A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb bluetooth fülhallgató 2024

Mindannyian ismerjük azt a nagyszerű érzést, amikor képesek vagyunk kizárni a tömegközlekedés zaját vagy az utcai zajokat, és a kedvenc számunk dallamaiban menedéket találunk. És bár különféle típusú és méretű fejhallgatók léteznek, a bluetoothos modellek, különösen a valódi vezeték nélküli fülhallgatók a legnépszerűbbek kompakt méretük és sokoldalúságuk miatt. Elég kicsik ahhoz, hogy zsebre tegye őket, és minden korábbinál jobb hangminőséget és zajszigetelést kínálnak. A vezeték nélküli fülhallgatók elengedhetetlen kellékké váltak minden zenekedvelő számára.

Több mint 80 modell összehasonlítása és kiértékelése után összeállítottunk egy bluetooth fülhallgatókra vonatkozó vásárlási útmutatót, amely segít kiválasztani a szükséges funkciókkal rendelkező modellt, és segít elkerülni, hogy egy vagyont fizessen egy nem megfelelő darabért. Az életmódjától vagy a költségvetésétől függetlenül már csak egy lépésre van a tökéletes fülhallgató megtalálásától.

Összességében legjobb
4.4 / 5

A Sony WF-1000XM4 a legjobb zajszűrő funkciókkal rendelkezik, és kompatibilis mind az Android, mind az iOS rendszerrel. A diszkrét, mégis remek dizájn és a kiváló teljesítmény miatt ez a legjobb Bluetooth fülhallgató.

Előnyök

 • Remek akkumulátor élettartam
 • Részletes basszus
 • Habból készült füldugók
 • Kényelmes, stabil illeszkedés

Hátrányok

 • A füldugók terén nem nagy a választék
 • Nincs aptX HD
Legjobb iPhonehoz
4.2 / 5

Az AirPods Pro nagyszerűen szól, és csúcsminőségű teljesítménnyel, IPX4 minősítéssel, könnyű párosítással, ultrakompakt kialakítással és vezeték nélküli töltéssel is büszkélkedhet. Az Apple rajongók örömmel használják.

Előnyök

 • Nagyszerű zajszűrés és hívásminőség
 • Megfelelő akkumulátor élettartam és gyors töltés
 • Ultrakönnyű és kompakt kialakítás
 • Fröccsenésálló – tanúsítvánnyal
 • Vezeték nélküli töltés

Hátrányok

 • Nincs alkalmazás a zajszűrés és az EQ vezérlésére
 • Bizonyos funkciók csak az iOS felhasználók számára érhetők el
 • Az aptX nem támogatott
 • Drága
Legjobb olcsó opció
3.8 / 5

Ha egy olcsó bluetooth fülhallgató a vágya, akkor a Beats Flex remek választás. Szuper funkciókat kínál az Apple termékekhez, és automatikus szüneteltetés funkcióval rendelkezik. Ezenkívül nem kell félni, hogy elveszíti.

Előnyök

Automatikusan szünetelteti a zenét, amikor kiveszi a füléből
Kompatibilis az Android és Apple készülékekkel is
Jó ár-érték arány
Hosszú akkumulátoridő
Erős csatlakozás

Hátrányok

Nincs IPX tanúsítvány
A hangszigetelés lehetne jobb is
Nem képes automatikusan váltani az eszközök között

Legjobb futáshoz
4.2 / 5

A Powerbeats Pro minden funkciót tartalmaz, amelyek az Apple AirPodokat népszerűvé tették, plusz gazdagabb basszust és hosszabb akkumulátor élettartamot, valamint edzéshez is használható. A sportolók egyszerűen imádják.

Előnyök

 • Jó hangminőség enyhén megerősített basszussal
 • Extra hosszú akkumulátoridő és gyors töltés
 • Rendkívül biztonságos és kényelmes illeszkedés
 • Jó hívásminőség
 • Fröccsenésálló – tanúsítvánnyal

Hátrányok

 • Drága
A legjobb prémium
4.6 / 5

A Bose QuiteComfort prémium funkciókkal rendelkezik, és minden felhasználáshoz alkalmas, nagyszerű alternatívája az Apple AirPodoknak. Bár nagyobbak, kényelmesen illeszkednek, és kiváló társak az edzéshez.

Előnyök

 • Kiváló zajszűrés
 • Kényelmes, biztonságos illeszkedés
 • Ellenáll a nedvességnek – IPX4 besorolás
 • Gyors, vezeték nélküli töltés
 • Mono hallgatási funkciót kínál

Hátrányok

 • Drága
 • Az akkumulátor élettartama lehetne hosszabb is
 • Nagy tároló tok

Vásárlási útmutató

bluetooth fejhallgató Vásárlási útmutató

Az első fülhallgatókat az 1880-as években találták fel; súlyuk körülbelül 4,5 kg volt, és a felhasználó vállára kellett támasztani. A jó hír az, hogy azóta nagyon sok minden megváltozott, és manapság a fülhallgatókat nemcsak kényelmesebb viselni, hanem rengeteg különféle stílusban kaphatók, bármely zenei műfajnak és hallgatási igénynek megfelelően.

Nem a méret a lényeg

Ha csak most kezdi felfedezni, milyen elképesztő hanglehetőségek kínálkoznak, ha megszabadul a telefonhoz kapott fülhallgatóktól, hasznára válhat a rövid áttekintés, amelyet a fő fülhallgató kategóriákról készítettünk. A bluetooth fejhallgató teszt alapján azt is megállapítottuk, milyen egyedi előnyeik és hátrányaik vannak.

A fülbe helyezendő fülhallgató elég kicsi ahhoz, hogy a hallójáratnál vagy a fülüregben tartsa. Gyakran nevezik simán fülhallgatónak vagy fülbedugós fülhallgatónak is; azonban, ha pontosak akarunk lenni, ezek a kifejezések két kissé eltérő kialakítást írnak le.

A fülhallgatók (vagyis fülbe helyezett monitorok vagy IEM-ek) puha hordó alakú csúcsokkal rendelkeznek, amelyek kissé belépnek a hallójáratba, és lezárják azt. Ez jobb sztereó hangzást tesz lehetővé (különösen, ha a mély basszus hangokról van szó), és biztonságosabb illeszkedést biztosít. Mivel azonban mindenkinek más alakú füle van, a tökéletes illeszkedés elérése nehezebb lehet, mint amilyennek látszik. Olyanok is vannak, akik kényelmetlennek találják, ha valami van a hallójáratukban.

A fülbedugós fülhallgató hasonló az imént említett fülhallgatóhoz. Azonban ezek nem lépnek be a hallójáratba, hanem annak csak a külső részében helyezkednek el; ezért csak egy méretben kaphatók és könnyebben tisztíthatók. Nyitott kialakításuk azonban néhány gyakori problémához is vezet. Először is, a füldugók nem blokkolják a környezet zaját; a közelben tartózkodó emberek gyakran hallják is, amit a felhasználó éppen hallgat. Ezenkívül futás vagy edzés közben a füldugók könnyen kieshetnek. Ha szereti érzékelni a környező hangokat (mint általában a kerékpárosok és a futók), vagy egyszerűen nem szereti a fülbedugós fülhallgató érzését, akkor keressen kampókkal vagy ún. nyakpánttal ellátott fülhallgató modelleket, mivel ezek stabilabb illeszkedést biztosítanak.

Bluetooth fülhallgatók – tényleg vezeték nélküliek?

Miután kiválasztotta kedvenc Bluetooth fülhallgató típusát, tudnia kell, hogy két különböző típus létezik, attól függően, hogy hány vezetékkel van ellátva.

A valódi vezeték nélküli (más néven drótnélküli) fülhallgató a legújabb, és a korlátozott akkumulátor élettartam ellenére nagyon népszerűvé vált. Nem nehéz kitalálni, hogy miért; nem rendelkeznek látható kábelekkel, diszkrétebbek és sokoldalúbbak, mint más típusok. A mikrofonok magukba a dugókba vannak beépítve a hangsáv- és hangerőszabályzókkal együtt. Gyártási költségeik szerves részét azonban a Bluetooth technológia és az akkumulátorok teszik ki. Ezért van az, hogy egy vezetékes fülhallgató szinte mindig jobban szól, mint a hasonló árú Bluetooth modellek. Az audiopuristák továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy még a legjobb vezeték nélküli fülhallgatók sem képesek olyan hangzásvilágot biztosítani, mint egy jó minőségű vezetékes.

A vezetékes vezeték nélküli modellek rendelkeznek egy vezetékkel vagy nyakpánttal, amely összeköti a két fülhallgatót, de továbbra is Bluetooth kapcsolatot használnak. Ha összehasonlítjuk ezeket az azonos árkategóriájú valódi vezeték nélküli fülhallgatókkal, gyakran valamivel jobb hangzást és hosszabb akkumulátor élettartamot kínálnak. A sportolók körében is népszerűek. Sokak szerint a nyakpánttal ellátott vezeték nélküli fülhallgató a legjobb bluetooth fülhallgató futáshoz. A nyakpántot általában edzés közben be lehet állítani vagy rögzíteni, így, ha az egyik füldugó kiesik, nem fog elveszni. Ezek a funkciók és jellemzők igazán megérik azt az egy vezetéket; a gyártók többsége azonban az utóbbi időben a valódi vezeték nélküli modellek kifejlesztésére koncentrál.

Értékes hangzás

Már említettük, hogy a megfelelő illeszkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy képes legyen a legjobbat kihozni a Bluetooth fülhallgatóból. Ennek ellenére néhány más tényező is befolyásolja a hangminőséget. Ide tartozik a zene formátuma, a meghajtók, a frekvenciaválasz és az erősítés. Ha azonban csak azért keres vezeték nélküli fülhallgatót, hogy kényelmesen hallgathassa a zenéket a telefonjáról, akkor ezeket nem is kell figyelembe vennie, hanem főként a Bluetooth kapcsolatra kell összpontosítania.

Először is, minél újabb Bluetooth verziót használ a fülhallgató (most az 5.2-nél vagyunk), annál jobb az akkumulátor élettartama és a hang. Másodszor, a támogatott kodekek is számítanak – csökkentik a késleltetést, javítják a hangminőséget és hozzájárulnak az energiahatékonysághoz. A kodekek kódolják és dekódolják a digitális audioadatokat egy meghatározott formátumba, továbbítva azokat a készülékről a fülhallgatóba. Belemehetnénk számos technikai részletbe, de a rövid válasz az, hogy ha fogyasztói besorolású fülhallgatókról van szó, akkor olyan modellbe kell befektetnie, amely támogatja a magas bitrátájú kodeket. Ez több adatot fog megőrizni, ami jobb hangzást eredményez. Másrészt a forráseszköz is számít, mivel ugyanazon a Bluetooth nyelven kell beszélnie. Ha Ön Apple felhasználó, akkor az AAC-t támogató fejhallgató nyújtja a legjobb teljesítményt. Android eszközök esetén ne elégedjen meg az SBC-vel, ha a hangminőség az elsődleges az Ön számára. Keressen olyan Bluetooth fülhallgatót, amely támogatja az aptX line-up kodekjeit.

Nem szereti a zajt?

Minden fülhallgató passzív zajszűrést kínál. A hallójárat lezárásával elzárják a legtöbb környezeti zajt. Így ahhoz, hogy a passzív zajszűrés valóban működjön, elengedhetetlen a jó illeszkedés. A fülhallgató dugóknak legalább három különböző méretű csúccsal kell rendelkezniük, de minél több, annál jobb. A legtöbb modell esetében harmadik féltől származó opciókat is beszerezhet, például XL méretű fülhallgató végeket. Abban az esetben, ha semmi sem felel meg, érdemes lehet memóriahabos végekbe fektetni. Ezek alkalmazkodnak a hallójárat egyedi formájához, így nemcsak a lehető legjobb passzív zajcsökkentést, hanem nagyobb kényelmet is biztosítanak.

A csúcsminőségű fülhallgató modelleknél gyakran használnak egy aktív zajcsökkentésnek nevezett technológiát, (gyakori rövidítése az ANC). Ebben az esetben a füldugókon található speciális mikrofonok érzékelik a környező hanghullámokat, majd inverz hanghullámokat hoznak létre, amelyek kiiktatják azokat. Elméletileg ez nagyszerűnek tűnik; azonban nem minden modell egyformán hatékony. Továbbá, ha az ANC be van kapcsolva, furcsa nyomást érezhet a füleiben, mintha víz alatt lenne, és ezt egyesek kellemetlennek találják.

Végül pedig létezik az úgynevezett adaptív zajszűrés. Tekintsünk rá úgy, mint a fent leírtak egy fejlett formájára. Azonban a fülhallgató más tényezőket is figyelembe vesz, például a légnyomást, a mozgási sebességet és a zaj típusát. Az adaptív zajcsökkentés beengedi a környezeti hangok egy részét, így rendelhet egy csésze kávét, vagy odafigyelhet a forgalomra a reggeli futás közben.

Vezérlés

Tökéletes esetben a fülhallgatónak egyszerű és egyértelmű kezelőszerveket kell kínálnia a lejátszáshoz, a szüneteltetéshez és a dalok közötti váltáshoz, híváshoz és a hangerő beállításához. Ennek egyik módja az érzékelők vagy a gombok elhelyezése egyenesen a füldugón. Ebben az esetben pontosnak és intuitívnak kell lenniük. Ideális esetben mindkét fülhallgató ugyanazokat a funkciókat kínálja, vagy lehetőség van arra, hogy tetszés szerint beprogramozza őket.

Manapság sok fülhallgatóhoz dedikált alkalmazás is tartozik, amely gyakran lehetővé teszi az eszközök, a zajcsökkentő módok vagy akár az EQ részletesebb vizsgálatát. Sok Bluetooth modell támogatja a hangsegédeket is, mint például a Siri vagy a Google Assistant. Ami a kezelőszerveket illeti, nem létezik jó vagy rossz megoldás, de elengedhetetlen, hogy a felhasználók számára kényelmesek és intuitívak legyenek.

Ha esik az eső

Ha azt tervezi, hogy a fülhallgatót többnyire a szabadban és/vagy edzésre használja, olyan modellt keressen, amely legalább fröccsenésálló. A fülhallgatónak IPX4 vagy magasabb vízállósággal kell rendelkeznie; ez azt jelenti, hogy nem károsítja őket az izzadság vagy az enyhe eső. Az IP az Ingress Protection kifejezésre utal, amely a környezeti behatásokkal szembeni védettséget jelenti. Az IP utáni első karakter a por elleni védelmet jelzi (0-tól 6-ig mérve; a magasabb szám jobb védelmet jelent). A második karakter a víz elleni védelmet jelzi (0-tól 9-ig; ismét: minél magasabb ez a szám, annál jobb).

Ha megvizsgáljuk az IPX4 besorolást, amelyet általában a sport fülhallgatók esetében láthatunk, ez azt jelenti, hogy a terméket nem tesztelték por ellen, de ellenáll a víz fröccsenéseknek (azonban nem szabad víz alá tenni). Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy a vizsgálatokat laboratóriumi körülmények között végzik, nem valós helyzetekben. Ezért ne próbálja meg feszegetni az új Bluetooth fülhallgatója határait, hogy megtudja, mennyi vizet bír ki.

Az élet szikrája

Bluetooth fülhallgatóva akkumulátor élettartamát

Végül, de nem utolsó sorban a Bluetooth fülhallgatóval kapcsolatban figyelembe kell venni az akkumulátor élettartamát és a töltési időt is. A vezeték nélküli modellek túlnyomó többsége jelenleg körülbelül öt-hat órát bír ki. Míg a vezetékes vezeték nélküli fülhallgatók általában egy kicsit tovább bírják, a szenvedélyes zenekedvelők továbbra is korlátozottnak találhatják ezeket az időtartamokat.

A jó hír az, hogy a valódi vezeték nélküli fülhallgatókhoz általában töltőtok is tartozik, amely a típustól függően további két-négy töltésre elég, néha akár 24 órára meghosszabbítva a teljes lejátszási időt. Ennek ellenére a töltési sebesség gyakran fontosabb, mint a kapacitás. Szerencsére sok modell kínál gyorstöltési módot, amely csupán néhány perc alatt egy extra órát (vagy még többet) képes hozzáadni a lejátszáshoz.

Természetesen magát az tartó tokot is fel kell tölteni. Jelenleg a legjobb csatlakozó az USB-C. Rugalmasabb és gyorsabb, mint a mikro-USB és a Lightning, ezzel az új töltési szabvánnyá válik. A vezeték nélküli töltés szuperül néz ki és kényelmes, mivel az egyetlen létező szabványt, a Qi-t minden nagy gyártó használja. Ami a sebességet illeti, a vezeték nélküli nem a leggyorsabb töltési lehetőség.

Összefoglaló

A legjobb bluetooth fülhallgatók manapság nemcsak arra szolgálnak, hogy erőteljes hangzást biztosítsanak bárhol. Vannak olyan modellek, amelyek kiváló fejhallgatóként is funkcionálnak, blokkolják a kellemetlen zajokat a hosszú repülőutak során, sőt lehetővé teszik a zene megosztását egy barátjával. Akár páratlan basszusra van szüksége az edzőteremben, akár egy diszkrét szettre, ami segítségével telefonálhat út közben, vagy lenyűgöző hangzásvilágra vágyik, hogy élvezhesse a nagyfelbontású zenei gyűjteményét, az adaptálunk ajánlott modellek képesek ügyesen elvégezni a feladatot.

'Fel a tetejéhez' gomb