A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A legjobb porzsák nélküli porszívók 2024-re

Rátalálni a megfelelő porzsák nélküli porszívó ebben a kategóriába nem könnyű, hiszen olyan sok lehetőség kínálkozik a piacon. Hogy megkönnyítsük életét, kiválasztottuk a 5 legjobb porzsák nélküli porszívók. Összehasonlítottuk az áraikat, paramétereiket és piaci keresletüket, hogy létrejöjjön ez az egyedülló lista.

A legjobb vezetékes porszívó
4.7 / 5

Ez a Philips porszívó egy tömör, de meglepően erős modell. Ugyanazzal a sokoldalú TriActivePro fejjel rendelkezik, mint a drágább modellek, valamint jön hozzá egy HEPA szűrő és beépített tartozékok.

Előnyök

 • Nagyon jó szívóteljesítmény mindenféle felületen
 • Kompakt és könnyű
 • HEPA szűrő
 • Beépített porkefe és integrált tartozéktároló a fogantyún
 • Megfizethető ár

Hátrányok

 • A 9 méteres hatótávolság túl rövid lehet a nagyobb háztartások számára
 • Az 1,5 literes portartály gyakori ürítést igényel
A legjobb ár-érték arányban
4.8 / 5

Ez a Rowenta porszívó könnyen használható és üríthető, valamint kiváló a szűrőrendszere. Minden padlón jól takarít, és bőséges tartozékcsomaggal érkezik, de nagyobb és nehezebb, mint a legtöbb vezetékes modell.

Előnyök

 • Minden felületen nagyon jó a szívóteljesítménye
 • 3 fokozatú légtisztító rendszer HEPA szűrővel
 • Kiváló tartozékválaszték, beleértve a háziállatok szőrének és az autó tisztításához szükséges eszközöket is
 • Kényelmes, ergonomikus fogantyúk és könnyen üríthető porgyűjtő tartály
 • Nagy, 2,5 literes porgyűjtő tartály

Hátrányok

 • A padlófej nehezen éri el a széleket és sarkokat
 • A 8,8 méteres hatótávolság túl rövid lehet a nagyobb háztartások számára
 • Közel 6 kg 
A legjobb vezetékes porszívó
4.8 / 5

A Dyson V11 páratlan a vezeték nélküli porszívók között, és néhány vezetékes modellt is legyőz. A könnyen üríthető portartálytól a kiváló kiegészítő csomagig, egy prémium megoldás a tökéletes tisztasághoz.

Előnyök

 • Kiváló szívóerő minden padlófelületen
 • Nagyon jó tartozékok kisebb tisztítási feladatokhoz
 • Higiénikus és könnyen nyitható 0,76 literes porgyűjtő tartály
 • Mosható HEPA szűrő
 • Két akkumulátor jár hozzá, így akár 120 percig is lehet vele takarítani

Hátrányok

 • Nagyon drága
 • A kioldót működés közben folyamatosan nyomva kell tartani
 • Túl nehéz lehet azoknak, akiknek fájós a csuklójuk
A legjobb 2 az 1-ben készülék
5.0 / 5

A Bissell CrossWave egy innovatív modell, amely nemcsak porszívózik, hanem fel is mossa a padlót és a szőnyegeket. Azonban nem való nagy szőnyegekhez, és az akkumulátor élettartama túl rövid lehet a nagyobb otthonokba.

Előnyök

 • Tisztes takarítás kemény padlókon és szőnyegeken
 • Egyszerre felmos és porszívózik
 • Rendelkezik öntisztító állvánnyal
 • Kellemes illatot hagy a tisztítás után 
 • Extra keféket és tisztítószert tartalmaz

Hátrányok

 • Nem használható szőnyegpadlón
 • Az akkumulátor csak 25-30 percig tart
 • Nagyobb szennyeződések tisztítása után csíkokat hagyhat a padlón
A legergonomikusabb
5.0 / 5

A pihekönnyű Roborock H7 minden felületen jól teljesít, és akkumulátora akár 1,5 órán át is kitart. Kiváló tartozékaival és gyorstöltőjével ez egy nagyszerű rúdporszívó, különösen a csuklóproblémákkal küzdők számára.

Előnyök

 • Kiválóan tisztít kemény padlókon és rövid szőrű szőnyegeken 
 • Mindössze 1,46 kg, ami nem fárasztja a csuklót.
 • Az akkumulátor akár 90 percig is bírja
 • A töltés mindössze 2,5 órát vesz igénybe
 • Van HEPA szűrője
 • Mágnesesen rögzíthető tartozékok kiváló választékával rendelkezik

Hátrányok

 • A mély bolyhos szőnyegek tisztítása jó, de lehetne jobb is
 • A 0,5 literes szemeteskosár lehetne valamivel nagyobb is

Porzsák nélküli porszívók vásárlási útmutatója

A porzsák nélküli porszívóhoz nem kell eldobható porzsákot. Ehelyett ezeknek a porszívóknak van egy tartályuk, amely rendszeresen kiüríthető. Cikkünkben elmagyarázzuk a különböző modellek közötti különbségeket, és azt is, hogyan találd meg a Te igényeidnek megfelelő legjobb porzsák nélküli porszívót

porzsák nélküli porszívó vélemény

Porzsák nélküli vagy porzsákos porszívók

A porzsákos porszívókat tartják a leghigiénikusabbnak, különösen, ha a porzsákok önzáróak. Az ilyen modellek asztmásoknak vagy allergiásoknak ajánlottak. A porzsákok megvásárlása és cseréje azonban további költségeket halmoz fel. Ez különösen igaz a háziállat tulajdonosok esetében, mivel a levedlett szőr gyorsan megtöltheti a porzsákokat. Emellett ahogy telik a porzsák, úgy gyengül a szívóteljesítmény. Abban az esetben, ha a gyártó úgy dönt, hogy leállítja a porszívó gyártását, a megfelelő porzsákok utáni vadászat kihívássá válhat.

A porzsák nélküli porszívók hosszú távon pénzt takarítanak meg, mivel a portartályuknak köszönhetően, nem kell új porzsákokat venni, és így a környezetet is kímélik. Abban az esetben, ha véletlenül valami értékes tárgyat felporszívózunk, azt nagyon könnyű kivenni belőle. A porzsák nélküli porszívó véleményeket olvasva a legnagyobb hátránya, hogy minden egyes ürítéskor kiszabadul némi por, és az újraszennyezi a levegőt. Bár ez a legújabb modelleknél minimálisra csökkent, a súlyos allergiában vagy asztmában szenvedőknek porzsákos porszívót ajánljuk.

A porzsák nélküli porszívók főbb típusai

A porzsák nélküli porszívó modellek végtelen választékának leszűkítéséhez a legjobb kiindulópont, ha felteszed magadnak a kérdést – milyen felületeken fogod használni. A porszívótípusok mindegyike ragyoghat bizonyos feladatoknál, míg más felületeken ugyanaz a készülék kevésbe optimális.

Hengeres porszívók

A hengeres porszívó a fő tartályból áll, amely egy motort és egy különálló, tömlőn keresztül csatlakoztatott pálcát tárol. Ezek a porszívók büszkélkedhetnek általában a legjobb szívás-ár aránnyal, és a leghosszabb élettartammal. A rugalmas tömlőnek köszönhetően kevesebbet kell húzni és tolni őket, és elég nagy területet lehet elérni egy helyből. Általában különböző tartozékokkal is járnak velük. 

A hengeres porszívók nehezen boldogulnak a szőnyegekkel, mivel sok modell egyszerűen csak felemeli a szőnyegeket, ahelyett, hogy alaposan kiporszívózná azokat. A tárolásuk is problémát jelenthet, különösen, ha kevés hely áll rendelkezésre. 

Álló porszívók

Egy álló porszívóban a motor, a szűrő, a portartály és a kefefej egy egységet alkot. Ezek a porszívók a legalkalmasabbak szőnyeggel borított területekhez, mivel széles padlófejük képes mélyen behatolni a szőnyegszálakba és kiszívni a beágyazódott törmeléket. Mivel a motor a tisztítófelülethez közel helyezkedik el, ezeknek a porszívóknak van a legnagyobb szívóteljesítménye. Függőleges kialakításuknak köszönhetően könnyebben tárolhatók és kevesebb helyet foglalnak a szekrényben. 

Nem optimálisak szűk helyek, például a sarkok, az ágy alatti részek, a mennyezetek és bútorok tisztításához. A lépcsők is problémát jelentenek, mivel minden egyes lépcsőfok tisztításához az egész gépet fel kell emelned. 

Rúd és akkumulátoros porszívók

Ezek a porszívók úgy néznek ki, mint a lekicsinyített, könnyebb és szebb kialakítású álló porszívók. Az egyik legfontosabb különbség, hogy a motor, a tartály és a szűrő magasabban, a fogantyú és a kezelőszervek közelében található.  Nincs vezetékük, lítium akkumulátorokkal működnek . Kisebb méretük és súlyuk miatt a vezeték nélküli modellekkel a trükkös területek tisztítása gyerekjáték. 

Mivel azonban a súly nagy része a Te kezedben van, a rúdporszívók fárasztóak lehetnek, ha nagy területeket kell kezelni. Emellett a nagyobb teljesítményű és jobb akkumulátorokkal büszkélkedő, magasabb kategóriájú vezeték nélküli porszívók drágák, míg az olcsó modellek nem biztos, hogy elég erősek az alapos takarításhoz.

Kézi porszívók

Mivel sok rúd- és álló porszívó átalakítható kézi porszívóvá, felmerül a kérdés, hogy miért venné meg őket bárki is. Az az igazság, hogy ezek a könnyű, vezeték nélküli porszívók olcsóbbak, hordozhatóbbak és könnyebbek. A kézi porszívók optimálisak kisebb takarítási projektekhez, például a morzsák felporszívózásához a kanapéról vagy az autó utasterének tisztításához. Sok modellt hasznos tartozékokkal árulnak.

Ennek ellenére a kézi porszívók nem büszkélkedhetnek a legjobb szívóerővel akkumulátorokkal. Kis méretű tartályaik is gyorsan megtelnek. Ezért a kézi porszívó nem a legjobb választás a nagyobb rendetlenségek takarítására.

Robotporszívók

Ezeknek a kis gépeknek beépített érzékelői és kamerái vannak, amelyek feltérképezik a területet, és emberi segítség nélkül takarítanak. Ma már léteznek olyan extrákkal rendelkező robotporszívók, mint a felmosás, az önürítés és a lépcsőfelismerés, így minden eddiginél hasznosabbak. A legtöbb robot csupasz padlón és rövid szőnyegeken működik a legjobban; csak a legjobb modellek képesek más felületeket is kezelni. A robotok nehezen férnek hozzá a szűk helyiségekhez és az éles sarkokhoz, így időnként elő kell venned a nagy porszívót az alaposabb takarításhoz.

legjobb porzsák nélküli porszívó

A porzsák nélküli porszívók fontos funkciói

Mostanra valószínűleg már van egy jó elképzelésed arról, hogy milyen típusú porszívó illik a legjobban a Te életmódodhoz és padlódhoz. Mégis, hogyan tudsz összehasonlítani két hasonló kinézetű porszívót, és megnézni, melyikben van több lendület? A porszívók címkéi tele vannak furcsa kifejezésekkel, rövidítésekkel és számokkal, amelyek összezavarhatják az embert. Szerencsére mi tisztázzuk ezeket!

Motor teljesítmény

A wattokat W-nak rövidítik, és a motor teljesítményének mérésére használják. Úgy tűnhet, hogy a magasabb W szám jobb szívóképességet jelent, és ebben van is némi igazság. 

Ha azonban összehasonlítod a legújabb modelleket néhány régebbivel, akkor észreveheted, hogy az évek során a számuk csökkent. Ez az EU által 2014-ben és 2017-ben bevezetett korlátozásai miatt van így, és a gyártók ma már inkább a hatékony kialakításra összpontosítanak, mint a porszívók belsejében lévő hatalmas motorokra.

Szívóerő

Mivel a motor teljesítménye nem mond el mindent, egyes gyártók a szívóteljesítményt is mérik Airwattban (AW). Ez az érték praktikusabb mutató, és mindenképpen egy nagy teljesítményű készüléket érdemes választani. Azonban még mindig az általános kialakításra kell legjobban figyelni. Kényelmetlen egy olyan porszívót használni, amely a padlóhoz tapad a szivóerőtől, és így alig tudod mozgatni. 

Zajszintek

Egy zajokkal teli világban az utolsó dolog, amire szükségünk van, az egy hangos porszívó. Szerencsére ezt a legegyszerűbb megtudni – csak a decibel (dB) értéket kell keresni. Minél alacsonyabb ez az érték, annál halkabb a porszívó. A legtöbb gyártó csak a szőnyegek porszívózásának a hangteljesítményszintjét tünteti fel, mivel ezt kötelező megvizsgálni az EU-ban, és a megengedett maximális érték 80 dB. A címke elolvasásakor fontos, hogy ne feledd, hogy a kemény padlón a zajszint lényegesen magasabb lesz.

A legtöbb ember a fent említett 80 dB-t nagyon idegesítőnek találja. A legcsendesebb porszívóknál sok felhasználó arról számolt be, hogy ~60 dB-es porszívóval tudnak takarítani anélkül, hogy felébrednének a gyerekeik. A 70 dB körüli érték elfogadható lesz azok számára, akiknek nem feltétlenül van szükségük csendes gépre, de mégis törődnek a hallásukkal.

philips porszívó

Méret és súly

Vásárlás előtt gondold át, hogy hol fogod a porszívót tárolni, és mennyi extra helyed van. A hengeres modellek általában a legnagyobb helyigényűek. Az álló- és rúdporszívókhoz kevesebb alapterületet szükséges, viszont legyen elég magas a tárolóhely.

A súlyt tekintve a henger- és állóporszívók a legnehezebb típusok. Kialakításuknak köszönhetően azonban még hosszabb tisztítási munkamenetek során sem érződik nehéznek a kezünk.

Az akkumulátoros rúdporszívók átlagosan 2-3 kilogrammot nyomnak. Azonban még ez is túl nehéznek tűnhet, ha a porszívó rosszul van megtervezve. Általában a 3 kilogrammnál nehezebb rudas kiviteleket hosszabb használat után fárasztó tartani. Ha ilyen modellek közül kell választanod, és érzékeny a csuklód, akkor a könnyebbet javasoljuk.

Szűrők

Az EU-ban forgalmazott porszívók maximális porvisszaverődése 1,00% lehet. Ez nem sok, azonban asztmában vagy allergiában szenvedőknek egy még szigorúbb szűrőrendszerre lehet szüksége. 

A HEPA-szűrőket tartják a legjobbnak a porszívózás világában. A rövidítés a nagy hatékonyságú részecskeszűrő rövidítése, és az európai szabvány szerint ezek a szűrők legalább 99,95%-ban eltávolítják a 0,3 mikron átmérőjű részecskéket.

Ugyanakkor a nincs értelme a szűrőnek, ha a porszívó többi része nincs tökéletesen lezárva, miután továbbra is ki fogja bocsátani a részecskéket. A porzsákos tartály kiürítése is trükkös anélkül, hogy ne engedne ki némi port; ezért az allergiások számára a porzsákos porszívó jobb választás.

Porkapacitás

Ha hagyományos hengeres vagy álló, porzsák nélküli porszívót vásárolsz, nem aggódj amiatt, hogy túl kicsi a tartály. Viszont a vezeték nélküli modellek portartályának a kapacitása csak 0,3 és 0,9 liter között mozog, a kézi porszívóké pedig még kisebbek. 

A nagyobb tartályos modell jobb, mivel ritkábban kell kiüríteni, és így kevesebb porral jár. Azonban a kialakítás is számít. Sok modellnek bonyolult ürítési mechanizmusa van, amely minden alkalommal húzást, csavarást és a szűrők kivételét igényli. Azt javasoljuk, hogy olyan alulról nyíló tartályt keress, amely egy kapcsoló vagy gomb megnyomásával üríthető.

rowenta porszívó

Akkumulátorok és töltés

Ha vezeték nélküli porszívót szeretnél, gondold át azt is, hogy mekkora területet kell takarítanod, és hogy egyetlen egy töltés elég-e rá. A specifikációkban szereplő számadat általában a legalacsonyabb teljesítményfokozatra vonatkozik. A legmagasabb fokozaton, modelltől függően 10 és 20 perc közötti idő áll rendelkezésre. 

Logikusnak tűnik, hogy hosszabb üzemidővel rendelkező modellt válassz, azonban a közvetlen összehasonlítás félrevezető lehet. Több teszt is kimutatta, hogy a legjobb modellek a legalacsonyabb üzemmódban még mindig hatékonyabbak, mint az olcsó koppintások a legmagasabb üzemmódon. 

Szeretnél egy olyan vezeték nélküli porszívót, amely hosszabb ideig képes turbó üzemmódban takarítani? Ebben az esetben inkább cserélhető, mint beépített akkumulátort keress. Egyes modelleket két akkumulátorral árulnak, és gyakran külön is megrendelheted őket.

Mi a helyzet a kefefejekkel?

A kefék kialakítása jelentősen eltér attól függően, hogy milyen padlóburkolathoz készültek. 

 • A hengeres porszívók általában egy egyszerű, állítható kefefejjel rendelkeznek – gyakran egy pedállal, amely lehetővé teszi a kemény padló és a szőnyegek közötti váltást. Léteznek puhább keféi a kényes padlókhoz, és egyes modelleknek motoros feje van, egy forgó hengerrel a szőnyegek és padlószőnyegek tisztításához.
 • A vezeték nélküli porszívók általában kefehengeres motorfejjel rendelkeznek, amelynek minden padlótípushoz univerzálisnak jó. A kényes felületek tisztításához azonban keress olyan modellt, amely lehetővé teszi a forgó henger kikapcsolását, vagy még jobb, ha van külön keféje a kemény padlókhoz.

olcsó porzsák nélküli porszívó

Porszívó tartozékok

Mindig ellenőrizd, hogy milyen tartozékok járnak a porszívóhoz, és mi vásárolható hozzá. A por nem csak a padlón telepszik meg – így a fúvókák, hosszabbítócsövek, kárpittisztítófejek és a porkefék még praktikusabbá és sokoldalúbbá tehetik a gépet. 

 • Fúvóka – ez az a tartozék, amelyre a sarkok, radiátorok, a kanapé párnák közötti szűk helyek tisztításához szükséges. A fúvóka keskeny, lapított formájú és ferde hegyű, így lehetővé teszi a padlókeféhez túl keskeny területek elérését. Jobban kedveljük a hosszabb fúvókát, mivel jobb hozzáférhetőséget biztosítanak.
 • Porkefe – tökéletes az ablakpárkányok, könyvespolcok, lámpaernyők és redőnyök tisztításához, ez egy kör alakú vagy hosszúkás kefe hosszú, puha sörtékkel. A porkefe kiválóan alkalmas a por felszedésére anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy esetleg megkarcol néhány kényesebb felületet. Egyes kefék szögletesek, a jobb hozzáféréshez.
 • Kárpittisztítófej – ez a tartozék szövetek, matracok, és kanapék tisztítására szolgál. Kicsi, lapos feje van, amely erőteljes szívást biztosít. Gyakran egy szöszfogó szövetcsík is van rajta, az alaposabb tisztításhoz.
 • Matrac tartozék – a kárpittisztítófejhez képest még keskenyebb nyílása van, így maximális szívóerőt biztosít a matrac tisztításakor. Bár nem elengedhetetlen, a matracfelszerelés praktikus lehet az allergiások számára, mivel jobban eltávolítja a port és az allergéneket. 
 • Kisállat tartozékok – általában ez a motoros kefefej kisebb és könnyebb változata. A mini turbókefe tökéletes a szőnyeges lépcsők, kárpitok és autók belső terének alapos tisztítására. A forgó sörtéknek köszönhetően a hatékonyabban szedi ki a beágyazódott szennyeződéseket és a háziállatok szőreit,  mint egy kárpittisztítófej.

porzsák nélküli porszívó árak

'Fel a tetejéhez' gomb