A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb olajsütő 2024-ben

A rántott ételeket igazi finomságnak tartják a világ különböző részein, és le merjük fogadni, hogy Ön is szereti őket. Az emberek azonban gyakran azzal a kihívással szembesülnek, hogy nincs minőségi olajsütőjük. Ugye Ön sem szeretne egy ócska olajsütőt, amely tönkreteszi az ételt? Nos, ezért vagyunk itt. Az alábbiakban bemutatjuk az olajsütő teszt során legjobbaknak bizonyult 5 olajsütőt, azok előnyeit és hátrányait. Így biztosan sikerül az igényeinek megfelelő darabot kiválasztani. Lássunk hozzá.

Legjobb prémium
5.0 / 5

A Princess 183028 két kosárral rendelkezik, amelyekkel egyszerre több ételt is süthet nagyon magas, akár 190°C-os hőmérsékleten. Mosogatógépben mosható, jó teljesítményű, és lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását.

Előnyök

 • Lehetővé teszi több étel egyidejű sütését
 • Biztonsági rendszerrel rendelkezik, amely megakadályozza a túlmelegedést
 • Remek teljesítményű
 • Magas hőmérsékleten süthet vele

Hátrányok

 • Különös odafigyelésre lehet szükség, mivel kissé törékeny
Legnépszerűbb
4.5 / 5

A Tefal olajsütő alumíniumból készült, ami megakadályozza a túlmelegedést. Ezenkívül termosztátot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a hőmérséklet megfigyelését, és egy időzítőt, amely biztonsági funkcióként szolgál.

Előnyök

 • Könnyen tisztítható (mosogatógépben mosható)
 • Időzítővel rendelkezik, amely automatikusan lekapcsolja a sütőt
 • Magas hőmérsékleten süthet vele
 • A termosztát segítségével figyelemmel kísérheti a hőmérsékletet

Hátrányok

 • Néhány ember számára drága lehet
Legjobb középkategóriás
4.6 / 5

Ez az olajsütő 3 literes kapacitással rendelkezik, ami lehetővé teszi akár 1,2 kg sültkrumpli elkészítését. Szűrőhálóval rendelkezik, amely segít az olaj tisztán tartásában, és időzítővel és fedéllel is el van látva.

Előnyök

 • Könnyen tisztítható (mosogatógépben mosható)
 • Ablakkal rendelkezik, amely lehetővé teszi az étel megfigyelését
 • Remek teljesítményű
 • Állítható termosztáttal rendelkezik, amely segít a hőmérséklet szabályozásában

Hátrányok

 • Az időzítője nem túl pontos
Legjobb olcsó
4.9 / 5

Ez a modell egy sütőkosárral rendelkezik, amely lehetővé teszi a sültkrumpli tökéletes elkészítését akár 190°C-os hőmérsékleten. Ez az olcsó olajsütő jó teljesítményű, a hőmérséklet a termosztát által szabályozható.

Előnyök

 • Nagyszerű kialakítás
 • Lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását
 • Nem használ túl sok olajat
 • Remek teljesítményű

Hátrányok

 • Mivel csak egyetlen sütőkosárral rendelkezik, nem ideális, ha sok ember számára akar sütni
Legjobb mini
4.3 / 5

Ebbe a mini olajsütőbe 1,2 liter olaj fér el, és képes nagyon magas hőmérsékleten sütni, így ropogós marad a krumpli. A fedél megakadályozza az olaj kifröccsenését, a termosztát pedig szabályozza a hőmérsékletet.

Előnyök

 • Könnyen tisztítható (mosogatógépben mosható)
 • Állítható termosztáttal rendelkezik, amely segít a hőmérséklet szabályozásában
 • Könnyen tárolható (mérete miatt)
 • Lehetővé teszi a magas hőmérsékleten (190°C-ig) való sütést

Hátrányok

 • Nem olyan nagy a teljesítménye (1000W)

Vásárlási útmutató

Nagyszerű dolog, ha belátja, hogy egy olajsütőre van szüksége. De tudja, mi még ennél is jobb? Az, ha tudja, hogy mire kell figyelni, amikor olajsütőt vásárol. Ebben a részben mindent megtudhat, amit az olajsütőkről tudnia kell, mielőtt vásárol egyet. Így csökken annak az esélye, hogy egy silány olajsütőt vásárol, amely nem felel meg az Ön igényeinek. Tehát lássunk is hozzá.

olajsütő teszt

Miért van szüksége olajsütőre?

Ez egy egyszerű, mégis fontos kérdés. Miért szeretne olajsütőt vásárolni? Vagy inkább miért van szüksége olajsütőre? Ha kedveli a rántott ételeket, akkor a válasz egyértelmű, hiszen már a sültkrumpli és a rántott csirke hallatára is összefut a nyál a szájában. De ez csak az egyik előnye. Az olajsütők lényegesen biztonságosabbak, mint a serpenyők. Egy olajsütővel megakadályozhatja, hogy a fröccsenő olaj rendetlenséget okozzon a konyhában. A serpenyőtől eltérően az olajsütő lehetővé teszi, hogy perceken belül ropogósra süsse az ételeket. Az olajsütők ezen kívül jelentős olajmennyiséget megspórolnak, ellentétben a serpenyővel, és kialakításuknak köszönhetően több feladatot is elvégezhet vele. További előnye, hogy a legtöbb olajsütő termosztáttal vagy riasztókapcsolóval rendelkezik, amelyek segítik a hőmérséklet megfigyelését és szabályozását.

A megfelelő olajsütő kiválasztása

Ahhoz, hogy olyan olajsütőt válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek, fontos, hogy tudja, mire kell odafigyelni a vásárlásnál.

Kapacitás

Az olajsütő kapacitása az egyik dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, amikor olajsütőt vásárol. Miért? Az olajsütők nem csak egy méretben kaphatók. Értelemszerűen ez azt jelenti, hogy számtalan típusú olajsütő létezik. A kisebb kapacitású sütők alacsony mennyiségű, csupán három csésze olajat használhatnak. A nagyobb sütők azonban méretük és kapacitásuk miatt lényegesen több olajat használnak fel. Ezek a nagy kapacitású olajsütők akár hat-nyolc csésze olajat is felhasználhatnak. A megfelelő olajsütő kiválasztása attól is függ, hogy milyen ételeket szeretne sütni, és hány emberre szeretne ételt készíteni, legyen az a családja vagy a barátai. A nagyobb kapacitású olajsütőket kereskedelmi célokra is használják az éttermekben.

Méret

Számít a méret. Vannak, akik azt mondják, hogy minél nagyobb, annál jobb. Ez azonban nem mindig van így. Ugye nem szeretne olyan olajsütőt vásárolni, amely túl nagy vagy túl kicsi? Nyilvánvalóan nem. Magától értetődik, hogy olajsütő vásárlásakor a méretet úgy kell kiválasztani, hogy egyenesen arányos legyen a konyhájával vagy a pultjával. Ez azt jelenti, hogy olyan olajsütőt kell beszereznie, amely megfelelően illeszkedik oda, ahol tárolni szeretné. Azt is érdemes tudni, hogy a nagyobb olajsütők kezelése és tisztítása fárasztó feladat lehet. A kisebb olajsütők kevesebb olajat fogyasztanak, és kevesebb helyet foglalnak el, mint a nagyobbak. Egy másik dolog, amit jó, ha figyelembe vesz, az a sütő magassága. Így nagyjából tudhatja, melyik az ideális hely.

Egy vagy két kosár

Bizonyára észrevette, amikor az 5 legjobb olajsütőről olvasott, hogy néhány sütő dupla kosárral van ellátva. Az olajsütőben lévő kosarak száma fontos, mivel lehetővé teszi egyszerre több étel sütését. Ha a családja kicsi, de gyakran rendez összejöveteleket vagy bulikat, akkor jobb, ha dupla kosárral rendelkező olajsütőt vásárol. A dupla kosárú sütők tökéletes választás nagyobb vacsorákhoz. ​Egyes olajsütők ráadásul forgó kosarakkal rendelkeznek. Ezek a forgó kosarak kevesebb olajat használnak. Miért? Mivel ahelyett, hogy sütés közben az olajat mozdulatlanul tartanák, forgatják az olajat. A forgó kosárral rendelkező olajsütők azonban nem alkalmasak minden ételhez, mivel az olaj gyorsan felmelegszik, emiatt az étel kívülről sültnek tűnik, de belülről nem biztos, hogy az lesz. Másrészről, az egy kosárral rendelkező olajsütők tökéletesek személyes használatra, például családok számára. Egy kosárral megfelelő mennyiségű ételt süthet egy család számára.

olajsütő ár

Fűtőelem

Ez arra a dologra utal, amellyel az olajsütő képes nagyon gyorsan felmelegíteni az olajat. Olajsütő vásárlásakor figyeljen oda, hogy a modell merülő fűtőelemmel rendelkezzen. Az ilyen típusú olajsütők nemcsak gyorsan felmelegszenek, hanem sokkal gyorsabban visszanyerik az eredeti hőmérsékletüket is. ​Merülő fűtőelemmel ellátott olajsütő esetében szabályozhatjuk a sütési hőmérsékletet. Különösen oda kell figyelni az olajsütő fűtőelemére. Ha a fűtőelem problémássá válik, vagy nem működik megfelelően, a sütő elektromos áramköre kinyílik. Ezáltal az olajsütő nem lesz képes fűteni. Kerülje az olajsütő használatát, ha a fűtőelem meghibásodik, mivel ez nemcsak tönkreteheti az ételt, hanem az otthoni biztosítékokat is képes kiverni.

Kivehető olajtartály

Ahogy azt már neve is sugallja, az olaj az olajtartályban van gyűjtve és tárolva. Olajsütő vásárlásakor ajánlatos eltávolítható olajtartállyal rendelkező modellt választani. Ez megkönnyíti az olaj eltávolítását és cseréjét. Néhány olajsütő olajleeresztő nyílásokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az olaj leeresztését. Az ilyen típusú olajsütők még jobbak, mivel sok stressztől megszabadítják az embert. De ez még nem minden. Néhány olajsütőbe automata olajszűrő van beépítve. Az automatikus olajszűrővel ellátott sütők kiszűrik az olajból a szennyeződéseket, mielőtt azt a tartályba engedik. Az ilyen funkcióval ellátott sütők lehetővé teszik az olaj kényelmes és hatékony újrafelhasználását. Attól függően, hogy hogyan és mire tervezi használni az olajsütőt, az említett funkciókkal rendelkező darabnak megfelelőnek kell lennie az Ön számára.

Mosogatógép-barát

Jó, ha ezt nem hagyja figyelmen kívül bármilyen konyhai készülék vásárlása esetén, mivel a konyhai készülékek biztosan piszkosak lesznek, és muszáj őket elmosni vagy megtisztítani. Ezért magától értetődő, hogy mosogatógépben mosható olajsütőt kell beszereznie. Bár a teljes olajsütőt nem teheti be a mosogatógépbe, a mosogatógépben mosható olajsütő alatt azt értjük, hogy az egyes alkotórészek mosogatógépben moshatók. Tehát mik ezek az alkatrészek? Ide tartozik a hálókosár, a tartály, a fogantyú, a fedél és a szűrő. A mosogatógépben mosható alkatrészeket tartalmazó olajsütő nagyban csökkenti a munkáját, mivel megkönnyíti a tisztítást. A tálak vagy olajtartályok többsége azonban olyan anyagokból készül, amelyek megakadályozzák, hogy az élelmiszer rájuk ragadjon. Ezért ezeket nem nehéz tisztítani. Ezeket az anyagokat tapadásmentes anyagoknak is nevezhetjük.

olcsó olajsütő

Időzítők és jelzők

Ki ne szeretné az előzetes figyelmeztetéseket? Nos, pontosan ez a feladata az időzítőnek és a kijelzőnek. Néhány olajsütőbe digitális időzítők vannak beépítve a sütési idő beállításához. Ez manuálisan is elvégezhető, mivel néhány olajsütő a manuális módszert használja, amely lehetővé teszi a sütő egyszerű beállítását például alacsony, közepes és magas módra. Mindazonáltal a beépített digitális időzítőkkel és mutatókkal rendelkező olajsütők lényegesen jobbak, mivel méréseik pontosabbak. Ez a pontosság pedig azt eredményezi, hogy az étel tökéletesre sül. Az időzítőkkel és jelzőfényekkel ellátott mélysütők nemcsak tökéletesen megsütik az ételt, hanem biztonsági intézkedésként is szolgálnak. Az időzítő beállítása és a sütés befejezése után a felhasznált olaj automatikusan lefolyik. Ez azt jelenti, hogy az időzítőkkel és jelzőkkel ellátott mélysütők kevesebb szellőzést és karbantartást igényelnek.

Betekintő ablak

Ugye nem akarja levenni a sütő fedelét minden alkalommal, amikor rá szeretne pillantani? Éppen ezért elengedhetetlen a betekintő ablakkal ellátott olajsütő. Az ilyen olajsütő lehetővé teszi, hogy a fedél levétele nélkül, az ablakon keresztül megtekinthesse az ételt, amit süt. Az olajsütőn lévő ablak nem csak azért fontos, mert lehetővé teszi az ételek felügyeletét a fedél kinyitása nélkül. Biztonsági szempontból is jelentős, mert, ha nem nyitja ki a fedelet a szükségesnél gyakrabban, csökken az esélye, hogy az olajcseppek véletlenül kiszöknek. Amikor olajsütőt vásárol, győződjön meg róla, hogy van rajta ablak, mivel így sok bajtól megkíméli magát.

Biztonsági funkciók

Olajsütő vásárlásakor mindenekelőtt azt kell észben tartani, hogy a biztonsági funkciók a legfontosabb jellemzők közé tartoznak. A betekintő ablak mellett – amely szintén egy biztonsági intézkedés – fontos az is, hogy az olajsütő termikus biztonsági lekapcsolóval is el legyen látva. Ez felelős az olajsütő kikapcsolásáért, ha a hőmérséklet meghaladja a biztonsági határokat. Érdeklődjön az eladótól az olajsütő testével kapcsolatban. Hogy miért? Bizonyára nem szeretne egy olyan sütőt vásárolni, amely felforrósodik sütés közben, mivel a test erős hővezető lehet. Oda kell figyelni arra is, hogy a megvásárolni kívánt olajsütő zárható fedéllel rendelkezzen. A zárható fedéllel ellátott olajsütő megvédi Önt az olajcseppektől, amelyek égést okozhatnak. Az alábbiakban néhány biztonsági tippet is bemutatunk, amelyeket követnie kell az olajsütő használata során.

 • Kerülje az olajsütő túltöltését
 • Figyelje a hőmérsékletet
 • Tartsa az olajsütőt tiszta környezetben
 • Mindig használjon fedőt
 • Kerülje a nedves ételek mély sütését
 • Tartson tűzoltó készüléket a közelben

Ha betartja ezeket a biztonsági tippeket az olajsütő használatakor, hosszú távon sok bajtól kímélheti meg magát.

Ár

Az összes funkció és egyéb dolgok után, amelyeket figyelembe veszünk a választásnál, végül minden az árhoz vezet. Azt mondják, mindenki azt kapja, amiért fizet. Az olajsütők különböző gyártmányúak és minőségűek, így nem meglepő, hogy az olajsütő árak is változók. A legolcsóbbtól a legdrágábbig az olajsütő ár 21 000 Ft és 120 000 dollár között mozog. Ez az árkategória a sütő márkájától, tulajdonságaitól és méretétől függ. Ha csak időnként tervezi használni az olajsütőt, válasszon olcsóbb modellt. Az olajsütőt többféle szempont alapján kell kiválasztani, például, hogy mennyi személy számára fog benne sütni, valamint a biztonsági funkciók és a költségvetés is szerepet játszanak a döntésben.

olajsütő árak

'Fel a tetejéhez' gomb