A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

A Legjobb Vezeték Nélküli Porszívók 2024-ben: Új Korszak a Háztartásban

Rátalálni a megfelelő akkumulátoros porszívó ebben a kategóriába nem könnyű, hiszen olyan sok lehetőség kínálkozik a piacon. Hogy megkönnyítsük életét, kiválasztottuk a 5 legjobb akkumulátoros porszívók. Összehasonlítottuk az áraikat, paramétereiket és piaci keresletüket, hogy létrejöjjön ez az egyedülló lista.

A legjobb prémium
4.8 / 5

Jelenleg a piac legjobb vezeték nélküli porszívója. Ez a modell egyértelműen megnyeri a versenyt az akku időtartamnak, minden felületen helytálló teljesítményének és a leghigiénikusabb tartályürítésnek köszönhetően.

Előnyök

 • Folyamatos jó teljesítmény különböző felületeken
 • Különösen jó szőnyegeken
 • Hosszú akkumulátor élettartam (120 perc)
 • Van akkumulátor töltöttségi szint mutatója
 • Mosható HEPA szűrővel érkezik
 • Egyik leghigiénikusabb tartályürítő mechanizmus

Hátrányok

 • Az indítás gombot folyamatosan nyomni kell a használat alatt
Legcsendesebb
4.8 / 5

Az egyik legcsendesebb modell a piacon, amelynek egy lenyűgöző 75 perces akkumulátor élettartama van.

Előnyök

 • Hosszú akkumulátor élettartam (75 perc)
 • Nagyon csendes
 • Függőleges pozícióban marad
 • LED világítással segíti a takarítás folyamatát
 • Van akkumulátor töltöttségi szint mutatója

Hátrányok

 • Nem tökéletes szőnyegekere
 • Nehezen kanyarítható a bútorok közötti réseken
Legjobb középkategóriás
4.9 / 5

Egy remek vezeték nélküli porszívó flexibilis csővel, hogy a bútorok alá is beférjen. Továbbá vannak autó tisztító tartozékai és elbánik az állatszőrrel is.

Előnyök

 • Flexibilis cső
 • LED világítással segíti a takarítás folyamatát
 • Tartozékok autó és állatszőr tisztítására
 • Nagyon jó kárpit kefe

Hátrányok

 • Nincs akkumulátor töltöttségi szint mutatója
 • A motor kilégzése a használó felé irányul
Legjobb 3 az 1-ben
4.8 / 5

3 az 1-ben kézi modell, amely használható klasszikus porszívózásra, felmosásra. Kitűnő akkumulátor élettartam.

Előnyök

 • 3 az 1-ben funkció
 • Hosszú akkumulátor élettartam (80 perc)
 • LED világítással segíti a takarítás folyamatát
 • Sok tartozékkal érkezik

Hátrányok

 • A felmosó tartályt nem lehet teljesen kiüríteni
Legjobb gazdaságos
4.6 / 5

Könnyű és manőverezhető kábel nélküli porszívó olyan tartozékokkal, amelyek a fő testben tárolhatóak. A tartozékok segítenek a nehezen elérhető sarkak takarításában.

Előnyök

 • A tartozékok segítenek a nehezen elérhető területek eléréseben
 • Könnyű és manőverezhető
 • Függőleges pozícióban tud maradni
 • A tartozékokat lehet tárolni a szerkezetben

Hátrányok

 • Nincs töltőállomása

 

Vezeték Nélküli Porszívó Vásárlási Útmutató

Amikor Dyson bejelentette 2018-ban, hogy nem fejlesztenek több vezetékes porszívót, rengeteg szkeptikus volt. Mégis, a legtöbbet megtérítette az álom, hogy lehet padlót tisztítani anélkül, hogy aggódnál a dugaszok, kábelek hosszúsága vagy összegabalyodása miatt.

vezeték nélküli porszívó

Vezeték nélküli vs Vezetékes Porszívó

A vezeték nélküli vagy feltölthető porszívóknak rengeteg előnyük van. Könnyebbek, manőverezhetőbbek és sokoldalúbbak. Ha nem tudod eldönteni, hogy a következő porszívód vezetékes vagy anélküli legyen, ezek a vezeték nélküli porszívó vélemények neked szólnak.

Lefedettség

Ha a lakótered kicsi és főként csupasz padlóból áll, akkor egy középkategóriás vezeték nélküli teljesen kielégíthet. Más a szituáció ha nagy a házad, vannak szőrhullató barátaid, és/vagy rengeteg bolyhos szőnyeged. Ilyen esetben egy olyan modellre van szükséged, amely erős motorral, hosszú élettartamú akkumulátorral (vagy hosszú kábellel) és jó tartozék készlettel rendelkezik. Kiváló opciók vannak vezetékesek és vezeték nélküliek közt is, de az előbbi kategória nagyobb kínálatot nyújt.

Ár

Manapság a csúcsminőségű vezeték nélküli porszívók elég erősek ahhoz, hogy megbirkózzanak minden kosszal, de egy ugyanilyen erős vezetékes modellt meg lehet vásárolni egyharmad árban. Rengeteg gazdaságos modell is van a piacon, de azok könnyebb tisztogatásokra vagy kisebb kiloccsanásokra alkalmasabbak.

Megbízhatóság

Egy jó, vezetékes porszívó könnyen tarthat 10 évig. A vezetékes nélküli porszívókra vonatkozó statisztika nem ennyire optimista. Általában 2-5 évet szolgálnak, mielőtt tönkremennének vagy egy olyan probléma alakulna ki, amelyet túl drága lenne megjavítani.

Higiénia

Kábeleseknél választhatsz porzsákos vagy porzsák nélküli modellek közül. Továbbá a tartályuk akkora, hogyha az utóbbit választanád is, ritkán kellene poros részekhez érned. A vezeték nélküli modellek jellemzően porzsák nélküliek. Általában a tartályuk kicsi és trükkös kiüríteni. Azok az emberek, akik asztmásak vagy allergiásak, jobban járnak az elszigetelt, porzsákos vezetékes modellekkel.

Súly és Kivitelezés

A vezeték nélküli porszívók könnyebbek, és a legtöbb ember a rövidebb, célzott, igény szerinti használatot választja, ahelyett hogy hétvégente az egész házat feltakarítsa. Azonban, néhány vezeték nélküli modell emelgetése fárasztó lehet nagyobb területek tisztítása esetén, mivel a motor általában magasabban van pozícionálva. Ha krónikus fájdalomtól szenvedsz a karod vagy csuklód területén, egy 3 kilós porszívó is rosszabbíthat a helyzeten.

Zajszint

A jelenlegi vezeték nélküli modellek 70 és 80 dB közötti zajt bocsátanak ki a legmagasabb fokozaton és egyszerre csak pár percet vannak használatban. Emiatt valószínűtlen, hogy ez a specifikáció fontos szerepet játszana a választásodban.

Sokoldalúság

Szinte minden vezeték nélküli porszívó átalakítható kézi porszívóvá, és néhányat három konfigurációban is lehet használni, számos takarítási módszert kínálva. A vezeték nélküli modellek (főként rúdporszívók) alkalmasabbak magasan fekvő pókhálók eltávolítására, lépcsők, autók tisztítására és más nem standard feladatok elvégzésére.

Tárolás

Sok modell töltőállomással érkezik, amelyet falra vagy földre lehet helyezni, igény szerint.

Extra Költségek

Az akkumulátorok általában a legdrágább alkatrészek. Amint az eredeti elhasználódik, egy csere csomag költséges, és néhány gyártó nem tart tartalékokat túl sokáig. Másrészt, manapság a legtöbb vezeték nélküli porszívó porzsák nélkül és mosható szűrőkkel érkezik. Emiatt egy ilyet sokáig használhatsz további költségek nélkül.

vezeték nélküli porszívó vélemények

Vezeték nélküli porszívó típusok

Rúdporszívó

Ez vált a legnépszerűbb modellé, jellemzően egy vékony tisztító csővel és motorral, magasabban pozícionált tartállyal és szűrővel, a fogantyú és vezérlő gombok közelében. Ezek a modellek kiváló manőverezést és elérhetőséget biztosítanak. Azonban, mivel nehéz súly pihen a kezeden, ezek fárasztóak lehetnek nagyobb területek takarítása esetén. A legtöbb ilyen modell átalakítható kézi porszívóvá a cső eltávolításával, majd egy megfelelő tartozék illesztésével.

Álló Porszívók

Ezek testesebbek, mint a rúdporszívók, de a súlyos részük a padlóhoz közelebb helyezkedik el. Emiatt kényelmesebbek nagyobb szobák vagy szőnyegek takarítása esetén. Emelett az álló porszívók maguktól megállnak függőlegesen. Az állók határai akkor mutatkoznak meg, amikor olyan szűkebb részeket takarítanál, mint sarkak, ágy alatti padló, mennyezet, vagy függönyök, mert nehezebben lehet őket felemelni. Szerencsére a legtöbb átalakítható kézi porszívóvá.

Kézi Porszívók

Ha a padlók és szőnyegek takarítására inkább a vezeték porszívót preferálod, de néha takarítanál autót vagy bútorokat, akkor a kézi porszívó egy tökéletes választás.

bosch vezeték nélküli porszívó

A specifikációk értelmezése

A vezeték nélküli porszívók technológiája sokat fejlődött. De hogyan tegyünk különbséget a középszerű szőnyegtisztítók és a megállíthatatlan szívógépek között? Ebben a részben átveszünk mindent az esszenciális jellemzőktől a menő innovációkig, hogy mindennek tudatában legyél a vásárlásod előtt.

Kefefejek 

A legtöbb vezetékes porszívó olyan kefével érkezik, amely univerzális az összes padlótípusra. A gyakorlatban ez ritkán válik be ilyen jól. Pár modell küszködik nagyobb darabok felszívásával, szétszórva a koszt minden irányba. És néhány modell nem hatékony a szőnyegekre, nem éri el a mélyre szorult koszt, mivel nem képes eléggé felagitálni a rostokat. Továbbá, egy motorikus kefe meg tudja karcolni a kényesebb padlókat, mint például a parketta. 

Azonban, a legjobb vezeték nélküli porszívók figyelmesen tervezett kefével érkeznek, amelyek meglepő módon különböző felületeken jól teljesítenek. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire manőverezhető a kefe és hogy mennyire kényelmes a falak és bútorok közti navigáció. 

Néhány kefének LED lámpája van, elősegítve a kosz észrevételét sötétebb helyeken. Egy másik kedves extra az öntisztító kefe. A legtöbb kefe eltávolítható annak érdekében, hogy ollóval eltávolítsd belőle az összegabalyodott szálakat, hajakat. Az öntisztítók kisebb pengékkel vannak felszerelve, hogy elvégezzék ezt a munkát helyetted.

legjobb vezeték nélküli porszívó

Akkumulátorok

A legjobb akkumulátorú porszívók jelenleg 60 – 90 percet mennek egy töltéssel. Azonban, a specifikációkban feltüntetett szám általában a legalacsonyabb fokozattal számol. A legmagasabb fokozaton 10 és 20 perc közötti működési idő jön ki, a modelltől függően.

De mi van akkor, ha hosszabb ideig van szükséged a turbó módra az állatszőr és a szőnyegek miatt? Ebben az esetben egy cserélhető akkumulátorú modell után nézz a beépített helyett. Létezik egy tévhit, miszerint a becsavarozott akkumulátorok nem cserélhetőek. Ez nem igaz, csak több időt és szerszámot vesznek igénybe. Másrészt, a bepattintható akkumulátorok azonnal meghosszabítják a futamot. Néhány modell egy második akkumulátorral érkezik, de sokszor ezt megvásárolhatod külön. Légy tudatában, hogy a második pakk egy nagyobb befektetés. 

Továbbá, figyeld meg a töltési időt és opciókat. A legtöbb modellt a töltőállomáson kell tölteni és a folyamat 4-5 órát vesz igénybe. Mi azokat preferáljuk, amelyeknél az akkumulátor külön tölthető és gyorstöltővel érkeznek.

Végtére, egy kicsit az akkumulátor típusokról is. A Lithium-ion (Li-ion) akkumulátorok gyorsabban töltődnek és több ideig tartanak, mint a nickel-metal hydride (Ni-MH) társaik. 

Fokozat beállítások

Az olcsóbb modelleknek csak egy fokozata van, amíg a drágábbaknak kettő vagy három, lehetőséget nyújtva az akkumulátor élettartamának szabályozására. A legjobb vezeték nélküli porszívók manapság automatikus móddal érkeznek, amely szabályozza a szívóerőt a padló típusától függően. 

Figyelned kell a vezérlőkre is. Néhány modellnek olyan kapcsolója van, amelyet folyton nyomva kell tartani (rád gondolok, Dyson). Ez fájdalmas lehet a karjaidra és ujjaidra nézve, főleg ha érzékeny ízületeid vannak vagy krónikus fájdalomtól szenvedsz. Mi azokat a modelleket preferáljuk, amelyeken kapcsoló van, hogy fixálni lehessen a kiválasztott módot.

Végül, néhány modell kijelzővel érkezik, ahol láthatod a kiválasztott módot és az akkumulátor élettartamát.

Tartály kapacitása és karbantartás

Jelenleg a vezeték- és a porzsák nélküli porszívóknak 0,3 és 0,9 liter közötti kapacitásuk van. Általában egy nagyobb tartály jobb, mert ritkábban kell kiüríteni és kevesebbszer vagy kitéve pornak. Azonban a kivitelezés is számít. A legjobb verzió a lent nyíló tartály, amelyet egy gombnyomással vagy egy kapcsolóval ki lehet üríteni.

philips vezeték nélküli porszívó

Szűrők és szigetelés

Egy másik piszkos munka a filter tisztítása. És ezt nem lehet kihagyni; másképp, megkockáztatod a gép eldugulását, a rossz teljesítményt és a géped élettartamának csökkenését. A jó hír az, hogy a legtöbb modell hosszan tartó (vagy életre szóló) szűrővel érkezik, amelyet ki kell rázni vagy beáztatni, ezzel is minimalizálva a költségeket. 

Néhány modell a HEPA szűrőket dicséri. Ezek eltávolítják legalább 99.95%-át a 0.3 mikron átmérőjű részecskéknek. Mégis, a világ legjobb szűrője sem fog segíteni, hogyha a porszívó többi része nincs jól szigetelve. Nekünk a HEPA szűrők nem lényegesek, mivel minden EU-ban árult porszívónak maximum 1,00%-os por kibocsátása lehet.

Súly

A vezeték nélküli porszívók sokkal könnyebbek, mint a standard modellek, 2-3 kilogrammot nyomva átlagosan. Azonban ez is túl soknak tűnhet, ha a porszívó nincs megfelelően kiegyensúlyozva. Általában a 3 kilónál súlyosabb rúdporszívókat fárasztó tartani egy hosszabb használat után. Az álló porszívók nehezebbek, de kényelmesek maradnak, mivel a súlyuk nagy részét a padlón hordozzák. 

Motor teljesítmény 

Ez egy trükkös fejezet. Néhány vezeték nélküli porszívó gyártó feltünteti a wattot a specifikációkban (mutatva a motor teljesítményét), holott néhányan levegő wattot jelentetnek meg (kifejezve a szívóerőt). 

A teljes kivitelezés hatékonysága (és különösképpen a kefe) többet jelent a szívó teljesítménynél. Egy nagyobb szám jobb porszívóra hajazhat, de ez nem mindig igaz.

vezeték nélküli porszívó ár

Tartozékok

Mielőtt vásárolsz, gondold végig milyen felületeket tisztítanál. Míg megvásárolhatod az extrákat külön, a megfelelő kombináció vásárlása az elejétől általában olcsóbb. A vezeték nélküli modellek annyira sokoldalúak, hogy valószínűbb, hogy a különböző keféket és fejeket többet fogod használni, mint a tradicionális porszívónál. 

Szinte minden porszívó tartalmazza a következő 3 tartozékot, és néhány modellnél ezeket össze lehet illeszteni egy testreszabható fejjé:

Hasadék tartozék

Ez az a tartozék, amire szükséged lesz a sarkak, radiátorok, kanapék és más keskeny helyek takarításakor. A hasadék tartozéknak szűk, lapos alakja és szöges vége van, amellyel hozzáférsz olyan helyekhez, amelyek túl szűkek a padlókefének.

Por kefe

Tökéletes párkányok, könyvespolcok, lámpaburkolatok és rolók takarítására. Ez egy kör alakú hosszúkás kefe, hosszú és puha szőrökkel. 

Kárpit tartozék

Ez a tartozék a szövetek, matracok, kanapék és hasonló tárgyak tisztítására lett tervezve. Kicsi, lapos feje van, amely erőteljes szívást biztosít.

Néhány porszívó modell más tartozékokkal is érkezhet:

Mini Turbó Kefe

Ez egy kisebb és könnyebb verziója a motoros kefének. A mini turbó kefe tökéletes szőnyegezett lépcsők, kárpit vagy autó tisztítására. A forgó szálaknak köszönhetően hatékonyabb, mint a kárpit tartozék a beépült kosz tisztása esetén, és főként az állattulajdonosoknak lehet értékes.

Matrac Tartozék

A kárpit tartozékhoz hasonlóan, ennek egy még szűkebb nyílása van, garantálva a maximális szívóerőt, amikor matracot tisztítasz. Nem szükségszerű, de ez a tartozék hasznos lehet allergia esetén, mivel ez hatékonyabban eltávolítja a port és allergéneket, mint más tartozékok.

Flexibilis Tisztító Cső

Úgy néz ki, mint az eredeti cső a tartályos porszívóknál, csak rövidebb. Ez lehetővé teszi a nehezen megközelíthető helyek takarítását. Továbbá megengedi a készülék letételét a takarítás ideje alatt.

Berendezés Alatti Pálca

Ez egy másik hosszú és flexibilis fej, de szűkebb, ami segít a bútorok alá, autóülések közé érni, stb.

vezeték nélküli porszívó teszt

 

'Fel a tetejéhez' gomb