A legjobbtesztek.hu számtalan órát tölt kutatással, hogy segítsen Önnek vásárlás során megtalálni a legjobb termékeket. Az itt található összes termék a csapatunk által, függetlenül kerül kiválasztásra. Amennyiben Ön a feltöltött tartalmainkban található linkeken keresztül vásárol, azáltal mi némi jutalékot kereshetünk, így támogatva munkánkat.

Az 5 legjobb okoskarkötő 2024

Az intelligens karkötők sokféle kivitelben kaphatók, és segíthetnek időt megtakarítani és nyomon követni az egészségünket. A legtöbb modell olyan fitnesz funkcióval is rendelkezik, mint a pulzusmérő és a GPS. Hogy segítsünk Önnek megfelelő döntést hozni, az okoskarkötő vélemények alapján kiértékeltük a legjobbakat. Íme az öt legjobb okoskarkötő, és azok előnyei és hátrányai.

Összességében legjobb
4.5 / 5

A Fitbit Charge tartalmaz GPS-t és egy új tevékenység módot is, amely segít megérteni a mozgását és a teste működését. Hét napos akkumulátor élettartama kényelmet és motivációt kínál az eszköz megfelelő használatához.

Előnyök

 • Megfizethető.
 • Megbízható adatokkal és edzési grafikonokkal rendelkezik.
 • Az akkumulátor sokáig kitart.

Hátrányok

 • Bizonyos esetekben a modul elveszíti a kapcsolatot a telefonnal.
Második befutó
4.2 / 5

A Huawei Band 6 rendelkezik SpO2 monitorozással, amely automatikusan méri a vér oxigén telítettségét, és figyelmeztet, ha túl alacsony. A pulzusmérő a bőrszíntől függetlenül pontos leolvasást biztosít.

Előnyök

 • Gyorsabban töltődik és tovább tart.
 • Puha karpánttal rendelkezik.
 • A telefon kameráját használva képes tiszta képeket készíteni.

Hátrányok

 • A pulzusszám néha pontatlan.
A legjobb prémium
4.0 / 5

A Fitbit Charge 5 egészségügyi műszerfallal van ellátva, amely segít az állapota figyelésében. A kültéri sportok során a beépített GPS megmutatja a valódi tempót és távolságot anélkül, hogy használnia kellene a telefont.

Előnyök

 • Fantasztikus képernyővel rendelkezik, ami erős napfényben is látható.
 • Részletes edzési adatokat kínál, és megbízhatónak tűnik.
 • Remek pulzusmérőt kínál.

Hátrányok

 • A képernyő éjszaka nagyon világos, a fényerő pedig nem csökkenthető.
A legjobb ár-érték arányban
3.6 / 5

A Xiaomi Mi Band 5 AMOLED színes kijelzővel rendelkezik, egy remek okoskarkötő olcsón. A mágneses töltési módszerrel a töltés kevesebb mint 2 órát vesz igénybe, az akkumulátor pedig több mint két hétig bírja.

Előnyök

 • Megfelelően nyomon követi a tevékenységeket.
 • A nyomásfigyelő és a légzőgyakorlatok segítenek ellazulni.
 • Részletesen értelmezi az alvási szokásokat és tudományos tanácsokat kínál.

Hátrányok

 • A kütyü néha alábecsüli az alvásidőt.
Legjobb gyerekeknek
4.0 / 5

A Garmin vivofit egy nagyszerű eszköz, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy könnyedén kalandra induljanak. Ez az eszköz tartós, vízálló, és hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkezik, amelyet nem kell tölteni.

Előnyök

 • Remek kütyü a fiatalok számára.
 • Az akkumulátora hosszú ideig bírja, nem újratölthető.
 • Számos eszközzel párosítható.

Hátrányok

 • A képernyő alapvetően is sötét és gyorsan elsötétül.

Vásárlási útmutató

okoskarkötő Vásárlási útmutató

Manapság az okoskarkötők intelligensebbek és pontosabbak, mint valaha és nem csak a lépéseinket képesek nyomon követni. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindegyikük éri meg a pénzét. Tehát, ha először készül ilyen kütyüt vásárolni, javasoljuk, hogy részletesen nézzen utána, melyik felel meg az Ön igényeinek. Az okoskarkötő ár, méret, anyag és egyéb szempontok alapján van értékelve. Tekintse meg a vásárlási útmutatónkat, amelyet releváns okoskarkötő vélemények alapján hoztunk létre.

Mi a különbség az okosóra és az okoskarkötő között?

Az okosórák olyan kiegészítők, amelyek a telefonhoz kapcsolódnak, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy közvetlenül az óráról kezeljék a telefon egyes funkcióit. Az okoskarkötők hasonlóak az okosórákhoz, de inkább karkötők, mint órák. Az okoskarkötő tartalmazhat képernyőt, fitneszérzékelőket és egy telefonra irányuló linket is.

A két eszköz az alábbiakban is eltér:

Felhasználási területei

Az okosóra hasonlít a hagyományos órára. Tehát az okosórák alkalmasak a mindennapi használatra. Némelyik még stílusosabb is, mint egy hagyományos óra, és cserélhető pántokkal (rozsdamentes acél, bőr, csatszerű, gumi stb.) rendelkezik.

Az okoskarkötőket sporthoz vagy szabadidős tevékenységekhez tervezték, és gyakran gumipántokkal rendelkeznek. Az okoskarkötők csak bizonyos helyzetekben használhatók. Például az okosóra viselhető egy üzleti találkozón, míg az okoskarkötő nem.

Dizájn

Az okosóra, ahogy azt a neve is sugallja, hasonlít a hagyományos órához. Kijelzője információkat, üzeneteket, ikonokat mutat, valamint hozzáférést kínál az egyes funkciókhoz. Nehezebb, mint egy okoskarkötő, amelyhez nincs hardver csatlakoztatva.

Az okoskarkötő vékonyabb és könnyebb, mint az okosóra, és támogatja a fizikai tevékenységeket. Praktikus, finom formában kapható, könnyű anyagokból készül.

Funkcionalitás

Az okosórák anélkül működnek, hogy folyamatosan az okostelefonhoz kellene kapcsolódniuk. Ehelyett képesek válaszolni a mobilalkalmazások értesítéseire, hívásokat kezdeményezhet róluk és kezelheti rajtuk keresztül a zenei streaming alkalmazásokat. Tehát további funkciókat és kifinomultabb technikai élményt kínálnak.

Másrészt az okoskarkötő hagyományosabb funkciókat kínál, mint például az idő, az ébresztőóra és a stopper, valamint kiváló segítséget nyújt a sporttevékenységekhez. Ezenkívül könnyebb anyagból készül, hogy ösztönözze a fizikai aktivitást, és különféle adatokat jelenít meg a felhasználó teljesítményéről, sebességéről, vagy akár a pulzusáról is.

Működési idő

Az akkumulátor élettartama egyértelműen alacsonyabb, mert az okosóra nagyobb önállósággal, erőforrásokkal és prominensebb kijelzővel rendelkezik. Tehát az utántöltés valamivel gyakoribb.

A teljesítmény szempontjából az okoskarkötő akkumulátora rendkívül erőteljes. A modern verziók akár 30 napig is bírhatják töltés nélkül.

Szoftver

Az okosóra nagy tárcsával és számos alkalmazással rendelkezik. Sok tartalmat képes megjeleníteni, képes adatokat továbbítani és fogadni, és telefonálni is tud vele. Sok okosórába a telefonkártya is behelyezhető. Az okoskarkötő azonban tartósabb, mint az okosóra.

Miért fontos az okoskarkötő használatának módja?

Rendkívül fontos meghatározni, hogy milyen fizikai tevékenységeket szeretne nyomon követni az okoskarkötővel. Ez alapján kell kiválasztani az okoskarkötő jellemzőit. Érzékelő típusa, anyagok, IP besorolás és egyebek.
Íme a legfontosabb funkciók, amelyeket egy okoskarkötőnek tartalmaznia kell.

Úszás

A piacon található okoskarkötők többsége vízálló, ami sok ember számára hasznos, különösen azok számára, akik víz közelében dolgoznak vagy edzenek.

 • Futás, beleértve az erdőben/hegyeken történő futást – A mozgásérzékelés, más néven mozgásfigyelés, alapvető funkció egy okoskarkötő esetében. Nyomon követi a lépéseket, a távolságot, a pályát és a kalóriákat. Ezenkívül a beépített háromtengelyes intelligens gyorsulásérzékelők és a flash memória chip lehetővé teszik a lépések számának figyelését is.
 • Kardió/HIIT edzések – A beépített fényvisszaverő fotoelektromos érzékelő (általában LED) rávilágíthat a bőrére, hogy megmérje a visszavert fényt, és kiszámítsa a pulzusát.
 • Hosszú túrák vagy kerékpározás – Használja a mozgásérzékelőt az edzései nyomon követéséhez, rögzítéshez és útmutatáshoz. Az okoskarkötő képes valós időben követni viselője aktivitási idejét, kalóriáit és egyéb statisztikáit. Ezután kiértékeli az adatokat, hogy meghatározza a felhasználó tevékenységének időbeli tendenciáját.
 • Vegyes használat -Az okoskarkötő Bluetooth modulja lehetővé teszi az adatok gyors szinkronizálását és feltöltését a telefonra, táblagépre vagy számítógépre. Az okoskarkötő egészséges életmódra ösztönözheti, ha szinkronizálja az adatokat egy telefonon vagy táblagépen található alkalmazással.

Mire figyeljünk az okoskarkötő vásárlásakor?

Az intelligens karkötők többféle stílusban, formában és méretben kaphatók. Tehát, ha nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, nehéz lehet kiválasztani a legjobbat. Szerencsére itt részletes tanácsokat talál arról, hogy mire kell odafigyelni az okoskarkötők vásárlásakor.

Szenzorok

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a szenzorokat, amelyeket egy okoskarkötőnek tartalmaznia kell.
3-tengelyes gyorsulásmérő

A gyorsulásmérő érzékelő inerciálisan méri a sebességet és a tartózkodási helyet. A legtöbb esetben három tengelyen képes érzékelni a dőlést, a billenést és a test orientációját. Ez természetesen minden fitnesz nyomkövető számára kritikus szempont, mivel ez az érzékelő rögzíti a lépéseink nagy részét.

Giroszkóp

A giroszkóp használható navigációhoz és a szögsebesség méréshez. Például egy 6 fokos szabad mozgás követő rendszer létrehozható a háromtengelyes giroszkóp és a háromtengelyes gyorsulásmérő kombinálásával. A legtöbb népszerű fitneszkövető ezt a kombinációt használja, hogy jobban megértse az ember 3D-s mozgását.

Magasságmérő

A magasságmérőt a hegyi emelkedők magasságának mérésére használják. Az aneroid barométer továbbfejlesztett változata, a nyomásmagasság mérők a nyomás mérésére szolgálnak. Mivel tökéletes kapcsolat van a barométer és a magasságmérő között, a magasságmérő megjeleníti a magasságot. Kivéve, ha az okoskarkötőt elsősorban hegymászáshoz szánják, akkor előfordulhat, hogy nem rendelkezik magasságmérővel.

Optikai érzékelők (pulzusmérő)

Optikai érzékelők okoskarkötő

Az okoskarkötők a pulzust úgy mérik, hogy fényt világítanak a bőrre. Az érzékelők felhasználhatók a pulzusszám meghatározására, a hajszálereken keresztül történő vér pumpálásának megfigyelésével. A népszerű fitneszkövetők gyártóinak többsége ezt részesítik előnyben a galvanikus bőrreakcióval szemben – ezek bites LED-ek, amelyek a bőrrel egy síkban helyezkednek el, és érzékelik a pulzust.

Aktigráfia (alvásfigyelés)

Ez tipikusan egy karkötőként viselt kütyü, amely figyeli a mozgást alvás közben. A mozdulatokat ezután szoftver segítségével alvási és ébrenléti időszakokká alakítja át. Az aktigráfia egy egyszerű módszer az alvászavarban szenvedő személyek számára, hogy megfigyelhessék az alvási szokásaikat anélkül, hogy egy korházban vagy laborban kéne aludniuk.

GPS

A GPS egy általános és széles körben használt technológia, amely a Föld körül keringő különböző műholdak jeleit használja fel egy hely vagy terület pontos meghatározásához. Számos elektromos eszközben használják, beleértve az okoskarkötőket. Ezenkívül a GPS helymeghatározó rendszerrel ellátott karkötőket órának is lehet nevezni, mivel a költségek általában magasabbak.

Méret

A méretre az alábbiak szerint kell gondolni:

Kijelző

Egy tisztességes kijelzővel rendelkező kütyüt válasszon, amely még közvetlen napfényben is leolvasható. Elengedhetetlen, hogy nagy kijelzővel rendelkezzen, amely a fontos információkat, például a lépés statisztikákat olvasható betűméretben jeleníti meg.

Csuklópánt mérete

A csuklójához megfelelő okoskarkötő kiválasztásához először meg kell határoznia a csukló méretét. Ha ismeri a csuklóméretét, képes lesz egy kiváló, gyönyörű órát kiválasztani, amely viselésekor ráadásul kényelmesen is érzi magát.

Vízállóság

Ez egyre inkább követelménnyé válik minden hordható fitnesz eszköz esetében. Természetesen úszásbiztos védelemre nincs szükség, kivéve, ha úszó, de ideális, ha olyan hordható eszközzel rendelkezik, amely a zuhany alatt is viselhető, vagy edzés közben akkor is, ha esik.

Kapcsolódás

Új csatlakozási funkciókat vezettek be az intelligens karkötőben. A beépített GPS, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az útját edzés közben anélkül, hogy a telefonját is magával vinné, az egyik alapvető funkció. Ha ez a funkció hiányzik, előfordulhat, hogy minden esetben manuálisan kell csatlakoztatnia az órát/karkötőt a telefonnal.

Anyag

A szilikagél nagyon rugalmas, puha tapintású és olcsó. Gyenge átlátszósága miatt, és mivel nem lehet újrahasznosítani, ez a leggyakrabban használt anyag. A TPE-t többnyire felváltotta a szilikagél.

A TPU olaj-, víz- és penészálló, és újrahasznosítható. A csúcskategóriás termékek általában orvosi minőségű TPU-t használnak. A másodlagos anyag 100%-ban megtérülő. A TPU alakíthatósága gyengébb, mint a TPE esetében, de olcsóbb.

A TPE kellemes, puha és rugalmas, hasonlít a bőrhöz. Jól tapad a PC műanyaghoz. Valamivel újrahasznosíthatóbb, mint a TPU, de nem tesz jót neki az öregedés, könnyen karcolódik és gyenge a kopásállósága.

Akkumulátor élettartam

Az akkumulátor élettartama egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Egy hét akkumulátoridő nagyon jónak számít az alapvető okoskarkötőknél. Négy-öt nap megfelelő idő a fitneszórák esetében. Két nap akkumulátor élettartam viszont elegendő az okoskarkötőknél.

Töltési idő

Ha napközben és éjszaka is hordja a karkötőt az alvás figyelemmel kísérésére, az akkumulátort naponta 60–90 percig tölteni kell.

A legjobb okoskarkötő márkák

Az okoskarkötőket számos különböző márka kínálja, amelyeket itt láthat.

Fitbit

A Fitbit vezető márka az intelligens hordható eszközök és aktivitáskövetők gyártásában, beleértve az okosórákat, lépésszámlálókat, pulzusmérőket, alvásminőség és lépcsőzés mérőket, valamint az ehhez kapcsolódó szoftvereket.

Huawei

A Huawei divatos és funkcionális hordható eszközöket gyárt. Például a márka legtöbb okoskarkötője vízálló, és nagy AMOLED kijelzőt tartalmaznak, hogy a felhasználok kényelmesen el tudják olvasni az értesítéseket.

Garmin

A fitnesz szektorban a Garmin a legerősebb márka. Úttörő volt a fitnesz nyomkövetők, a beépített sportalkalmazásokkal rendelkező okosórák és még a vezeték nélküli intelligens mérlegek fejlesztésében is.

Xiaomi

A Xiaomi kiváló minőségű és olcsó hordható eszközöket gyárt. A cég okoskarkötői SpO2-érzékelőt, több sporttevékenység üzemmódot és szembetűnőbb kijelzőt tartalmaznak.

Összegzés

Az okoskarkötők erőteljes eszközök, amelyek magukban foglalják a különféle aspektusok, például az edzés, az alvás és a stressz megfigyelésének technológiáját. Vásárlás előtt vegye figyelembe az alábbi jellemzőket: méret, érzékelők, vízállóság, akkumulátor élettartam és GPS.

'Fel a tetejéhez' gomb