A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Legjobb Rizsfőző 2024-ben: Fedezd fel a Tökéletes Étel Titkait

Rátalálni a megfelelő rizsfőző ebben a kategóriába nem könnyű, hiszen olyan sok lehetőség kínálkozik a piacon. Hogy megkönnyítsük életét, kiválasztottuk a 5 legjobb rizsfőzők. Összehasonlítottuk az áraikat, paramétereiket és piaci keresletüket, hogy létrejöjjön ez az egyedülló lista.

Legjobb összességében
4.5 / 5

A költséghatékonyság, a stílusos dizájn és az egyszerű karbantartás mellett ez a rizsfőző csodálatos építési minőséget is kínál, ezáltal ezt a modellt nem lehet kihagyni!

Előnyök

 • Egyszerűen lehet róla gondoskodni
 • Nagyszerű érték a pénzért
 • Automatikus leállítás funkció
 • Stílusos dizájn
 • Minőségi anyagokból készült

Hátrányok

 • Nincs gőzfőzés funkciója
Legjobb költségvetésű rizsfőző
4.7 / 5

Ideális azok számára, akik nem akarnak sokat költeni, de fenséges rizst szeretnének élvezni kevés erőfeszítéssel. A modell kompaktsága és az elegáns dizájnja bárki számára alkalmassá teszi.

Előnyök

 • Költséghatékony
 • Egyszerűen használható
 • Egyszerű, mégis elegáns dizájn
 • Nagyon csendes
 • Kompakt és hordozható

Hátrányok

 • Nem multifunkciós – csak rizsfőzésre használható
A legjobb prémium
4.8 / 5

A sok főzőmódtól kezdődően az egyszerű takarításon keresztül a telefonnal való irányítás képességéig, ez a rizsfőző bármit tud kínálni minden rizs imádónak.

Előnyök

 • Telefon általi vezérlés
 • Magas építési minőség
 • Sok főzőmódot és funkciót kínál
 • Nagyon egyszerű tisztítani
 • Biztonságos és tartós anyagokból készült

Hátrányok

 • Elég drága
 • Műanyag illat az első pár főzésnél
A legjobb funkciókkal
5.0 / 5

Ez a mini konyha talán néhány embernek ijesztően hangozhat, de kivételesen értelmezhető és egyszerű használni. Számos funkcióval és főzőmóddal van felszerelve, így mindenki találni fog valamit az ízléséhez!

Előnyök

 • Egyszerű működés
 • Könnyű és kicsi
 • Rendelkezik gőzölő és uzsonnásdoboz funkciókkal
 • Érthető útmutatók és receptek
 • Csodálatos funkciók és főzési opciók

 

Hátrányok

 • Drága
 • Csak kis adagokra alkalmas
Legjobb nagy háztartásokba
4.6 / 5

A modell egyszerűen használhatósága, nagyszerű ára, egyszerű karbantartása és a magas mennyiségű rizsgyártás képessége tökéletes opcióvá teszi bárki számára, aki nagy háztartásban él.

Előnyök

 • Kényelmes és nem bonyolult
 • Nagy mennyiségű rizsgyártás képessége
 • Megfizethető
 • Jól működik gőzölésre
 • Egyszerű tisztítani és mosni

Hátrányok

 • Nem kellemes szagok az első pár főzéskor

Rizsfőző Vásárlási Útmutató

A rizs az egyik legnépszerűbb alapélelmiszer a világon és számos hagyományos konyha szabványa. Ha megfelelően van főzve, ez a gabona ízletes textúrával és egyedi, finom, enyhe diós ízzel rendelkezik. Lehetséges a tűzhelyen megfőzni; viszont ez elhivatottságot és figyelmet igényel a folyamat közben. Japánban, a sushi szakácsok számos évet tanulnak annak érdekében, hogy elsajátítsák ezt a mesterséget. A legtöbbünk nem igényel abszolút tökéletességet az ebédlőasztalon; viszont az alul főtt, vizes vagy az égett rizs bármilyen ételt el tud rontani, míg a jól főzött gabonák önmagukban is meglepően finomak lehetnek. Ha minden alkalommal ínycsiklandó rizst szeretnél, és ha közben szabad kezet szeretnél kapni más feladatok elvégzésére, akkor ez a cikk neked íródott. Független rizsfőző teszt eredményeket, ügyfél véleményeket és specifikációkat hasonlítottunk össze több, mint 40 rizsfőző modellből mindenféle árkategóriából, hogy megtudjuk, melyik a gabonák igazi királya.

konyha

Tényleg Szükségem Van Egy Rizsfőzőre?

Ha legalább egy párszor a héten rizst vagy más gabonákat készítesz, esélyes, hogy gyorsan szerelembe esel egy rizsfőzőbe. Viszont nem csak ez az egyedüli módja, hogy megkapd a napi keményítő adagod, és a konyhában lévő hely nem végtelen. Itt egy gyors összegzés a lehetséges alternatívákról, így kiválaszthatod a legjobb megoldást szükségleteidhez.

Tűzhely Főzés

Egy nyeles serpenyő vagy egy vastag aljú lábas szoros fedővel csodálatosan működik a rizsfőzésre. Ez a módszer gyors (a fehér rizs körülbelül 18 percen belül kész) és minden lépését vezérelheted a folyamatnak. Állíthatod a hő intenzitást, a főzés hosszát vagy például több vizet adhatsz hozzá, ha a gabonák száraznak tűnnek. Sok szakértő séf ezt a módszert preferálja, mivel egy magas minőségű fazék csodákra képes a megfelelő kezekben. A tűzhelyen való főzés hátránya az, hogy óvatosan kell vezérelned a folyamatot, hogy a legjobb eredményt érd el. Sok hibázási lehetőség van, ugyanis a rizs vizes, túlfőzött vagy égett is lehet. Míg egy elektromos rizsfőző talán nem ér fel egy szakértő sushi séffel, könnyedén felér az átlagos, mindig elfoglalt otthoni szakáccsal, ha a rizs ízéről, textúrájáról és állagáról van szó. Megadja azt a szabadságot is, hogy a mellékételekre fókuszálj, vagy hogy élvezhess egy estét a konyhán kívül.

Kukta

A kukták kiválóan alkalmasak a gyors ételkészítésre és minden főzésre lehet használni a pörkölttől kezdve a levesekig, csirkéig, halig és a zöldségekig. Az elektromos kukták még sokoldalúbbak; soknak még lassú főzési programja is van. Természetesen ezek az eszközök a rizzsel is megbirkóznak. Viszont a tesztekben még a legjobb kukták sem tudnak felérni egy jó rizsfőzővel textúrában és ízben. Ez különösen igaz a barnarizsre. Még ha csak alkalmakkal főzöl rizst és inkább a fehér rizsnél maradsz, a kukta jó választás lehet.

Lassú Főző

Nagyszerű levesekhez, pörköltekhez vagy párolt húsokhoz, a lassú főzők akkor is működnek, ha dolgozol és egy meleg, ízletes étellel üdvözölnek otthon. Viszont szabaddá kell tenned egy kis időt, hogy feltöltsd reggel, mert a főzési folyamat számos órába telik. Továbbá, ha a rizsről van szó, nem kell annyi idő, hogy elérje a tökéletes állagot. A túlfőzött rizs átázik és pépszerűvé válik. Míg a lassú főzés kiválóan működik számos ételnél, ha a rizsről van szó, a többi főzési módszer jobb eredményeket hordoz.

Rizsfőző

Míg a fő céljuk az, hogy fenséges rizst készítsenek minden típusból, manapság sok rizsfőző modell tartalmaz gőzölő kosarakat, amelyek lehetővé teszik a zöldségek, halak és más ételek elkészítését egyszerre. Továbbá vannak modellek specifikus programokkal barna rizsre, zabpehelyre, kölesre, quinoa-ra és más előkelő gabonára. Pár többfunkciós rizsfőzőben még leveseket és pörkölteket is készíthetsz. A főzési preferenciáidhoz választva, a rizsfőző gyorsan a leghasználtabb és a legimádottabb készülék lehet a gabona-szerető konyhában.

rizs ételek

Hogyan Működik?

A rizsfőző árak nagyban változóak; viszont nem mindig a legdrágább modellek hordozzák a legjobb rizst. Nézzük meg, hogyan funkcionálnak ezek a készülékek, mivel ez segíthet megérteni, hogy milyen komponensek kulcsfontosságúak és melyeket lehet kihagyni.

Fő Test

Mivel a külső tartály nem befolyásolja közvetlenül a főző folyamatot, ez talán irrelevánsnak tűnhet. Viszont ez nem igaz. Először is, a rizsfőző külsejének jól szigeteltnek kell lennie, hogy megelőzze az égéseket. Másodszor, kompaktnak kell lennie és könnyen kell illeszkednie a pultra. Harmadszor, egyszerűen tisztíthatónak kell lennie egy nedves törlőkendővel; és nem szabad görbének lennie vagy bármilyen keskeny hellyel rendelkeznie. 

Néhány rizsfőzőnek műanyag belseje van, míg mások fémes kivitellel büszkélkedhetnek. Ha úgy tervezed, hogy rendszeresen fogod használni a főzőt, akkor megéri egy szolidabb modellre befektetni vonzó dizájnnal. Másrészről, ha egy szekrényen tervezed tárolni, egy könnyebb test eltávolítható zsinórral a legjobb választás.

Belső Főzőedény

A belső rizsfőző fazék vagy tál eltávolítható; ezáltal a nagy és ergonómikus markolat számít. Ezek egyszerűbbé teszik a tál felemelését, különösen akkor, ha az tele van. Általában a rizsfőző belső fazék rozsdamentes acélból készül és tapadásmentes bevonata van, hogy megmentsen attól, hogy a leragadt rizst ki kelljen kaparnod az aljáról. Manapság a tapadásmentes felületek tökéletesen biztonságosak és nem jelentenek egészségügyi kockázatokat, ha a specifikiációk szerint használod, míg a hőérzékelő kiiktatják a túlmelegedés kockázatát. Ahhoz, hogy megvédje a bevonatot, a legtöbb modell műanyag lapáttal rendelkezik a rizs kikanalazására. Alternatívaként használhatsz egy fakanalat is erre.

Ha nem tapadásmentes felülettel rendelkező eszközt szeretnél, más alternatívák is léteznek. Néhány rizsfőző bevonat nélküli rozsdamentes acél tállal rendelkezik. Az ilyen belső edények nagyon tartósak és biztonságosan behelyezhetőek a mosogatóba. Viszont ezáltal a rizs leragadása jelentősen növekszik.

A kerámia edények a tapadásmentes felületek ökológiai alternatívái. Egy jó minőségű kerámia olyan jól fog teljesíteni, mint a Teflon. Viszont az olcsó kerámia rizsfőző edények idővel megsérülhetnek vagy eltörhetnek, így magasabb árra készülj, ha ezt az anyagot preferálod, és ha azt szeretnéd, hogy az edényed kitartson. A kerámiával bevont edényeket nem ajánlott a mosogatóba helyezni.

rizs főzése

Fűtőelem

Általában a fűtőelem a rizsfőző alján van elhelyezve. Ha nincs jól megtervezve, az ilyen elhelyezések alacsonyabb hőelosztást jelentenek, amely egyenletlenül főzött rizst fog eredményezni. Viszont ez nem mindig igaz. Ha a fűtőelem jól van felépítve, néhány olcsóbb és egyszerűbb rizsfőző majdnem olyan jól teljesít mint a haladóbb modellek.

Néhány drágább rizsfőző indukciós főzőt használ. Ebben az esetben a fűtőelem réztekercse az edény fémére reagál. Eredményképpen egy mágneses mező készül, amely hatékonyan továbbítja a hőt a teljes főzőedényben. Minden szem ugyanolyan mennyiségű hőt és vizet nyel el, ezáltal kivételes, egyenletesen főzött rizst eredményezve. A fűtő hőmérsékletet azonnal és precízen lehet állítani; ezáltal az indukciós rizsfőzőket gyakran használják a szakértők. 

Végezetül, nlhány modell kombinálja az indukciót a nyomás alatti főzéssel. Ez a végső szintje a rizskészítésnek, mivel kevesebb időt vesz igénybe és a rizsnek páratlan íze, textúrája lesz.

Szenzorok

Minden rizsfőző rendelkezik legalább egy hőmérséklet szenzorral. Ha az edény meg van töltve és be van kapcsolva, a hő addig fog emelkedni, amíg a víz el nem kezd felforrni és párologni. Ennél a pontnál a hőmérséklet változatlan marad és a főző folyamat elkezdődik. Ha a víz elnyelődött vagy elpárolgott, a hőmérséklet újból emelkedni kezd. A szenzor ezt érzékelni fogja és kikapcsolja a főzőt vagy átáll a “melegen tartás” beállításra.

A kifinomultabb rizsfőzők számos szenzorokkal és chippel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az automatikus főzési paraméterek beállítását a körülményektől függően, például a szemek mennyiségétől. Ezt a funkciót az elmosódott halmazok logikájának nevezik, és lehetővé teszi a főzési idő, hőmérséklet, fűtési intenzitás és még sok más módosítását. Az elmosódott halmazok logikájával rendelkező modellek nem csak kiváló rizst fognak készíteni, de más gabonákkal is megbirkóznak. A legjobb rizsfőzők a felhasználói hibákat is megpróbálják kompenzálni, például a pontatlan rizs és víz arányokat.

Fedő

Néhány rizsfőző fedő lezárható, míg mások úgy néznek ki, mint egy átlagos serpenyőfedél. Ami jobban számít az az, hogy a fedő szorosan illeszkedik-e. Ez kevesebb gőz kiengedést és pultra fröcskölést jelent. 

Választanod kell az eltávolítható és a nem eltávolítható fedők közül. Általában az előbbit javasoljuk, mert ezeket egyszerűbb tisztítani. Viszont egy nem eltávolítható fedő rendelkezhet egy levehető belső résszel, amely enyhíti a feladatot. A gőznyílás egy másik komponens, amely átfogó tisztítást igényel; néhány modellben ezt is le lehet választani a tisztítás érdekében.

rizsfőző ár

Rizsfőző Alapvető Dolgok

Mivel lefedtük az alapvető rizsfőző komponenseket és funkcióikat, nézzük meg a specifikusabb funkciókat. Ezek megértése segíteni fog olyan főző választásában, amely teljesen alkalmazkodik a szükségleteidhez és preferenciáidhoz.

Erő és Kapacitás

A főzőben való rizskészítés mindig tovább tart, mint a 18 perc a tűzhelyen. Összességében körülbelül a 30-40 perc egy reális idő, de vannak gyorsabb modellek is. Ez a pár extra perc megéri a várakozást, hogy egy tökéletes, egyenletesen megfőtt rizst élvezhess.

A kapacitásnál a dolgok trükkösek lehetnek, mivel néhány modell rendelkezik egy hellyel a gőzölő kosaraknak a rizs fölé. Általában egy 0,5-1 literes edény könnyedén elég hat ember számára, és van nagyobb kapacitású edény is olyan háztartásokba, ahol több, mint hat rizs imádó van.

Egy másik, és talán kényelmesebb módja a kiértékelésnek, hogy egy rizsfőző elég hellyel rendelkezik-e szükségleteid számára, az nem más, minthogy leellenőrizd, mennyi pohár rizst tud tartani. A specifikációkban jelzett mennyiség általában a nyers rizsre vonatkozik. Egy pohár rizs durván egy tálalásnak felel meg; ezáltal a szükséges mennyiség kalkulálása egyszerű. Egy specifikus mértéket használnak a rizsfőző világban, amelynek Japán-rizs-főző pohár a neve. Szerencsére a legtöbb modell rendelkezik ezzel a sajátos egységgel.

A minimális főzési mennyiséghez a legtöbb szakács el tud készíteni 2 pohár rizst problémák nélkül. Ha csak egy pohárral adsz hozzá, néhány szakács talán nem fogja olyan jól kezelni, ezáltal égett lesz a rizs. Mindig nézd meg a kézikönyvet, hogy megtudd a főződ korlátait.

Melegen Tartó Funkció

Míg a név magától értetődő, ez az egyik leginkább megbecsült funkció a rizsfőzőknél. Lehetővé teszi, hogy befejezd a többi termék elkészítését, vagy hogy várj, amíg mindenki megérkezik, hogy tökéletes rizst szolgálhass fel az ideális hőmérsékleten. Annak az időtartama, hogy meddig lesz az ételed meleg, modellről modellre változik.

Ráadásul néhány haladóbb modell rendelkezik indítás késleltetési funkcióval. Ez azt jelenti, hogy beidőzítheted, mikor legyen kész a rizs, például amikor visszaérsz munkából. 

legjobb rizsfőző

Főzés Indikátorok

Mivel a rizsfőző boldogan elvégzi magától a munkát, segíthet, ha indikátor fényekkel vagy egy kijelzővel rendelkezik, amelyek informálnak, hogy még főzi-e, vagy átváltott-e a melegen tartó módra. A hallható hangjelzés is hasznos a főzés végén. Végül, a többfunkciós modellek gyakran rendelkeznek olyan kijelzőkkel, amelyek segítenek beprogramozni a készüléket és mutatják a megmaradó főzési időt.

Gyors Mód

A gyorsfőzési beállítás kényelmes, ha éhes vagy és sietsz, mert ez csökkenti a főzési időtartamot. Viszont az elkészített rizs minősége általában kissé problémás; ezáltal a legtöbb esetben megéri inkább a normál módnál maradni.

Pároló Tálca

Néhány rizsfőző pároló tálcával vagy kosárral érkezik, amelyet a tetejére lehet helyezni és ezáltal főzhetsz zöldségeket vagy más ételeket, gyakran a rizzsel egyidőben. Ez határozottan kiterjeszti a főződ lehetséges használatait, sokoldalúbb eszközzé téve. Ha halat vagy húst szeretnél rakni a párolóba és egyszerre szeretnéd elkészíteni a gabonákkal, készülj fel, hogy a nedvek belecseppenhetnek az alsó tálba és megváltoztathatják az ízét.

Konklúzió

Nem tagadjuk, manapság kifizetődő rizs imádónak lenni, mivel megannyi kiváló és megfizethető rizsfőző érhető el. Minden véleményezett modell könnyedén készít el ízletes köretet ételeidhez, míg jelentős időt és erőfeszítést spórolnak meg a konyhában.

Tefal RK102811 Classic 2 különösen kiemelkedik, és folyamatosan dicsérik a tesztelő szakértők, mindennapi felhasználók a főzési minőségéért és a könnyű karbantartásáért. Habár úgy gondoljuk, hogy bármelyik általunk listázott rizsfőző élvezetet és fenséges ételt fog számodra hozni!

rizsfőző teszt

'Fel a tetejéhez' gomb