A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb elektromos borotva

Finding the right electric razor in this category is not easy as there are so many options on the market. To make your life easier, we have selected the 5 best electric razors. We compared their prices, parameters, and market demand to create this unique list.

Legjobb költségvetés
4.4 / 5

Ez a megfizethető elektromos borotva szuper éles japán pengékkel érkezik, amelyek gyorsan és simán fogják vágni szakállad. A rugalmas fej és a nyomásérzékelő még könnyebbé és irritáció mentessé teszi a folyamatot.

Előnyök

 • A beépített akkumulátor utazásbarát eszközzé teszi
 • 1 óráig tart a teljes feltöltés és 50 perc folyamatos munkát biztosít
 • Kezes LED státusz jelző, amely mutatja a töltöttségi szintet
 • Az okos szenzor segít a nyomáshoz igazodni a szakáll vastagságától függően
 • Éles japán pengék, amelyek nem irritálják a bőrt

Hátrányok

 • Kizárólag száraz borotválkozásra tervezett
 • Nem teljesen vízálló (távolítsd el a fólia részt, mielőtt megmosod a borotvát)
Legjobb középkategória
4.4 / 5

Ez a borotva egy 360°-os rugalmas fólia fejjel érkezik, az arckontúrjaidhoz és a szakállsűrűségedhez alkalmazkodik. Az EasyClick rendszer lehetővé teszi, hogy a borotvát más mellékletekkel használd.

Előnyök

 • 3 rugalmas penge, amely követi arcod kontúrjait
 • 100% vízálló és alkalmas nedves és száraz használatra is
 • Gyorstöltési opció: 5 percig tart a borotva feltöltése egy borotválkozásra
 • A precíz trimmelő melléklet lehetővé teszi a bajusz és az oldalszakáll igazítását
 • Tartalmaz praktikus utazási tokot

Hátrányok

 • A nedves használat kezdőknek kényelmesebb lehet a száraz használattól
 • A borotva fejnek nincs védő sapkája
Legjobb prémium
4.7 / 5

Jelen pillanatban ez a leghatékonyabb elektromos borotva a piacon egy finom és hibátlan borotválkozásért. Kombinálja az elegáns tervezést és az átgondolt technológiát, ezáltal gyorsan és kényelmesen borotválkozhatsz.

Előnyök

 • 100% vízálló és alkalmas nedves és száraz használatra is
 • A szonikus vibrációk finom és átfogó borotválkozást biztosítanak
 • Az 5 borotva elem többet borotvál egyszerre
 • Kiváló dizájn, ergonómia és tartósság
 • Tartalmaz automatikus tisztító állomást

Hátrányok

 • Az elektromos borotva ára és a hozzá tartozó cserefejek nagyon drágák
Legjobb forgó borotva
4.5 / 5

A különböző érzékenységi beállítások miatt, ez a forgó borotva minden bőrtípusra alkalmas, még a legérzékenyebbekre is. Nedves és száraz módja, trimmelő tartozéka is van, arctisztító kefével együtt, a több stílusért.

Előnyök

 • A NanoTech precíz pengék még a rövid borotválkozást is nagyon hatékonnyá teszik
 • Többirányú arckontúr követés
 • Alkalmas nedves és száraz borotválkozásra is
 • 3 érzékenységi beállítással rendelkezik, finom móddal, érzékeny bőrre
 • Tartalmaz szakálligazító mellékletet és arctisztító kefét

Hátrányok

 • A felső fej részét el kell távolítani, ha a készüléket víz alá rakod
 • Magas minőségű, de drága
Legjobb fólia borotva
4.4 / 5

A leghatékonyabb a fólia borotva kategóriában, a készülék kedvező lesz minden gyors és közeli borotva imádónak. A rugalmas feje minden irányban forog, tökéletesen illeszkedik a szakállsűrűségedhez.

Előnyök

 • A leggyorsabb borotva a piacon (14000 vágási művelet percenként)
 • Rugalmas irritációmentes 5-pengés fej, amely minden irányban simán mozog
 • A borotva szenzor felismeri a szakállsűrűséget és beállítja a borotválkozást
 • 100% vízálló és mosható
 • Tartalmaz automatikus tisztító és töltő állomást

Hátrányok

 • Elég drága
 • A nagyon közeli borotválkozás miatt talán egy kicsit agresszívnak érződik érzékeny bőrnél

Shopping guide

Mielőtt egy új elektromos borotvát vásárolsz, talán van egy pár dolog, amit tudni szeretnél az elektromos borotva árgép megnézése előtt. Összeraktunk egy kezes vásárlási útmutatót, hogy megadjuk azt az információt, amely szükséges a megfelelő választáshoz.

Elektromos borotva VS borotva: mik a különbségek?

Néhány ember úgy gondolja, hogy a hagyományos borotvák jobbak, mert közelebb vágnak a bőrhöz és kevesebb időbe telik; ez talán igaz lehet a régebbi modellekre. Viszont a mai készülékek haladóbb technológiával rendelkeznek, amely a lehető legjobb elektromos borotvává teszik őket.

Igaz, hogy az elektromos borotvák nem fognak tökéletesen simaságot nyújtani úgy, mint egy hagyományos borotva, de sok más előnyt kínálnak.

Az elektromos borotvák gyorsabban el tudják végezni a munkát, mint a hagyományos borotvák. Kihagyhatod a borotvahabot és az öblítést, szárítást, egyszerűen csak megigazíthatod a szakállad egy elektromos borotvával, ezáltal értékes perceket spórolhatsz meg reggelente.

Ezen kívül az érzékeny bőrrel rendelkező emberek számára az elektromos borotva segíthet elkerülni az irritációt és a csúnya benőtt szőröket, amelyek a hagyományos borotva által képződnek úgy, hogy belekaparja azt a bőrbe.

Továbbá egy modern elektromos borotvával trimmelheted is a szakállad, bajszod, szemöldököd és a csúnya testszőröd. Ahelyett, hogy több eszközöd lenne a gondozásra, szerezhetsz egy elektromos borotvát, ami mindent megcsinál.

A végső előnye az elektromos borotválkozásnak az, hogy nem szükséges folyamatosan cserepengéket vásárolnod. Egy hagyományos borotvánál minden héten cserélned kell a töltést, de a legtöbb elektromos borotva lehetővé teszi, hogy hónapokig megfelelő legyen, mielőtt cserefejet kellene vásárolnod.

rotating razor

Mi az a borotva?

Egy hagyományos borotva egyszerűen egy nagyon éles fém penge, amely egy markolatban van elhelyezve, amely szó szerint lekaparja a szőrt a bőr felületéről. Az elmúlt évek fejlesztései hozzáadták a biztonsági borotvát, ami segít elkerülni, hogy a pengék megvágják a bőrt, és természetesen a gyártók egy penge helyett már akár 5-9t is használnak.

Mi az az elektromos borotva?

Az elektromos borotvának motorizált vágófeje van egy forgó vagy egy fólia pajzs alatt. A pajzs megvédi a bőrt a vágásoktól, mivel a szőr a fóliába és eltávolításra kerül.

Melyik jobb?

Végül is a személyes preferencián múlik. A legközelebbi borotválkozáshoz nincs jobb egy hagyományos borotvánál, de az elektromos borotvák kényelmet biztosítanak.

Miben különbözik az elektromos borotva a szakáll trimmelőtől?

Az elektromos borotvák és a szakáll trimmelők talán hasonlóan néznek ki, de a kulcs különbség a vágófej. Az elektromos borotvának van egy fólia borítója vagy egy forgó fémfeje, amely a bőrt borotválja, míg a trimmereknek szabad vágófejük van, amelyek arra lettek tervezve, hogy trimmeljék a szőrt, ne borotválják. A mai elektromos borotvák gyakran érkeznek trimmelő eszközökkel.

Száraz borotválás vagy nedves borotválás: melyik a jobb?

A nedves borotválkozás az arc nedvesítésének, borotvahabbal való bekenésének, majd a puha szőrök borotva általi eltávolításának a hagyományos módszere. Ez egy kényelmes módja a borotválkozásnak, de rendetlen és idő igényes is.

Az elektromos borotvák úgy vannak tervezve, hogy száraz borotválkozást kínáljanak, amely azt jelenti, hogy először megmosod az arcod, majd tisztára törlöd, hogy eltávolíts bármilyen zsiradékot vagy olajat, majd bőrödhöz mozgatod az elektromos borotvát, hogy eltávolítsd a borostát.

A modern elektromos borotvák gyakran érkeznek nedves borotválkozási opcióval, és néhány ember ezt kényelmesebbnek gondolja a száraz borotválkozásnál. Ha nedvesen szeretnél borotválkozni az elektromos borotváddal, bizonyosodj meg róla, hogy megnézed a gyártó útmutatóját, mivel nem minden borotva készült nedves borotválkozásra.

wet and dry razor

Elektromos borotvák: Fólia vs. Forgó

Az elektromos borotvák két csoportba rendeződnek: Mindnek megvan a maga előnye, hátránya, ha a borotválkozásról, használhatóságról, hatékonyságról, gyorsaságról van szó.

Fólia elektromos borotva

Könnyen felismerheted a fólia borotvát, mert a borotvafej kis lyukakkal van kiszúrva. Ezek a lyukak lehetővé teszik, hogy a szőrök összekapcsolódjanak a vágófejjel alatta. Ahhoz, hogy megfelelően működjön, egyenes vonalban kell tartanod a nyomást, majdnem úgy, mint egy hagyományos borotvánál.

A fólia típusú borotva előnye, hogy finomabb, precízebb és jobb részletezést tesz lehetővé szakállad élénél.

Forgó elektromos borotva

A forgó borotvának több köralakú feje van fóliákkal és körkörös pengékkel minden fej alatt. Mivel köralakúak, bármelyik irányba borotválkozhatsz az arcod körül, és a kisebb fejek segítenek a fej és a nyak kontúros részeinél.

A forgó borotva előnye, hogy működik erősebb, vastagabb hajakkal, egyszerű kezelni és a legjobb a nagy területek borotválására.

Jobb-e az újratölthető elektromos borotva, mint a vezetékes?

Egyre nehezebb olyan elektromos borotvát találni, amely bedugva működik, de néhány ember még ezt az opciót preferálja.

Míg a modern akkumulátorral működtetett elektromos borotvák hatékonyak és megbízhatóak, az akkumulátorok elhasználódnak, és aztán az egyetlen opció talán csak az, hogy egy új borotvát vásároljunk.

Viszont néhány ilyen újratölthetős modell működik bedugva, szóval ez egy opció, amit kereshetsz, ha borotvát választasz. Ezekkel, még ha az akkumulátor hibás vagy halott is, egyenesen bedughatod a fali konnektorba és borotválkozhatsz. A probléma persze az, hogy lennie kell egy fali konnektornak, a kábel útban lehet, és nem szeretnéd a vezetékes borotvát víz alá dugni.

rasoio uomo

Miért kellene fejlesztenem az elektromos borotvám?

Néhány ember vesz egy elektromos borotvát és azt használja örökre anélkül, hogy realizálná, nem úgy lettek tervezve, hogy örökké tartsanak, különösen karbantartás nélkül. Egy idő után, érezni fogod, hogy a pengék inkább rángatják a szakállad, mintsem tisztán leborotválnák a borostát, és a borotválkozás egyre kevésbé lesz kényelmes.

A gyártók azt ajánlják, hogy minden 6-8 hónapban cseréljük a képernyőt, attól függően, hogy mennyit használod a borotvád. Talán a pengét is ki kell cserélned, ha elhasználódtak.

A másik probléma, ha a borotvát túl sokáig tartod meg, hogy az akkumulátor egyre többet veszít erejéből és talán nem fogod észrevenni, hogy a borotválkozás hosszabb ideig tart és egy idő után nem kapsz minőségi borotválkozást.

Az új borotvák rendelkeznek nagyszerű funkciókkal, mint a nedves vagy a száraz borotválkozás, amelyeket a régi modellek talán nem tartalmaznak.

Ha úgy érzed, hogy a borotvád nem kínál egyenletes, kényelmes borotválkozást, akkor azt ajánljuk, hogy fektess be egy új modellre. Emlékezz, minél magasabb minőségű modellt vásárolsz, annál tovább fog tartani, és annál jobban fog teljesíteni idővel is.

Mit kellene átgondolnod, ha a következő elektromos borotvád választod?

 • Ha durva szőrzeted van és nem borotválkozol rendszeresen, akkor egy forgó pengét ajánlunk trimmelővel.
 • Ha rendszeresen borotválkozol és finomabb szőrzeted van, akkor egy fólia borotva számodra a legjobb.
 • Ha érzékenyebb bőröd van, akkor egy olyan borotvát keress, amely megadja a nedves borotválkozási lehetőséget, mivel ez kényelmesebb lehet.
 • Gondold át a büdzséd: mennyit vagy hajlandó költeni? Amikor borotvát vásárolsz, tervezz 5 éves befektetésre. Gondold át, hogy mennyit költenél ezalatt az idő alatt a borotva pengékre, és legyen ez a kezdő pontod.
 • Ne felejtsd el átgondolni a karbantartást. A borotvafejet minden 6 hónapban le kell cserélned; jó ötlet kutatást végezni a modellekkel kapcsolatosan, hogy meglásd, mennyi a kicserélési költség, illetve, hogy elérhetőek-e.
 • Nézd meg az akkumulátor életet. Ha sokat utazol, akkor gondold át a hosszabb élettartamú borotva vásárlását, hogy elkerüld az út közbeni töltést.

További funkciók – jó ha van, de nem kulcsfontosságú

Vannak további funkciók és kiegészítők, amelyek jó ha vannak, de nem szükségesek, ha a büdzséd szűkös, vagy ha csak olyan borotvát keresel, ami jól végzi a munkáját otthoni körülmények között.

 • Az automatikus leállítás egy biztonsági funkció, amely által megbizonyosodhass arról, hogy a borotva kikapcsol, ha be van dugva és nedves lesz.
 • Alacsony akkumulátor töltöttség figyelmeztető jelzés
 • Vízálló: nézd meg a vízállósági értékelést
 • Trimmelő: a trimmelő egy nagyszerű kiegészítő, amely megmenthet egy másik készülék vásárlásától.
 • Trim védőburkolat: a trimmelő mentén nézd meg a trim védőburkolatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a szőrzeted megfelelő hosszúságúra alakítsd.
 • Más kiegészítők: utazási tok, tisztító kefe, töltő állomás, szakállhossz érzékelő, LED fények

wash the electric razor

Az elektromos borotvád tisztítása és karbantartása

Néhány drágább elektromos borotvatisztító és töltő állomással érkezik, a többit manuálisan kell tisztítani.

Bizonyosodj meg róla, hogy követed a gyártó útmutatóit, ha a karbantartásról van szó. A legtöbb borotvát minden használat után tisztítani kell úgy, hogy a borotvafejet eltávolítod és kiüríted a szőrt. Használhatod a kefét, amelyet a borotva tartalmazott, hogy kitisztítsd a vágófejet. Viszont kerüld el a borotva mosdókagylóra való ütögetését, mert ezáltal megsérülhet.

Figyeld meg, hogy mennyi ideig használod a borotvát, így tudod, hogy mikor cseréld ki a borotvafejet. Újra ajánljuk, hogy olvasd el a specifikus borotvád útmutatóját, mivel ez változó.

Hogyan tisztítsd ki a fólia borotvát

A birtokolt modelltől függően, finoman távolítsd el a fólia fedőt és seperd ki a benne lévő szőrt. Ha a borotvád vízálló, víz alatt is megtisztíthatod.

Hogyan tisztítsd ki a forgó borotvát

A forgó borotvák is külön érkeznek, mint a fólia borotvák. A fej lehet csuklós vagy súrlódással rögzített, de el tudod távolítani, ugyan úgy seperd ki a szőrt belőle a tartalmazott kefével vagy vízzel (ha vízálló). A sűrített levegő használatát is ajánljuk a vágófej megtisztítására.

Elektromos borotva cserepengék és fóliák

Habár a pengéket és a fóliákat nem kell olyan gyakran cserélni, mint a borotvapengéket, azért szükségük van némi karbantartásra. Általában a pengéket évente egyszer kell cserélni, de ez függ a borotva modelljétől és típusától. A borotvafejet többe kerül kicserélni, mint egy hagyományos borotvát, viszont nem kell olyan gyakran.

Mindig hagyd, hogy a részei megszáradjanak, mielőtt a borotvád újra összeszereled tárolásra. Ha nem teszed, a víz benne fog ülni és idővel rozsdásodhatnak az alkatrészei.

Egy másik tipp, hogy úgy kend meg a borotvát, ahogyan kell. A speciális ásványi olajokat arra használják, hogy a mozgó részek minél kevesebbet súrlódjanak. Nézd meg az útmutatót több részletért.

Legjobb elektromos borotva márkák

Mielőtt megteszed a végső döntésed, itt egy gyors eligazítás az elektromos borotva piac fő szereplőiről.

Philips

The Philips offers a wide range of forgótól razors, film, and the best choice for our innovative OneBlade was. They’ve been making great razors under the Norelco name for decades, you can trust their quality and design.

Panasonic

The Panasonic is the largest electronics company in Japan, and they offer an incredible line of electric borotvákból male and female alike. They are constantly adding new features and innovations to their products to stay ahead of the competition.

Braun

While other companies make a lot of electronics, the Braun name is synonymous with razors. The German company has been in business for 100 years and continues to manufacture the highest quality razors on the market.

electric razor reviews

'Fel a tetejéhez' gomb