A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb szódagép 2024-ben

A szóda, mint tudjuk, jó néhány megnevezéssel rendelkezik. Tehát, amikor a szénsavas víz, ásványvíz, szódavíz, vagy csak pusztán a szóda szavakat hallja, tudnia kell, hogy mindannyian ugyanarra a szódára utalnak, amelyet Ön is ismer. Függetlenül attól, hogy hogyan szereti fogyasztani a szódát, sima italként vagy esetleg egy koktél összetevőjeként, a legjobb és legegészségesebb módja, ha saját maga készíti el. Így teljes mértékben szabályozhatja, hogy milyen erősségű legyen a szóda. Most az átfogó teszt és a szódagép vélemények alapján elhoztuk Önnek az öt legjobb szódagépet 2021-ben.

A legjobb prémium
4.7 / 5

A Crystal White SodaStream szódagép fő jellemzője, hogy számos tartozékkal rendelkezik. Ez a szódagép elegáns kialakítással, 80 literes patronnal és nyomásálló üveggel érkezik.

Előnyök

 • Lehetővé teszi, hogy könnyedén szénsavassá változtassa a vizet.
 • A tartozékoknak köszönhetően nem kell extra pénzt költenie patronokra és palackokra.
 • Üvegből készült palackot tartalmaz, amely javítja a szóda ízét.
 • Gyorsan elkészíti a buborékos vizet.

Hátrányok

 • Túl sok helyet foglal el a konyhapulton.
Legnépszerűbb
4.7 / 5

Ez a szódagép nem igényel áramot vagy akkumulátort a szénsavas víz készítéséhez. A része egy 60 literes patron, és könnyen használható, mivel csak egy gombnyomásra van szükség a szóda elkészítéséhez.

Előnyök

 • A működéséhez nincs szükség elemre vagy áramra.
 • Használat után nem kell takarítani.
 • Elegáns kialakítású.
 • A mellékelt szénsavas palack BPA-mentes.

Hátrányok

 • Nem túl erős súlyú
Legjobb középkategóriás
4.6 / 5

A SodaStream Spirit Red automatikus palackzáró funkciókkal rendelkezik, amelyek leegyszerűsítik a palackok beszerelési folyamatát. Működés közben csendes, és csupán egy gombnyomásra van szükség a használatához.

Előnyök

 • Innovatív snap-lock mechanizmust alkalmaz a palackok beszereléséhez.
 • Zajtalanul működik.
 • Könnyen használható.
 • Az intuitív gomb biztosítja a gyors szódakészítést.

Hátrányok

 • Drága
Legjobb dizájn
4.1 / 5

Az elegáns dizájn mellett ez a szódagép három egyszerű lépésben kezelhető; töltse meg, csavarja el és nyomja meg. Beépített biztonsági szeleppel rendelkezik, amely használat közben csökkenti a palackban lévő nyomást.

Előnyök

 • Beépített biztonsági szelep
 • Csiszolt rozsdamentes acél bevonattal rendelkezik.
 • Leegyszerűsíti a szódakészítési folyamatot.
 • Áram nélkül működik.
 • Könnyen használható.

Hátrányok

 • Több fordulat, tekerés szükséges az üveg becsavarásához.
 • A szódavíz egy idő után gyengébb lesz.
Legjobb olcsó
4.5 / 5

Ez a szódagép az FSS technológiával képes alacsonyabb szén-dioxid tartalmú italokat készíteni, így Ön dönthet. Kattintási és fixálási funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a palack egyszerű behelyezését.

Előnyök

 • FSS technológia (kevesebb CO2 tartalom)
 • A kattintás és fixálás funkció megkönnyíti a palackok behelyezését.
 • Biztonsági funkcióval rendelkezik, hogy kiküszöbölje a palackban működés közben felhalmozódó nyomást.
 • Kompatibilis a patronok széles választékával.
 • Az automatikus leeresztő rendszer automatikusan megszabadul a szénsavas víztől.

Hátrányok

 • Nem jár hozzá sok tartozék.

VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

Sosem ajánlatos belevágni a vásárlásba az olyan szükséges ismeretek nélkül, amelyek elvezetnék Önt az igényeinek megfelelő termékhez. Ezért, hogy segítsünk a legjobb darab kiválasztásában, a szódagép ár, típus és funkciók alapján összeállítottuk ezt a vásárlási útmutatót. Az igazat megvallva, nem elég, ha ismeri az összes tippet a legjobb szóda elkészítéséhez. Sokat segít, ha egy remek szódagép is a rendelkezésére áll. Nem kell tovább keresnie, mert megmutatjuk, mit kell figyelembe vennie, ha egy jó szódagépet szeretne vásárolni 2021-ben.

szódagép teszt

Miért érdemes befektetni egy szódagépbe?

Ha szereti az üdítőket, akkor több okból is érdemes befektetni egy jó szódagépbe. Olvasson tovább, és tudja meg, melyek ezek.

Pénzt spórolhat

Az üdítők szerelmeseként nem csoda, ha eddig bevételeinek több mint felét üdítőkre költötte. Minden alkalommal, amikor pénzt költ ilyesmire, nemcsak az italt vásárolja meg, hanem a hozzá tartozó palackot is. Vessen egy pillantást erre a szódagép kalkulátorra, hogy megértse, mennyibe kerül a szénsavas üdítők megvásárlása egy bizonyos idő alatt ahhoz képest, ha vásárol magának egy szódagépet, és maga készíti el az italokat.

Csökkentheti a hulladéktermelést

 Ha szívesen védi a környezetet, akkor ezt a tényezőt biztosan Ön is figyelembe veszi. A dobozos üdítőkkel és palackokkal ellentétben a szódagépek újrafelhasználható palackokkal és újratölthető CO2 palackokkal érkeznek.

Kevesebb kémiai anyag jut a szervezetébe

Amikor szódát vásárol, nem lehet biztos benne, hogy az 100%-ban bio. De a szódagép segítségével tiszta víz és biotermékek felhasználásával készítheti az üdítőit.

Testre szabhatja a szénsav mennyiségét

A szódagéppel szabadon testre szabhatja az üdítőjét. Nem csak egyetlen módon lehet használni. Legyen nyitott az új receptekre.

Hogyan működik a szódagép? 

A szódagépek használata nem nehéz. Gyorsan elsajátíthatja velük a szénsavas üdítők készítését, mivel egy egyszerű elv alapján működnek: szereljen be egy CO2 palackot a gép testébe, hogy szénsavassá tegye a vizet. Miután kész a szénsavas víz, ízesítse ízlés szerint. Részletesebben, a szódagépek szén-dioxid felhasználásával készítik a szódát. Ha elegendő mennyiségű O2 van egy pohárban, a szódagép szén-dioxidot juttat bele. Néhány szódagép cilinder segítségével juttat szén-dioxidot a vízbe. A szén-dioxid és a víz kombinációja pezsgést eredményez. Attól függően, hogy milyen szódagéppel rendelkezik, tetszés szerinti pezsgést hozhat létre. Egyes szódagépek különösen gyenge szénsavat adnak a vízhez, míg mások erősebbet. De vannak olyan szódagépek is, amelyek képesek aktívan váltani a gyenge és erős szénsavasítás között.

sodastream szódagép

Mit kell tudni a szódagép vásárlása előtt?

A szódagép megvásárlása egy dolog. A megfelelő szódagép megvásárlása azonban egy másik, mivel bizonyos funkciókat figyelembe kell venni a vásárlás előtt. Az alábbiakban bemutatjuk, mit kell tudnia, mielőtt meghozza a döntést.

Sokoldalúság

Például néhány szódagép csupán szén-dioxidot ad a vízhez, és Ön választhatja ki az ízeket. De van néhány szódagép modell, amely bármely kiválasztott folyadékhoz képes szén-dioxidot adni. Ez bármikor nagyszerű kiegészítője lehet a jeges teának, gyümölcslének, koktéloknak és sok másnak. Ha kreatív akar lenni, a bort is pezsgővé varázsolhatja, de meg kell győződnie róla, hogy a szódagépe képes az ilyen feladatokra.

Vannak szódagépek, amelyek csak olyan szódát képesek létrehozni, amelyekkel italkeveréket készíthet. Kifejezettem egyszerű szódagépet is vásárolhat, különösen, ha odafigyel a költségvetésére. Mielőtt befektetne, először át kell gondolnia, miért is van szüksége szódagépre.

A használat gyakorisága

Az, hogy milyen gyakran kívánja használni a szódagépet, befolyásolja a szükséges gázpalack térfogatát. A gázpalack elengedhetetlen része a szódakészítésnek, mivel ez felelős a víz gázosításáért. A gázpalack az a tartály, amelybe szén-dioxidot tölt a szódához. Előfordulhat, hogy a szódagép csomagja nem tartalmaz szén-dioxid gázpalackot vagy cilindert. De ne aggódjon, bármikor vásárolhat CO2 gázpalackokat, mivel ezek külön is rendelkezésre állnak. Különböző mennyiségben kaphatók és különféle anyagokból készülnek. A gázpalackok esetében mindig az élelmiszeripari CO2 palackokat válassza, ezek a legjobb és legbiztonságosabb anyagokból készülnek.

A másik dolog, hogy meg kell bizonyosodnia róla, hogy a szódagép kompatibilis a vásárolt palackkal. Amikor kimeríti a gázt, könnyen feltöltheti azt a SodaStream-mel. A CO2-tartály újratöltése számos előnnyel jár. Kezdetnek például ez egy nagyszerű módja annak, hogy megvédje a földet a további pusztulástól. A tartály utántöltése alkalmas azok számára, akik környezettudatosak és törődnek a környezet védelmével. Ha szeretne pénzt megtakarítani, akkor is az a legjobb, ha az utántöltőre szavaz. A legfontosabb, hogy minden márkának megvan a saját CO2 palackja. Viszont mielőtt befektetne az utántöltő palackokba, ellenőrizze, hogy a tartályok biztonságosak-e, mint a SodaStream esetében.

szódagép árak

Kapacitás

Általában a különféle szódagép modellek 1 literes gázosító palackokkal vannak ellátva. Azonban néhány szódagép modell további palackokat is tartalmazhat az extra szódához. Más modellek 60 literes tartályt használnak a víz karbonátosítására. Bár úgy tűnhet, hogy a 60 literes palackok sok szén-dioxidot tartalmaznak, ez nem biztos, hogy így van. Ezért az extra tartályok mindig jól jönnek. Az 500 g-os cilinder kiválóan alkalmas 60 liter szénsavas víz karbonizálására. Bár valószínűleg Ön sokkal nagyobb kapacitású tartályra vágyik, az nem tesz jót a szódagépnek. A palack súlya túl nagy lenne ahhoz, hogy a szódagép elbírja.

Villany, gáz vagy akkumulátor?

Három különböző típusú szódagéppel találkozhat. Néhány gép áram és akkumulátor nélkül működik. Vannak olyan szódagép modellek is, amelyek elektromos aljzatokhoz csatlakoznak, vagy akkumulátorral működnek. Mindegyik típusnak megvannak a saját előnyei és hátrányai. Például az akkumulátoros szódagépeket magával viheti egy piknikre. Az akkumulátor sokáig bírja, mivel a szódagépek nem fogyasztanak túl sok energiát. Az elektromos árammal működő szódagépekkel szabadon kiválaszthatja az ital szénsavasságának mértékét. Erre kevesebb az esély az akkumulátoros vagy gázzal működő szódagépek esetében.

Műanyag vagy üveg palack?

Sokat segít, ha figyelembe veszi a szódagép palackjának típusát is. Felmerül a kérdés, hogy műanyag vagy üveg palackba akar-e fektetni. Mindkét palack típus megfelelő, de megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Az üvegpalackokkal szemben a műanyag palackok 1 liter folyadékot is képesek tárolni. Ezenkívül a műanyag palackokat könnyebb tisztítani, mint az üvegpalackokat. Másrészt az üvegpalackok jobbak a környezetvédelem szempontjából. Mosogatógépben tisztíthatók, és jobb íze van miattuk az üdítőnek is. Az üvegpalackok hátránya azonban az, hogy a műanyag palackokkal ellentétben nem képesek nagyobb mennyiségeket tárolni.

A gázosítás szintje

Könnyen eldöntheti, hogy a szódagépbe megéri-e a befektetni a gázosítási vagy karbonizációs szintje alapján. A jó szódagépek legalább két karbonizációs szintet kínálnak. Azonban olyan szódagépek is vannak, amelyek kettőnél több szintet biztosítanak. De vegye figyelembe, hogy a szódához hozzáadott gázosítási szintnek is van egy határa. A gázosítási szint az egészségi állapotától függ. Ha az egészsége rendben van, nyugodtan gázosítsa a szódáját bármely kívánt gázképzési szinttel. Bár a CO2 nem mérgező, eljuthat egy olyan szintre, hogy egészségtelenné válik. Tehát ügyeljen rá, hogy a szóda gázosítási szintje ne legyen extra magas.

szódagép eladó

Snap-lock mechanizmus

A szódagép snap-lock mechanizmusa egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Ez határozza meg, hogy milyen élményben lesz része a szódagép használatakor. A snap-lock mechanizmus arra a módszerre utal, ahogy a szódás palackot vagy tartályt a szódagéphez rögzíti. A piacon kapható szódagép modellek többsége nem rendelkezik egyszerű snap-lock mechanizmussal. Néhány szódagép kényelmetlen és összetett csavarós rendszert használ. Ennek eredményeként a palack rögzítése is időigényes. De a SodaStream hiper-modern, innovatív snap-lock rögzítőrendszerével gond nélkül telepítheti a szódás palackokat a géphez.

Tartozékok

Nem minden szódagép rendelkezik kiegészítő tartozékokkal. Míg egyes csomagok egy extra palackot is tartalmaznak a víz keverésére és szénsavasítására, mások nem. Ezek az extra palackok és tartozékok jól jönnek. Például a kiegészítő tartályok kiválóan alkalmasak extra szóda vagy tiszta szénsavas víz, esetleg más, eltérő ízű üdítők készítéséhez és tárolásához. Bár egyes szódagép modellekhez nem tartoznak extra tartályok vagy palackok, tartalmazhatnak gyümölcsös szörp koncentrátumokat, amelyek feldobhatják a szódája ízét. A legjobb, ha olyan modellt választ, amely tartozékokkal érkezik. Ezzel extra pénzt és időt takaríthat meg.

Praktikusság és könnyű használat

Bár a szódagépek is gépek, kezelésüknek nem feltétlenül kell bonyolultnak lenni. Jó, ha képes gyorsan használni a gépet, amikor szódára vágyik. A legjobb az, ha könnyen kezelhető szódagépet választ. Ilyen esetben a szódagép működtetéséhez csak egy gombot kell megnyomnia. Ezenkívül olyan szódagépet keressen, amely lehetővé teszi a palack egyszerű behelyezését. Ezenkívül a szódagépnek tartalmaznia kell ízesítőket is. Az ízesítő adalékok segítenek, hogy ne csak szénsavas vizet, hanem az italok széles választékát képes legyen elkészíteni. A gyártótól függően különféle ízű és színű adalékokat kaphat a szódagéphez. Azonban nem minden szódagép márka gyárt ízesítőket.

szódagép

'Fel a tetejéhez' gomb