A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Top 5 legjobb szeletelőgép 2024

A főzés szerelmeseinek többsége előbb-utóbb úgy dönt, hogy vesz egy jó hússzeletet. Ugyan kezdetben felvágottak és egyéb húsok kezelésére tervezték, manapság ezeknek a legjobb készülékek könnyen átvágják a gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat és kenyeret is. Sokoldalú természetük miatt az szeletelőgépek sok időt takarítanak meg egy forgalmas konyhában. Bár egy kiváló minőségű kés sokmindenre használható, hacsak Ön nem profi szakács, az ételszeletelő segít, hogy egyenletesen tudja vágni az ételt. Tökéletes szendvicsek, saláták és snack-tányérok készítéséhez, a szeletelő mindig látványos és vonzó eredményeket hoz. Ezenkívül pedig lehetővé teszi az egyes szelet vastagságának pontos szabályozását, hogy a legjobb ízeket érhesse el.

Kétségtelen, hogy az szeletelőgépek nem olcsók; az idő múlásával azonban sok pénzt takaríthat meg, mivel nincs szükség drága, előre szeletelt termékek vásárlására. A legjobb szeletelőgép kiválasztásához feltétlenül tudnia kell, hogy milyen ételt vágna vele a leggyakrabban, milyen rendszeresen és mennyi ideig fogja használni, valamint azt, hogy mennyi szabad helye van, és mekkora a költségvetése. Hogy segítsünk a döntésben, kiválasztottuk az öt legjobb modellt, és felderítjük erősségeiket és gyengeségeiket. Mindegyik termék lenyűgözte szakértőket a szeletelőgép teszt során, illetve a mindennapi felhasználókat is, így bízunk benne, hogy itt megtalálja a tökéletes konyhai asszisztenst.

A legjobb olcsó szeletelőgép
4.0 / 5

Megfelelő minőségű, megfizethető szeletelőgép, állítható szeletvastagsággal és felhasználóvédelemmel: a csúszásgátló lábak különösen stabillá teszik a készüléket, és a markolattal ellátott toló a helyén tartja az ételt.

Előnyök

 • 190 mm-es kivehető penge, rozsdamentes acélból
 • 0-15 mm között állítható szeletvastagság
 • Viszonylag könnyű (4,3 kg)
 • Teljes fém ház
 • Kivehető étel kocsi mindkét irányban állítóval
 • Fogantyúval ellátott élelmiszer toló, hogy megakadályozza az élelmiszer elcsúszását szeletelés közben

Hátrányok

 • A készülék mosása nehéz és időigényes lehet
 • Kiválóan alkalmas kenyérhez, kolbászhoz és lágyabb sonkához, de nem annyira jó kemény kemény sonkához és sajthoz
A legjobb középkategória
4.5 / 5

Ez a sokoldalú, fém szeletelőgép kétféle pengével szinte minden ételhez alkalmas. Stabil, tartós, pontos és könnyen kezelhető a különböző beállítási lehetőségeknek és a kidolgozott biztonsági funkcióknak köszönhetően.

Előnyök

 • 170 mm-es kivehető penge rozsdamentes acélból
 • 0-22 mm között állítható szeletvastagság
 • Teljesen fém kivitelezés
 • Két pengével: sima penge és fogazott penge
 • Folyamatos sebességszabályozás
 • Extra biztonsági funkciók: ujjvédő, csúszásgátló lábak, impulzusos üzemmód

Hátrányok

 • Elég drága
A legjobb prémium
4.8 / 5

Prémium minőségű szeletelőgép pontos ferde szeletelő mechanizmussal és erőteljes, de energiatakarékos motorral. Rozsdamentes acélból és eloxált alumíniumból készült, több szeletelési móddal. Praktikusan összecsukható.

Előnyök

 • 170 mm-es kivehető penge, rozsdamentes acélból
 • 0-15 mm között állítható szeletvastagság
 • Gazdaságos energiatakarékos motor
 • Gyors és folyamatos működés kapcsoló: a penge folyamatosan forog vagy manuálisan irányítható
 • A ferde szeletelő mechanizmus nagyon stabil és biztonságos
 • Kivehető tartó a felszeletelt ételekhez

Hátrányok

 • Nagyon drága
A legjobb könnyű és kompakt
4.3 / 5

Hatékony és megfizethető szeletelő Solingen pengével, állítható szeletelési módokkal, és csúszásgátló lábakkal a stabilitás érdekében. A minőségiműanyag kialakítás és összecsukható mechanizmusnak nyomán könnyű, kompakt.

Előnyök

 • 170 mm-es kiváló minőségű fogazott Solingen penge
 • 0-17 mm között állítható szeletvastagság
 • Könnyű (1,6 kg) test biztonságos, BPA-mentes műanyagból
 • Helytakarékosság az összecsukható mechanizmusnak köszönhetően
 • Praktikus kábelrekesz az egyszerű tároláshoz
 • Csúszásgátló gumis lábak

Hátrányok

 • A szeletelési sebesség nem állítható
 • A tálalótálca nem tartozik hozzá
A legkönnyebb használat és karbantartás
4.9 / 5

Ez a modell kitűnő elegye a minőségi anyagoknak, mint az éles penge, a professzionális ferde lemez többféle vastagságban. Az átgondolt tervezési jellemzők, megkönnyítik a modell használatát, mosását és karbantartását.

Előnyök

 • 170 mm-es borotvaéles rozsdamentes acélból készült Solingen penge
 • 0-23 mm között állítható szeletvastagság
 • A nagy teljesítményű motor rendkívül gyors szeletelést biztosít
 • Zöldségvágásra is használható
 • A levehető nyomólap lehetővé teszi nagyobb ételek szeletelését is
 • Könnyű tisztítás a levehető, mosogatógépben is mosható alkatrészeknek köszönhetően

Hátrányok

 • A tápkábel rövid lehet
 • Nincs sebességszabályozás

Vásárlási útmutató

Bár az ételszeletelő nem elengedhetetlen minden konyhában, ezeknek az eszközöknek rengeteg előnye van, amelyek megkönnyítik és szórakoztatóbbá teszik az ételek elkészítését. A szeletelőgép használata lehetővé teszi a termékek gyorsabb és egyenletesebb vágását. Ezenkívül segíti a végeredmény feletti nagyobb kontrollt, a vastagság beállítását az egyes összetevők optimális ízének elérése érdekében. Továbbá az élelmiszer szeletelő nagyszerű módja annak, hogy idővel pénzt takarítson meg. Ahelyett, hogy drága, előre szeletelt termékeket vásárolna a boltban, most könnyedén elvégezheti ezt a feladatot otthon.

Szeletelőgép részletek

Összességében az élelmiszer-szeletelők felépítése nem bonyolult, azonban vannak bizonyos sajátosságaik. Ha ezeket nem ismeri, a részletek, illetve az leírások megértése bonyolult lehet. Éppen ezért tárgyaljuk e gépek alapvető felépítésének részleteit.

Terméktábla – kocsinak vagy terméktálcának is nevezik, és ide helyezheti a szeletelni kívánt terméket. Előfordul, hogy a kocsit barázdált vagy ferde, így a termék könnyedén csúszik a penge felé. A kocsi mérete határozza meg, hogy mekkora termékeket tud szeletelni.

Toló – ez az alkatrész a kocsihoz van rögzítve, és biztonságosan tartja a terméket a szeletelés során. Néha fogónak is nevezik.

Mérőlemez – a pengét körülvevő mérőlemez lehetővé teszi a szeletek vastagságának szabályozását. Minél közelebb van a pengéhez, annál vékonyabb az eredmény.

Index gomb – a szeletelő oldalán található, az index vagy vastagságot szabályozó gomb, mely lehetővé teszi a mérőlemez helyzetének beállítását.

Penge – egyes modellekben a penge tartósan a szeletelőhöz van rögzítve, míg másokban eltávolítható a könnyebb tisztítás érdekében. Mivel a szeletelő pengék borotvaélesek, mindig olyan modellt keressen, amelynek széle nagyrészt fedett.

Pengevédő – ahogyan a neve is elárulja, ez az alkatrész elrejti a pengét, elősegítve a biztonságos működést
Élező – egyes modellek beépített élezőeszköz található a penge mellett, amely folyamatosan a legjobb formában tartja az penge élét. Más modelleknél az élező külön vásárolható meg.

Fog szeletelni?

Míg kezdetben ezeket az eszközöket húsvágásra tervezték, manapság a modellek többsége tökéletesen vágja a kenyeret, gyümölcsöt, zöldséget és még a sajtot is. Vásárlás előtt mindig érdemes végiggondolni, hogy milyen termékeket vág a leggyakrabban, és ellenőrizze, hogy az adott modell megfelel-e a célra.

Az ételszeletelővel pengevékony szeletelt húsokat, sonkákat és különböző kolbászokat készíthet. A keményebb zöldségek, például hagyma, burgonya, káposzta vagy uborka szintén nem okoznak problémát. A nagyon lédús gyümölcsök vagy zöldségek viszont általában nem működnek jól szeletelőgépekben.

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő étel a sajt. Először is, nem minden típusú sajtot lehet szeletelni. Még akkor is, ha ragaszkodunk a szeletelhető fajtákhoz, nem minden otthoni szeletelő tudja ellátni a feladatot. Ugyanez vonatkozik a fagyasztott húsra és a csontra is.

szeletelőgép

Szeletelőgép típusok

Mivel fentebb érintettük a kereskedelmi célú elektromos húsvágógépek témáját, nézzük meg a különbségeket ezek és az otthoni használatra szánt gépek között. Az előbbi erősebb motorokkal (gyakran meghaladja a 200 W-ot), nagyobb pengékkel (20 cm felett) rendelkezik, és lényegesen drágábbak. Emellett nagyobbak és nehezebbek is, működésük zajosabb és alkalmasak arra, hogy naponta legalább néhány órát dolgozzanak.

Bár csábító lehet a konyhájában a legerősebb szeletelőt megvásárolni, az igazság az, hogy a napi szendvics vagy a harapnivalók elkészítéséhez a vendégek számára nincs szüksége ilyen munkaeszközre.

Vessünk egy pillantást a legfontosabb jellemzőkre, hogy felismerje az otthoni használatra ideális modellt.

Elektromos vs. kézi

Az első döntés, amit meg kell hoznia, hogy manuális (kézi) vagy automatikus szeletelőgépet keres-e. Mindkét típusnak megvan a maga előnye és hátránya.

A teljesen kézi vagy lendkerék-hajtású szeletelőket kézzel forgatott kerék működteti. Alig csapnak zajt, megfizethetők és egyedi vintage hangulatot kölcsönöznek minden pultnak. Ezenkívül a legtöbb kontrollt nyújtják a folyamat felett, lehetővé téve a legmagasabb szintű ételkészítést, amely szinte átlátszó finom hússzeleteket készít, és óvatosan átvágja akár lágy sajtokat. A kézi húsvágók hátrányai, hogy lassabban működnek, a keményebb termékek pedig meglehetősen sok erőfeszítést igényelhetnek.

Az elektromos kézi szeletelőgépek elektromos árammal működnek, de továbbra is manuális segítségre van szükségük. Ezeket gravitációs vagy önadagoló szeletelőnek is nevezik, mivel a felhasználó a terméket a pengéhez nyomja, és a kocsit egyik oldalról a másikra csúsztatja. Gyorsak, pontosak és hatékonyak, emellett könnyen találhat megfizethető árú modelleket. A hátrányuk az, hogy ezek a gépek árammal futnak, és néhányuk nagyon hangos is lehet.

A teljesen automatikus szeletelők nagyon hasonlóak az önadagoló szeletelőkhöz, egyetlen fontos kivétellel. A kocsit a motor mozgatja, így mindkét keze szabadon rendelkezésére áll más feladatok elvégzéséhez, miközben a terméket automatikusan felszeleteli. A teljesen automata húsvágógépek a leggyorsabb gépek, és a legalacsonyabb sérülési kockázatot hordozzák. Nyilvánvalóan drágábbak is, és gyakrabban találhatók meg professzionális konyhákban, ahol nagy mennyiségű terméket kell naponta szeletelni.

Övek és fogaskerekek

Fontos tudni, hogy az összes szeletelőgép két csoportra osztható, attól függően, hogy hogyan működnek.

Az övhajtású motorok a legelterjedtebbek mind az otthoni, mind a kereskedelmi húsvágók között. Kevesebb zajt csapnak és megfizethetőbbek. Az övet meghúzása vagy cseréje meglehetősen egyszerű és olcsó a szeletelőgépek esetében.

A fogaskerékhajtású modellek nagyobb teljesítményűek, és jobban működnek a kemény termékekkel; így általában professzionális konyhákban találhatók. A fogaskerékhajtású szeletelő egyik hátránya azonban, hogy nagyobb zajt bocsátanak ki. Ha meghibásodnak, a javítás költséges, és szakembernek kell elvégeznie.

Ezen okok miatt általában otthoni felhasználóknak a szíjhajtású szeletelőket ajánljuk.

A motor teljesítménye

Ha szeletelőgépet vesz, az első jellemző, mellyel találkozni fog, a motor teljesítménye wattban megadva. Általában a magasabb érték hosszabb működési időt és keményebb termékek vágására is alkalmas.

Ha azt tervezi, hogy naponta használja a szeletelőt, akkor legalább 100 W-os modellt ajánlunk. Készüljön fel arra, hogy egy erősebb eszköz gyakran zajosabb is lesz. Néhány ételszeletelő 60-70 dB-t yajt csap működés közben. A készülék folyamatos működtetésekor továbbá a zajszint is fokozatosan növekszik.

Alkalmi használatra 100 W alatt nagyszerű szeletelők állnak rendelkezésre, amelyek továbbra is megbízható működést biztosítanak; azonban óvatosan kell választania, mivel a legtöbbjük gyorsan kiéghet.

Az egyik szám, ami még a motor teljesítményénél is fontosabb, a folyamatos működési idő. Ez megadja, hogy a szeletelő hány percig képes futni, mielőtt ki kell kapcsolnia és hagynia kell lehűlni.

Néhány fejlettebb modell további hasznos funkciókkal is rendelkezik. Az automatikus kikapcsolás megvédi a motort a túlmelegedéstől azáltal, hogy automatikusan kikapcsolja a készüléket, ha túl sokáig használja.

A túlterhelés elleni védelem egy másik biztonsági funkció egyes modellekben. Ha valamilyen kemény tárgy (például csont) megüti a pengét, a szeletelő automatikusan kikapcsol, és megelőzi a motort esetleges károsodását.

legjobb szeletelőgép

Méret és súly

Mielőtt szeletelőgépet vásárolna, mindig gondoljon arra, hogy hol tudja tárolni, és mennyi szabad helye van. A nagyobb modellek nagyobb termékeket tudnak kezelni; azonban fontolja meg, hogy milyen gyakran fogja használni a kocsit teljes kapacitására. Egy kisebb modell könnyebben kezelhető és praktikusabb azok számára, akiknek nincs szükségük szeletelőre gyakran, mivel könnyebb lesz szekrényben tárolni.

A tartósság szempontjából a teljesen fémből készült szeletelők a legerősebbek és hosszabb az élettartamuk. Ugyanakkor költségesek és meglehetősen nehezek. Otthoni használatra a kocsi, a gombok és a védőburkolat egyes műanyag elemei rendben vannak, és nem befolyásolják a teljesítményt.

A penge kiválasztása

Tagadhatatlan, hogy a penge minden szeletelő legfontosabb része. A rövid válasz az, hogy az 17 cm-es rozsdamentes acél penge tökéletesen megfelel a háztartások többségének. Ha azonban konkrétabb igényei vannak, tájékozódjon a további lehetőségekről.

Forma

A szeletelője sima vagy fogazott pengével érkezik. A sima pengék a legjobbak sovány húshoz és zöldségekhez. A lágyabb kenyeret is képesek elvágni, de nem elég erősek a keményebb termékekhez. A fűrészes pengék kiválóak, ha keményebb húsokról vagy kenyérről van szó. Emellett finomabb ételeket is el tudnak vágni. Mivel a legtöbb szeletelő modellhez csak egy penge tartozik, alaposan mérlegelje, hogy milyen típusú ételeket szeletel leggyakrabban.

Méret

A legtöbb otthoni hússzeletelő 17 cm átmérőjű pengével rendelkezik. Ez a méret optimális sokoldalúságot kínál a legtöbb termékcsoport számára, miközben viszonylag kompakt marad. A kisebb pengék meglehetősen korlátozottak, ha kenyeret, egész sonkát vagy sajtot akar szeletelni. Ha tudja, hogy nagy húsokat vagy kenyereket szeletel, néhány otthoni hússzeletelő lapát 22 cm-es pengével rendelkezik.

Anyag

A rozsdamentes acél pengék kiválóan működnek, és a leggyakoribb választás. Tovább élesek maradnak és nem rozsdásodnak. Az edzett acél még jobb az extra tartósság érdekében, de ez általában nem döntő fontosságú otthoni használatra. A professzionális húsvágógépek, amelyek hosszú órákon keresztül működnek, titánbevonatú késekkel rendelkeznek, ami még egyenletesebb élességet és tartósságot biztosít.

Biztonsági tanácsok

Ebben a kérdésben nagyon egyenes leszünk. A forgó, borotvaéles pengével felszerelt húsvágógép az egyik legveszélyesebb eszköz lehet a konyhában. Ezért feltétlenül olyan modellt kell választani, amely robusztus biztonsági jellemzőkkel rendelkezik:

Kapcsoló – olyan szeletelőgépet keressen, mely házba süllyesztett kapcsolóval vagy kettős kapcsolórendszerrel rendelkezik. A gép véletlen bekapcsolásának lehetőségét ki kell zárni.

Védőelemek – minél több penge van letakarva, annál kisebb a balesetek valószínűsége; ezért elengedhetetlen a nagy pengevédő. Ezenkívül rendelkeznie kell egy kézvédővel, hogy a kezelő ujjai mindig távol legyenek a pengétől.

Gyermekzár – néhány szeletelő rendelkezik egy kiegészítő kapcsolóval, amely lenyomva megakadályozza a készülék bekapcsolását, vagy nem teszi lehetővé a penge elérését.

Alap – biztonsági okokból a szeletelő nem mozdulhat még keményebb ételek vágásakor sem. A masszívabb modellek általában stabilabbak, de a gumírozott, csúszásmentes lábak vagy tapadókorongok is segítenek a szeletelő helyén tartásában. Ha a gép működés közben elmozdul, fontolja meg tapadókorongok beszerzését és rögzítését az alaphoz.

olcsó szeletelőgép

Használat és Karbantartás

Függetlenül attól, hogy a készülék milyen fejlett biztonsági funkciókkal rendelkezik, a használat során bizonyos mértékű óvatosság szükséges. Kövesse ezeket a tippeket, és a szeletelés nemcsak gyors és könnyű, de mentes lesz a nemkívánatos balesetektől.

 • Az első használat előtt mindig figyelmesen olvassa el a használati utasítást.
 • Győződjön meg arról, hogy a szeletelő biztonságosan, stabilan fekszik a pulton, és nem mozog. Ügyeljen a műveletre, és ne hagyja, hogy eltereljék a figyelmét.
 • Az szeletelőgépet minden használat után meg kell tisztítani, hogy elkerülje a keresztszennyeződést és a szennyezett élelmiszerek okozta betegségeket.
 • A legtöbb szeletelővel kapcsolatos sérülés a készülék tisztítása, nem pedig használata közben történik. Javasoljuk, hogy használjon vágásbiztos kesztyűt, hogy megvédje a kezét a penge kezelésekor.
 • Tisztítás előtt húzza ki a szeletelőt. Bármennyire is kicsi a valószínűsége, nem kockáztassa, hogy a gépet véletlenül bekapcsolja.
 • A legtöbb alkatrész kézi mosást igényel. Még akkor is, ha a szeletelőgép mosogatógépben mosható alkatrészeket tartalmaz, javasoljuk, hogy kézzel mossa le őket, hogy alaposabban megtisztíthassa azokat és meghosszabbítsa a kések élettartamát. A testet gondosan le kell törölni meleg szappanos vízzel.
 • Rendszeresen élezze a pengét a kézikönyvben leírtak szerint. Egyes modellek beépített hegyezővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az élezést a penge szétszerelése nélkül.
 • A készüléket mindig tartsa távol kisgyermekektől, még akkor is, ha a modell gyermekbiztos zárral rendelkezik.
'Fel a tetejéhez' gomb