A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 lejobb sarokcsiszoló 2024-ben

Angle grinders are versatile tools that can be found in almost any metalworking workshop. In addition, portable devices for cutting metal, smooth welding, or rust removal and using discs to grind metal material.

Számtalan sarokcsiszoló található a piacon, és ha nem tudja, hol kezdje, nehéz lehet kiválasztani a megfelelőt. Bármely sarokcsiszoló akció jó ajánlatnak tűnhet, de nem biztos, hogy az eszköz valóban olyan hatékony, mint ahogy azt Ön szeretné. Szerencsére ez a cikk részletes információkat tartalmaz a sarokcsiszolókról, és segít meghozni a helyes döntést. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni!

Legjobb prémium
4.6 / 5

A Bosch GWS 18V-15 SC Professional egy elemmel működő Bosch sarokcsiszoló, amely képes nagy mennyiségű vágási és csiszolási munkák elvégzésére. Kefe nélküli motorral rendelkezik, amely erős és hosszú élettartamú.

Előnyök

 • Ahhoz képest, hogy vezeték nélküli eszköz, remekül teljesít
 • A kezelése kifejezetten kiegyensúlyozott
 • Egész jó ár
 • A biztonsági eszközök megbízhatók

Hátrányok

 • Az elemek gyorsan lemerülnek
Legjobb középkategóriás
4.7 / 5

A BOSCH GWS 1400 125 mm átmérője biztosítja, hogy jól teljesítsen bármely munka során. Kicsi és hordozható, így könnyen kezelhető.

Előnyök

 • Kellemes fogású, amit az extra fogantyú biztosít
 • Nagy és kis projektekhez egyaránt alkalmas
 • Kiváló minőségű

Hátrányok

 • Kissé drága
Legjobb 230mm
4.8 / 5

A Makita GA9050R dizájnja lehetővé teszi a mélyebb vágást és jobb kezelhetőséget biztosít. A makita sarokcsiszioló új generációs motorral rendelkezik, aminek köszönhetően hordozhatóbb.

Előnyök

 • Legújabb generációs motorja miatt meglehetősen könnyű
 • A legjobb mobilitást és kezelést biztosítja
 • Hosszú élettartamú

Hátrányok

 • Időnként nehéz lehet a felhelyezése
Legjobb a legkisebb koronggal
4.6 / 5

A Bosch GWS 12V-76 Professional egy vezeték nélküli eszköz, amely lehetővé teszi, hogy áram nélkül dolgozzon. Különféle anyagokat képes csiszolni és vágni 20 mm mélységig.

Előnyök

 • Kiválóan alkalmas a rozsdás csavarok végeinek levágására
 • A gyémánt penge segíti a csempe pontos vágását és formázását
 • Könnyen cserélhető vágólemezzel rendelkezik

Hátrányok

 • Ez egy 75 mm-es korong egy 10,8 voltos szerszámon, így a burkolókövekhez és az acélgerendákhoz nem túl jó választás
Legjobb olcsó
4.7 / 5

A BOSCH GWS 7-125 forgatásbiztos védőburkolattal rendelkezik, amely fokozza a biztonságos működést. A készülék újraindítás-gátlója megakadályozza, hogy áramkimaradás után az eszköz automatikusan újrainduljon.

Előnyök

 • Extra fogantyú nélkül is a kompakt és egyszerűen megfogható kialakítás
 • Nagy teljesítményű motorral van ellátva
 • Az újraindítás elleni védelemnek köszönhetően magas szintű biztonságot nyújt
 • A nagy túlterhelés és a hosszabb élettartam érdekében közvetlen hűtéssel rendelkezik

Hátrányok

 • Hajlamos kikapcsolni egy feladat kellős közepén

Vásárlási útmutató

Egy modern sarokcsiszoló elengedhetetlen eszköz a képzett szakmunkások számára. Rugalmasságát bizonyítja, hogy számtalan munka során használható. Ezek közé tartoznak a csiszolás és az anyagok polírozása is.

Egy megfelelő sarokcsiszoló garantálja a kezelője teljes biztonságát. Előfordulhat, hogy összezavarja a piacon kapható sarokcsiszolók sokfélesége. Egy sarokcsiszoló ár, méret, anyag és teljesítmény alapján is eltérhet társaitól, azonban ha többet megtud a sarokcsiszolókról, garantáltan sikerül meghoznia a legjobb döntést.  

angle grinder action

Miért érdemes sarokcsiszolót vásárolni?

A sarokcsiszoló egy hordozható elektromos szerszám, amelyet fémek vágására, csiszolására, sorjázására, kezelésére és polírozására használnak. A sarokcsiszolók gyakran árammal működnek, vagy vezetékesek, vagy elemmel rendelkeznek.

A megfelelő koronggal a sarokcsiszoló sok műszert helyettesíthet, és még a legkeményebb feladatokat is egyszerűbbé teheti. Még jobb, hogy ezek az eszközök egyszerűen használhatók, és bárki képes velük dolgozni, ha betartja a biztonsági óvintézkedéseket.

Egy elektromos sarokcsiszoló gyorsan forgó fejjel és cserélhető csiszolókorongokkal rendelkezik. Sok anyag csiszolható és reszelhető vele, ha a megfelelő fej van rá felszerelve. Csiszolhat fém rudakat, csavarokat és lemezanyagokat; vághat vele kő és kerámia csempét; polírozhat fémeket.

Mire használhatók a sarokcsiszolók?

Ezt a fajta csiszolót gyakran használják hegesztési csomók és más felületek csiszolására. Ezek az elektromos szerszámok csiszolásra, régi festékek, foltok és anyaghibák eltávolítására is használhatók. A sarokcsiszoló a következő feladatokhoz használható:

Anyagkezelés

A sarokcsiszolók képesek olyan nehéz falazóanyagok vágására is, mint a csempe, kő és tégla. Annak érdekében, hogy ezek a kemény anyagok megfelelően legyenek kezelve, cserélje le a fém vágókorongot egy kőműves vágókorongra, és azzal vágja át őket.

Rozsda eltávolítása

A sarokcsiszoló gyorsan és biztonságosan eltávolítja a régi festéket és rozsdát a fémről. Használja az egyenetlen felületek simítására és a hegesztés vagy hőkezelés utáni termikus elszíneződés kiküszöbölésére.

Matt felületkezelés alkalmazása

A gyártás után a rozsdamentes acél és a színesfémek gyakran kiálló hegesztési varratokat és karcolásokat tartalmaznak. Ha nagyon vastag a hegesztés, távolítsa el a hibákat egy csiszolókoronggal, mielőtt matt felületkezelést alkalmazna.

Pengék élezése

A sarokcsiszolók más szerszámok, például fűnyírókések, tengelyek és vésők élezésére is alkalmasak.

Sürgős mentés

A sarokcsiszolók fémek átvágására is használhatók, például egy baleset vagy más katasztrófa esetén a beszorult áldozatok kiszabadítására.

cheap angle grinder

A sarokcsiszolók típusai

A sarokcsiszolók kicsi, hordozható elektromos műszerek, amelyeket polírozáshoz és csiszoláshoz használnak. Ezeket különféle szakmákban használják, beleértve a fémgyártást, az építőipart és a vészmentést. Az alábbiakban felsoroljuk a sarokcsiszolók típusait.

Vezetékes

Amikor a sarokcsiszolók az áramforráshoz csatlakoztathatók, akkor vezetékes sarokcsiszolóról van szó. A vezetékes sarokcsiszolók általában könnyebbek, mint az akkumulátoros változatok. Ha azt tervezi, hogy rendszeresen használja a sarokcsiszolót kisebb vágási feladatokhoz, válasszon egy apró korongot. Vegye figyelembe a kiválasztott sarokcsiszoló ergonómiáját és rezgésszintjét is.

Vezeték nélküli

Az akkumulátoros sarokcsiszolók széles körben használhatók. Ezek a sarokcsiszolók áramforráshoz való csatlakoztatás nélkül áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Az akkus csiszológépek jól használhatók létrán vagy állványon történő csiszolási műveletek során, mivel a vezetékek így nem jelentenek botlásveszélyt. Ezek a sarokcsiszolók általában 18 vagy 20 V-os újratölthető elemekkel működnek, és bárhol használhatók.

Gázzal működő

Egyes sarokcsiszolók LP gázzal működnek, a targoncákhoz hasonlóan, így jól szellőző helyen áramellátás nélkül is működtethetők. Ezek a gépek azonban gyakran kevesebb funkcióval rendelkeznek, mint a teljesen elektromos modellek. A mai világban a gázzal működő sarokcsiszolók sokkal kevésbé elterjedtek, mint a vezetékesek.

Pneumatikus

A pneumatikus sarokcsiszolók kiválóan alkalmasak fém munkadarabok vágására és formázására, mivel ötvözik a teljesítményt és a tartósságot. Többnyire könnyű feladatokra használják őket, amelyek sok pontosságot igényelnek. A pneumatikus sarokcsiszolókhoz légkompresszort kell használni, de jól illeszkednek a nagy pontosságot igénylő munkákhoz is, és sokkal könnyebbek, mint a hagyományos sarokcsiszolók.

Milyen méretű sarokcsiszolóra van szükségem?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a sarokcsiszoló méretét a korongok határozzák meg, nem a gép teljes hossza. A nagyobb korongú csiszolók hosszabbak, mint a kisebb koronggal rendelkező csiszolók. Ennek oka, hogy a korong működtetéséhez nagyobb fogantyú szükséges.

Például a 11,43 cm-es sarokcsiszoló a legnépszerűbb méret. Ezek a sarokcsiszolók 11,43 cm átmérőjű keréktárcsákat használnak. Fontos megjegyezni, hogy a nagyobb méretek nagyobb keréktárcsákkal rendelkeznek. Nagy projekteknél elengedhetetlen a kerék mérete.

Ha csak időnként van szüksége egy sarokcsiszolóra a vágási feladatokhoz, akkor elég egy kisebb. Egy 12,7 cm-es sarokcsiszoló gyorsan képes átvágni nagy mennyiségű fát. Ugyanezt a sarokcsiszolót nagyobb munkára használni már nem annyira hatékony, például a fedélzeti gerendák vágása.

Mi a helyzet az erővel és a sebességgel?

A sarokcsiszoló kiválasztásakor a sebesség és a teljesítmény két alapvető tényező, amelyet figyelembe kell venni. A sarokcsiszoló működéséhez szükséges sebességet az adott munka, valamint az Ön által használt anyag határozza meg.

Míg a vágási tevékenységekhez teljes sebességgel kell működtetni a sarokcsiszolót, a csiszolási munkák valamivel lassabb ütemet igényelnek, és a végső feladatok, például a polírozás, még lassabb sebességet igényelnek.

Ha a sarokcsiszolót ilyen és hasonló feladatokra szeretné használni, akkor vagy változó sebességű modellbe, vagy több különálló modellbe kell befektetnie, amelyek a kívánt sebességgel tudnak működni. A kisebb korongátmérő miatt a mini sarokcsiszolók gyorsabban forognak, mint a nagyobbak.

Minél keményebb az anyag, annál nagyobb a szükséges fordulatszám. A 3500 és 7000 fordulat/perc közötti terhelés nélküli fordulatszámmal rendelkező sarokcsiszoló ideális az útburkoló kövek átvágásához.

A kemény anyagok, például a legtöbb fém átvágása gyors vágási sebességet igényel. A percenkénti fordulatszám (rpm) a sarokcsiszoló méretétől függően változhat, de ennek 7000 és 11 000 ford/perc között kell lennie.

angle grinder price

Melyek a sarokcsiszolók legfontosabb részei?

A sarokcsiszoló alkatrészeinek ismerete segíthet, ha baj van. Végül is, ha a sarokcsiszolója eltörik, tudnia kell, hogy melyik alkatrész hibásodott meg, mielőtt megpróbálná megjavítani vagy cserealkatrészt rendelni.

Az alábbiakban felsoroljuk a sarokcsiszolók alapvető elemeit.

Tárcsa/ fej/ korong

Ami a sarokcsiszolókat illeti, ez a három szó egyet jelent. A munkától függően különféle lemezeket/fejeket/korongokat vagy tárcsákat vásárolhat; győződjön meg róla, hogy megfelelő méretűek és illenek a sarokcsiszolójához. A csiszolókorongok különböző csiszolási (és megmunkálási) eljárásokhoz használt csiszolóanyagból készülnek. A köszörűgépek is ilyen tárcsákat használnak.

Zár

A zárkapcsoló kettős funkcióval rendelkezik. Az egyik cél annak megakadályozása, hogy a sarokcsiszoló magától bekapcsoljon kikapcsolás után. A zárkapcsoló vagy gomb, ha be van kapcsolva, lehetővé teszi a sarokcsiszoló használatát anélkül, hogy folyamatosan nyomnia kellene a főkart vagy a ravaszt.

Markolat

A sarokcsiszoló elsődleges alkotóeleme, amelyet a domináns kezével kell fognia, a fogantyú vagy markolat. A kezelőszervek nagy része, mint például a bekapcsológomb, a zárógomb és mások azon a hosszú és kerek részen találhatók, amely a sarokcsiszoló fejéből jön ki.

Bal- és jobbkezes felhasználók számára ez a hasznos funkció általában a szerszám bal vagy jobb oldalán található. Bizonyos sarokcsiszolókon három helyzetű fogantyú található. Győződjön meg róla, hogy az állítható fogantyú mellett állítható védőburkolatot is tartalmaz az eszköz.

Korongok típusai

A sarokcsiszoló korongok kis és nagy méretben is kaphatók, hogy illeszkedjenek a készülékéhez. Általános használathoz a nagyobb korong vásárlását fontolja meg. Használjon kisebb korongot a bonyolultabb munkához. Íme a korongok típusai.

Szemcsés korongok

Ezeket a korongokat fém vagy kő csiszolására használják. Minden koronghoz szemcsés csiszolóanyag és kötőanyag tartozik. A csiszolószemcse mérete alapján kisebb vagy nagyobb szemcsét választhat.

Gyémánt korongok

Egy normál szemcsés korong vagy vágott korong nem vágja át a falat vagy a köveket. A gyémánt vágótárcsa jobb megoldás. A gyémánt szemcséket az acéllemez széleibe ágyazzák. A 10-es Mohs keménységű gyémánt ideális beton, csempe, kövek stb. vágásához. Ezenkívül nagyon tartós.

Huzalkorongok

Huzalkoronggal el lehet távolítani a festéket vagy a rozsdát a fémről. A keményfém fényezéséhez is használhat drótkorongot, de ne feledje, hogy a használata a lágyabb anyagokon karcolásokat eredményez, nem pedig sima felületet.

Fa korongok 

A fogazott, kör alakú penge gyakori a fametsző korongokon. A hegyek gyakran volfrám-karbidból készülnek. Mivel a keményfém nagyon strapabíró, a gyártók a fa vágókorongok csúcsaként használják. Mivel a keményfém fogak rendkívül erősek, könnyen átvágják a puha- és keményfát is.

angle grinder prices

Milyen további funkciókkal kell a sarokcsiszolóknak rendelkezniük?

Akár először vásárol egy sarokcsiszolót, akár a régit cseréli le, itt hasznos információkat talál a sarokcsiszolók funkcióiról.

Lágy indítású motor

Egy tipikus sarokcsiszoló erős motorja miatt a műszer rángatózhat a felhasználó kezében. ​A lágyindítású motor ezt kiküszöböli azáltal, hogy fokozatosan fut fel a teljes teljesítményre, így a kapcsoló megnyomásakor nincs hirtelen rázkódás. Ez a professzionális gépekre jellemző, növeli a felhasználói kényelmet és az irányítás mértékét.

Újraindítás elleni védelem

Sok sarokcsiszoló rendelkezik „on” csúszó kapcsolóval. Veszélyes lehet, ha az áramellátás rövid időre leáll, például, ha véletlenül kihúzzák a dugót, vagy elemet kell cserélni, és a gép azonnal újraindul teljes sebességgel. Ennek leküzdésére a legtöbb modern eszköz tartalmaz újraindítás elleni védelmet vagy feszültségmentes kapcsolót. Az áramkimaradás azonnal megszakítja az áramkört; a sarokcsiszoló újraindításához ki kell kapcsolni, majd újra bekapcsolni ezt a kapcsolót.

Leesés elleni védelem

Az eszköz leesés érzékelője automatikusan fékez, ha azt észleli, hogy a szerszámot leejtették. Ez egy biztonsági óvintézkedés, amely megvédi a kezelőt és a közelben tartózkodó embereket. Ha leesik, a sarokcsiszoló nagy távolságra el tud repülni, ezért ez az óvintézkedés segíthet a munkahelyi biztonság megőrzésében.

Visszarúgás elleni védelem

A sarokcsiszoló használata közben egy másik kockázat a visszarúgás. Amikor egy tartozék beszorul vagy elakad, gyorsan elveszíti a sebességét, és kipattan a munkadarabból, általában vissza a kezelő felé. Ez csukló sérülést okozhat, és bárkit megsebesíthet, aki a gép útjában áll, de a csiszolótárcsákat is eltörheti. Egyes műszerek beépített visszarúgás elleni védelemmel  rendelkeznek a veszély csökkentése érdekében. Ez azt jelenti, hogy a szerszámnak automatikusan le kell állnia a visszarúgás előtt, csökkentve a sérülés veszélyét.

Rezgésszabályozás

Az elektromos szerszámokból származó rezgések átjutnak a kezelő kezébe. A rezgés negatív egészségügyi következményekkel járhat, például hatással van a kéz erejére, vagy később nehézséget okoz az apró tárgyak megragadása, és kellemetlen érzést okozhat a kézben hideg időben. Manapság sok elektromos szerszám beépített rezgéscsillapítóval rendelkezik.

Hogyan kell biztonságosan használni a sarokcsiszolót?

Minden munkabeállításnak biztonságosnak kell lennie, hogy csökkentse az esések vagy sérülések előfordulását az elektromos kéziszerszám használata közben. A sarokcsiszoló kockázatos eszköz, mert a vége éles fúró, amelyet erős villanymotorok vagy motorok hajtanak.

Íme pár tipp a sarokcsiszolók biztonságos használatához.

 • A sarokcsiszoló csatlakoztatása előtt győződjön meg róla, hogy ki van kapcsolva.
 • Read and follow the instructions for using the angle grinder
 • The selection and use of the disc depends on the requirements of the particular job
 • Always place the safety guard on the angle grinder
 • Make sure you hold the angle grinder securely with both hands
 • Prior to use, make sure that the angle grinder is in good condition and replace damaged parts.
 • Take regular breaks and concentrate

angle grinder test

'Fel a tetejéhez' gomb