önélező vágópengével rendelkezik, az akkumulátora pedig töltésenként több mint 80 percet bír. Tizenkét beállítása van.

Előnyök

 • Kettős vágóval rendelkezik
 • Vízálló
 • Jó akkumulátor élettartam
 • Könnyen használható

Hátrányok

 • A teljes feltöltése időbe telik
A legjobb prémium
4.7 / 5

A Philips Series 7000 a legjobb prémium hajvágó kategóriába tartozik. 14 tartozékkal és nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik, amely 180 percet bír teljes töltéssel. Nyolc beállítása van, a testre is használható.

Előnyök

 • Könnyen használható
 • Jó akkumulátor élettartam
 • Kettős vágási technológia
 • Könnyen tisztítható

Hátrányok

 • Nincsenek állítható lemezek
Legjobb olcsó
4.1 / 5

A Remington HC5018 a legjobb olcsó hajvágó kategóriába tartozik. Titán önélező pengével rendelkezik, könnyű és kényelmes fogással. Öt borotválkozó tartozékkal és fésűvel is el van látva.

Előnyök

 • Könnyen használható
 • Könnyen tisztítható
 • Kényelmes fogás
 • Nem drága

Hátrányok

 • Nem túl erős 
Legjobb kezdők számára
4.6 / 5

A WAHL 1395-0465 Color Pro a kezdők számára legjobb hajvágók közé tartozik. Önélező szénacél pengével és nyolc fésű tartozékkal rendelkezik. Ez a hajvágó AA elemekkel működik.

Előnyök

 • Könnyen használható
 • Könnyen tisztítható
 • Önélező pengék
 • Színkódolt fésűkkel is rendelkezik

Hátrányok

 • Nehéz

VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

Most, hogy már tudja, melyek a legjobb hajvágógépek, elengedhetetlen, hogy részletesebben is megismerje őket, mivel ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy végül melyiket vásárolja meg. ​Az alábbiakban mindent megtudhat, amit a hajvágókról tudni kell vásárlás előtt.

hajvágógép akció

Hajvágó vagy trimmer? 

A hajvágókat és trimmereket mindig is tévhitek övezték, amelyeket most tisztázni fogunk, hiszen létfontosságú, hogy ismerje a különbségeket.

 • Hajvágó

A hajvágó egy olyan eszköz, amelyet hosszú hajra használnak, például hosszú szakállra vagy hosszú hajra. Ezek a hajvágók nem vágnak túl közel a fejbőrhöz, és különböző hosszúságú tartozékokkal kaphatók, megkönnyítve ezzel a hajvágást. A hajvágó akkor ideális az Ön számára, ha nem akarja a haját a bőréhez túl közel vágni.

 • Trimmer

A hajvágókkal ellentétben a trimmerek sokkal rövidebb haj és szőrszálakhoz vannak tervezve, mivel a bőrhöz közelebbi, szorosabb vágást kínálnak. Különféle tartozékokkal ellátott trimmereket is vásárolhat. A trimmert használhatja a fülek és a pajesz körüli vágáshoz. Ha rövidre szeretné vágni a haját, akkor a trimmer az ideális választás.

 • Kombinált

Ahogy a neve is sugallja, a kombinált hajvágó elvégzi a hajvágó és a trimmer munkáját is, mivel képes hosszú és rövid hajat is vágni. A kombinált hajvágó egy rendkívül praktikus eszköz.

hajvágógép ár

Vezetékes vagy vezeték nélküli?

Egy vezetékkel ellátott eszköz használata rémálom lehet bizonyos emberek számára. Ezt szem előtt tartva a technológiai vállalatok ma már olyan eszközöket gyártanak, amelyekhez nincs szükség kábelre. Ugyanez vonatkozik a hajvágókra is, mivel ezek is kétféle változatban érkeznek: vezetékkel és vezeték nélkül. Az alábbiakban röviden jellemezzük őket.

 • Vezetékes hajvágók

A vezetékkel ellátott hajvágó akadályozhatja használat közben, ami rendkívül frusztráló, így csökken az esélye, hogy eléri a kívánt eredményt. Ennek ellenére a vezetékes hajvágók nagyon erősek az erőforrásnak köszönhetően. Mivel a vezetékes hajvágók közvetlenül a konnektorhoz vannak csatlakoztatva, hosszú ideig működhetnek. A vezetékes hajvágók sokkal hosszabb ideig bírják, mint a vezeték nélküliek.

 • Vezeték nélküli hajvágók

Ha összehasonlítja a vezetékes és a vezeték nélküli hajvágókat, rájön, hogy az akkumulátoros hajvágó sokkal felhasználóbarátabb, mivel rugalmas és újratölthető. A vezeték nélküli hajvágógépeknek azonban van egy hátránya. Mivel ezek akkumulátorokkal működnek, és nem a konnektorhoz csatlakoznak, a hajvágók csak addig működhetnek, amíg az akkumulátor bírja. Ezenkívül a vezeték nélküli hajvágók drágábbak, mint a vezetékesek.

legjobb hajvágó

Mire kell odafigyelni egy hajvágó esetében? 

Hajvágó vásárlásakor bizonyos dolgokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel ezek határozzák meg, hogy a hajvágó megfelel-e az Ön igényeinek. Az alábbiakban megnézzük az összes olyan funkciót, amelyekre figyelni kell, amikor hajvágót vásárol.

Anyag

A hajvágó kiválasztásakor figyelembe kell venni az elkészítéséhez használt anyagot, mivel az anyag nagymértékben befolyásolja a készülék tartósságát és hatékonyságát. A legtöbb hajvágó műanyagból készült testtel rendelkezik, ami önmagában rendben is van. Van azonban néhány hajvágó, amely keményebb műanyag gyantából készült, ezt vallox-nak hívják. Egy valloxból készült hajvágógép vásárlása jó kezdet. Jó, ha azt is leellenőri, hogy a hajvágón található pengék milyen minőségűek.

Pengék

Miután megbizonyosodott arról, hogy a pengék minőségi anyagokból készültek, a következő dolog, amit meg kell néznie, az a penge mérete, tartóssága és élessége. Nagy előnyt jelent, ha a penge kiváló pontosságot és kényelmet nyújt használat közben. Sokat segít az is, ha odafigyel rá, hogy a pengék erősek és élesek legyenek. Így a hajvágó valószínűleg sokáig fog tartani, anélkül, hogy idővel veszítene a teljesítményéből.

Motor

A hajvágó motorja meghatározza, hogy mennyire lesz zajos a hajvágógép, valamint biztosítja, hogy a hajvágás simán menjen, anélkül, hogy a gép húzná a haját. Háromféle hajvágó motor létezik, amelyeket az alábbiakban közelebbről is megnézünk.

 • Forgó motor

A forgó motorok AC és DC tápegységekben kaphatók, és ezek a hajvágókban leggyakrabban használt motorok. Más motorokhoz képest a forgó motorok drágábbak. A forgó motoros hajvágók tökéletesek a nagy mennyiségű szőr vagy haj eltávolításához.  Az ilyen motorral ellátott hajvágókat lovak vagy kutyák szőrének nyírására is lehet használni. A forgó motorok általában a vezeték nélküli hajvágókban találhatók.

 • Pivot motor

Az ilyen motorral ellátott hajvágó tökéletes a nedves haj vágásához, és profi stylistok is használják. Ideális motor a mindennapi vágáshoz, mivel két elektromágnest használ.

 • Mágneses motor 

A mágneses motorral ellátott hajvágógépek egy elektromágnesből és egy rugóból állnak. A forgó és pivot motorhoz képest a mágneses motorok biztosítják a legkevesebb energiát. A mágneses motorral ellátott hajvágók azonban remek kialakításúak és megbízhatóak is. A mágneses motorok az olcsóbb hajvágógépekben találhatók meg.

philips hajnyíró

Akkumulátor élettartam

Hajvágógép kiválasztásakor figyelembe kell venni az akkumulátor élettartamát is. A jó minőségű hajvágógép töltés után átlagosan két órát bír ki. Egyes modellek azonban csak 30 percig vagy egy óráig működnek. A legjobb az, ha olyan hajvágógépet választ, amely töltés után legalább egy óráig bírja. Bármi, ami ettől kevesebb ideig működik, valószínűleg nem fog megfelelni a hatékony használatra vonatkozó igényeinek.

Töltési idő

A hajvágó töltési idejét nem érdemes figyelmen kívül hagyni, mivel ez jelentősen befolyásolja annak megbízhatóságát. A hajvágó töltési ideje függ a tápellátáshoz használt akkumulátor típusától és magától a hajvágótól. Előfordulhat, hogy egyes hajvágókat egész éjszaka tölteni kell. Néhány modellnek azonban mindössze 60 perces töltésre van szüksége, és már lehet is használni. Igényeitől függően válasszon rövidebb töltési idővel rendelkező hajvágót, mert legyünk őszinték, gyors töltésre lesz szüksége. De ettől függetlenül az egész éjszakás töltési időt igénylő modellek is lehetnek nagyszerűek.

Könnyű használhatóság

További előny, ha megnézi a megvásárolni kívánt hajvágó vásárlói véleményeit. Miért? Jó, ha utánajár, hogy a hajvágó ergonomikus kialakítású-e. Így nem fog nehézségeket tapasztalni a hajvágás során, mivel könnyű és kényelmes lesz a használata.

A penge méretének beállítása

A penge méretének beállítása lehetővé teszi a gyors és pontos beállítást. Ez a funkció jól jön például árnyékoláskor. A penge méretbeállító mechanizmusát állítható kúpos karnak is nevezik. A penge méret beállító mechanizmusának köszönhetően pontosabb eredményt érhet el különböző hosszúságú hajak vágásánál.

Multifunkcionalitás

Ez a funkció nem kötelező, de nem rossz, ha a hajvágó tartalmazza. Tehát mi a multifunkcionalitás? Ez egyszerűen azt jelenti, hogy különböző célokra használhatja, például orrszőr eltávolítására vagy szakállvágásra.

wahl hajvágó vélemények

Kiegészítők és tartozékok

Minden hajnyírógéphez tartoznak különféle kiegészítők és tartozékok. Vannak azonban olyan hajnyírók, amelyek több ilyennel érkeznek. Minél több tartozéka és kiegészítője van egy modellnek, annál sokoldalúbb lesz.

Hajvágó fejek/fésűk

Alapvetően minden hajvágóhoz tartozik hajvágó fej, amelyek különböző hosszúságúak. A hajvágó fejen vagy fésűn meghatározott számok vagy szintek találhatók, amelyek azt mutatják, hogy milyen alacsonyra fogják vágni a hajat használat közben. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző fésűszinteket és azok vágási tartományát.

 • A 0-ás számú 1,5 mm-re vágja a haját
 • Az 1-es számú 3 mm-re vágja a haját
 • A 2-es számú 6 mm-re vágja a haját 
 • A 3-as számú 10 mm-re vágja a haját 
 • A 4-es számú 13 mm-re vágja a haját 
 • Az 5-ös számú 16 mm-re vágja a haját 
 • A 6-os számú 19 mm-re vágja a haját 
 • A 7-es számú 22 mm-re vágja a haját 
 • A 8-as számú 25 mm-re vágja a haját 
 • A 10-es számú 32 mm-re vágja a haját 
 • A 12-es számú 37.5 mm-re vágja a haját 

Hajvágó olaj/zsír 

A legtöbb hajvágónak nincs szüksége olajra vagy zsírra. Vannak azonban olyanok, amelyek rendszeres olajozást igényelhetnek. Ezzel megnöveli a hajvágógép élettartamát, mivel ez a karbantartás egyik formája.

Borbély fésű

Nem minden vágógéphez tartozik ilyen, így, ha a megvásárolt modellhez nem jár, akkor vegyen egyet magának. Természetes, hogy hajvágó vásárlásakor figyelni kell a borbély fésűre. Így elkerülheti a felesleges extra vásárlásokat. A borbély fésű hasznos eszköz a haj formázásához.

Állvány/töltőállvány

A hajvágó töltőállványa segít a helygazdálkodásban. A töltőállvány az a hely, ahol a vágógépet használat után vagy a haj formázása közben tárolhatja. Ez nem kötelező tartozék, de mindenképpen megéri.

Tisztító kefe

A hajvágó tisztítása nagymértékben befolyásolja, hogy mennyi ideig bírja majd a hajvágó. Emiatt a legtöbb hajvágóhoz tartozik egy tisztítókefe, amely lehetővé teszi a vágógép pengéinek és fejének, valamint a hajvágó fejére ragadt haj tisztítását használat közben. A hajvágó tisztaságát az egészség és a higiénia miatt nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Tárolótok és utazótáska

A hajvágó készülékek utazó vagy tároló tokja rendkívül fontos, különösen akkor, ha sokat utazik. Mármint, nem igazán tudja a zsebébe tömni a hajvágó gépet, nem igaz? Ezek a tárolótokok különböző méretűek és anyagúak. Megvásárolhatja őket a hajvágóval együtt vagy külön-külön. Ez összességében megkönnyíti a hajvágó hordozását, miközben lehetővé teszi az összes tartozék és kiegészítő megfelelő tárolását.

philips hajvágó

A legjobb hajvágó márkák

A legjobb hajvágó márkák a Braum, a Philip, a Remington és a Wahl. Ezek a márkák a hajvágóik tartósságáról és hatékonyságáról ismertek. Az alábbiakban röviden ismertetjük őket.

Braun 

A Braun márka egy német cég, amely ipari termékekre, például elektromos borotvákra/hajvágókra szakosodott. Max Braun alapította 1921-ben, székhelye Kronberg, Németország. A Braun márka a Procter & Gamble leányvállalata.

Philips 

A Philips márkát 1891-ben alapították Eindhovenben. Ez egy multinacionális vállalat, amely az egészségügyre és a technológiára specializálódik. A Philips márka egykor a világ egyik legnagyobb elektronikai vállalata volt. Jelenleg 81 592 alkalmazottat foglalkoztat.

Remington 

A Remington márka egy amerikai cég, amely személyi ápolási termékeket, köztük hajvágókat, epilátorokat és egyéb hajápolási termékeket gyárt. 1937-ben alapították, székhelye Middleton, Wisconsin, Egyesült Államok.

Wahl

A Wahl egy amerikai vállalat. Szakterületük az emberek és állatok ápolására szolgáló termékek gyártása. 1919-ben alapította Leo J. Wahl, székhelye az Egyesült Államokban, Illinois-ban található. Szakállvágókat is gyártanak.

 

'Fel a tetejéhez' gomb